-6-

6.9K 450 195
                                    

Yukarıda ikizler ve Ege var...

***

"Ben çikolatalı muzlu milkshake alayım lütfen." Dedi Dasha. Aylin ve Yudum ise hâlâ karar verememişlerdi. Ben ve ikizler de çoktan söylemiştik zaten.

"Ben bir çikolatalı ve çilekli frappe alayım lütfen." Dedi Aylin. "Yok ya da vazgeçtim, çikolatalı muzlu olsun." Diye düzelttikten sonra Yudum'da aynısından söyledi.

"Dasha, senin gözlerin hangi renk?" Diye konu açtım. Çünkü garip bir rengi vardı. Benim de ondan geri kalır yanım yoktu ya.

"Yeşil ve kahverengi karışık da, asıl seninkiler hangi renk?" Dedi o da bana yönelik.

"Benimki 3'ü 1 arada." Dediğim an herkes gülmeye başladı.

"O nasıl oluyor?" Dedi Dasha.

"Genellikle kahverengi. Ama güneşe bakınca ela, sana bakınca fena, düşmana bakınca bela oluyorlar." Diyerek bir tiktok repliğini söyledim. O da anlamış olacak ki gülmeye başladı.

"Ama ciddi olursak, genellikle kahverengi, gölgede mavi, ışıkta yeşil oluyorlar." Dedim.

"Peki isminin anlamı ne, ve kökeni neresi?" Dedim. Ulan, ben üç senelik arkadaşıma niye şimdi ilgi duyuyordum? Elif haklıydı sanırım. Arkadaş ayağı göt ayağıydı.

"İsmimin kökeni, Yunanistan'a dayanıyor. Anlamı da Tanrıya hediye. Yani Allah'ın hediyesi.  Belki biliyorsundur, babam Yunan benim." Diye de açıklama yaptı.

"Bilmiyordum." Dedim ben de.

"Buradan sonra parka gidelim mi? Zaman öldürürüz." Dedi Rüzgar.

"Seni zaman katili seni." Diye garip bir ifadede bulundu Dasha. Zaten o sırada içeceklerimiz gelmişti.

***

dasha.e

elifwashere ve 238 diğer kişi beğendi48 yorum

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

elifwashere ve 238 diğer kişi beğendi
48 yorum


dasha.e Ben gidiyorum okula, Allah'ım sen yardım et bu kuluna.

Dasha'nın attığı fotoğrafa bakıyordum. Eve gelince instagrama girmiştim ve ana sayfama direkt onun fotoğrafı düşmüştü. Beğenenler kısmında Elif ismini görünce birden aklıma dank etti. O Elif bu Elif? Hemen ismin üzerine tıklayıp hesaba girdim. İyi de bu Yudum'du. Dasha'nın arkadaşı olan Yudum. Ulan yoksa...

Nasıl Kalalım Ayrı? -texting-Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin