33.Bölüm Fark Edilmeyen Zehirler

481 59 2
                                    


Sihirli hayvanlar bakım dersinde semenderlerin yanan odunlar ve yapraklar arasında zıplamasını gözlemledikten sonra İksir dersine doğru yola çıktık. Nev'in suratı bembeyaz olmuş bir şekilde ona vermiş olduğum notları tekrar edip duruyordu.

"Çok endişeleniyorsun Nev dün orak salonda gayet iyiydin." Nev'in elinden notları zorla alıp çantama tıktım. "Şimdi tek yapman gereken derin bir nefes alıp kendini sakinleştirmek."

"Bu sefer kesin zehirlenip hastanelik olacağım. Snape beni ölene kadar rahat bırakmayacak."

"Öğretmenlerin öğrencileri öldürebileceğine inanmıyorum. Sen sakin olduktan sonra her şey yoluna girecek. Lizy'i dinle ve derin nefesler al. Böcürtle yüzleşmek gibi düşün. Onunla başa çıkabiliyorsan dersten sağ kurtulabilirsin."

Mahzenlerdeki iksir sınıfına girerken son kez Nev'in omzuna dokunup cesaretlendirmeye çalıştım. Umarım işleri batırmaz.

Tüm öğrenciler derse girdiğinde Snape'de her zamanki gösterişli girişlerinden birini yaparak içeri süzüldü. Fark Edilmeyen Zehirlerle ilgili konuşup daha önce hazırlamış olduğu örnekleri tanıtmaya başladı. Dersin sonunda "Şimdi içinizden birinin bu üç kupanın içindekileri incelemenizi ve sonrasında hangi zehir olduğunu açıklamanızı istiyorum. Gönüllü var mı?" Elimi kaldırdım. Belki beni seçer umuduyla ama beni tamamen göz ardı etti ve Nev'e bakmaya başladı. "Sanırım Longbottom bunun için biçilmiş kaftan. Buraya gel ve kadehleri incelemeye başla."

Nev suratı bembeyaz bir şekilde Snape'in masasına yürüdü ve kadehlerin önünde durdu. Derin bir nefes aldı ve kadehleri teker teker sınamaya başladı. "Eee - Profe-sör ilk kadehdeki içecek Se-rap Otundan yapılmış olan Sera-bik zeh-rini içeriyor. İkinci kadeh tamamen normal olan içecek. Ve ee... sonuncusu ise – şey –   Zankana yılanının safra kesesinden alınan bir zehir." Arada kekelemesine rağmen hepsini söylediğinde Snape "Normal olduğunu düşündüğün kadehi içmen gerekiyor. Arkadaşınız doğru bildiyse sapasağlam olacak ama eğer yanlışsa..." pis pis sırıtması beni biraz gerdi. Nev'de daha önce emin olduğu iksirleri sanki karıştırdığını düşünmeye başlamış gibiydi.

Uzakta olduğumuz için tam olarak içeceklerden hangisinin normal olduğunu bilmiyordum. Sonunda Nev tekrar derin bir nefes alıp ortadaki kadehi kafasına dikti. Bir süre tedirginlikle bekledik ama Nev'e zehirli olanları içerse olması gereken belirtilerden hiç biri olmayınca derin bir oh çektim.

"Bugün şanslı günün Longbottom doğru bildin. Ders bitmiştir dağılabilirsiniz."

Sınıftan çıktığımızda John habire söyleniyordu. "Başka bir Profesör olsa Nev'e daha demin en az on puan verirdi. Size söylüyorum bu Snape beni deli ediyor. Umarım Black ile karşılaşır da tahtalıköyü boylar."

"Yapabileceğini biliyordum! Çok iyiydin."

Ravenclawdan bir iki öğrenci bile Nev'i çok cesur ve havalı olduğunu söylediğinde Nev artık sırıtmasını engelleyemedi. Yüzü pancar gibi kırmızıydı ve teşekkür ederken bile hala kekeliyordu. İçimden bir ses artık biraz da olsa güveni kendine gelmiştir diyor. Sonuçta en çok korktuğu dersti ve hayatının ilk zaferini aldı.

Ertesi gün Ravenclaw ve Slytherin'in maçı vardı ve doğal olarak izlemeye gittik. Hala Slytherin ve Gryffindor'un puan farkıyla birinci olma şansı olduğu için takım çok dikkatliydi. Maçı Slytherin az bir farkla kazandığında Cedric'in keyfi yerinde bir şekilde takımı taktik toplantısı için alıkoydu. Bizde Nev ile birlikte son birkaç gündür ertelediğimiz Sanat dersi için kütüphaneye gittik.

Yapmamız gereken tek şey literatür araştırmasıydı ve gelecek yıla kadar golem yapmamız gerekmediğinden erteleyip durmuştum. Nev ise iksire kafa yormaktan nerdeyse tüm dersleri boşlamıştı bu yüzden o da benimle geldi. Golemler son derece karmaşık olabileceği gibi tek fonksiyonluda olabiliyordu. Bu yüzden ilk şekillendirme yapılmadan önce bir taslak çıkarmamız istendi. Golemin büyüklüğünden çok işlevi önemli olduğu için tasarım aşaması daha zordu. Gelecek yıla bırakılmasının tek sebebi ise Tılsım dersi ile müfredatın paralel olmasıydı. Tılsımda öğreneceğimiz bazı sihirler işimize yarayabilirmiş.

Yeniden Doğduktan Sonra Sakin Bir Hayat İstiyorumWhere stories live. Discover now