Hoofdstuk 31

97 7 18
                                    

'Harry, hou er nou eens over op.' zei Ron zuchtend.
Hermelien keek op van haar huiswerk. 'Is hij er alweer over begonnen?' Ron keek nijdig haar richting op en Harry zuchtte diep.

'Maar ik weet het gewoon! Ze zien er zo bekend uit.' Hermelien ruimde haar huiswerk op en ging bij de jongens voor de haard zitten.

"Misschien verbeeld je je het gewoon Harry.' zei ze en knikkebeen sprong op haar schoot. Vlug schoot schurfie in de borstzak van Ron.

"Haal dat beest bij me weg.' siste hij naar Hermelien die verontwaardigd terug keek.

'Het is geen beest. Hij is gewoon onschuldig!'

Ron snoof. 'Hij gaat hem nog een keer vermoorden! Net zoals hij een week geleden bijna deed.' Harry grinnikte. 'Wat is er zo grappig aan, Harry?' snauwde Ron. 'Die kat wil hem opvreten!'

Harry haalde zijn schouders op. 'Het is grappig hoe jullie tegen elkaar kibbelen.' Hij probeerde een grijns te onderdrukken en Hermelien keek hem met een doodse blik aan. 'Weet je, laat ook maar.' zei Harry vlug.

'Weet je,' begon Hermelien. 'ze zouden nog wel eens echt familieleden van je kunnen zijn.'

Ron fronste en had nog steeds zijn hand beschermend om zijn borstzak van zijn blouse. 'Maar Hermelien, je zei zelf dat dat niet kon.'

'Ja, dat was voordat ik me begon af te vragen hoe ze hier zijn gekomen.'

'Ze komen van Ilvermorny, dat hebben ze zelf gezegd!'

'Nou, ze hebben anders een overdreven Brits accent hoor.'

'Ja dus, misschien hadden ze wel veel familie hier of komen ze oorspronkelijk uit Engeland.' Hermelien zuchtte geïrriteerd, maar Harry kreeg hoop. Zijn theorie, dat het tijdreizigers waren, zou misschien nog wel kunnen kloppen. Hermelien vond het onzin, maar hij was ondertussen al gestopt met luisteren naar haar.

'Ik vind dat we het moeten gaan uitzoeken.' stelde hij voor.

'Ben je gek?' zei Hermelien zachtjes. 'Dat is echt onbeleefd.'

'Je kunt niet zomaar naar iemand toe gaan en vragen van: "Zijn jullie misschien mijn opa en oma?' zei Ron en Harry rolde met zijn ogen.

'Ik bedoelde, dat we ze gewoon in de gaten houden ofzo, weet ik veel.'

'Ik doe dan mee,' zei Ron. 'je gaat het niet in je eentje uitzoeken.'

'Ik vind het raar.' zei Hermelien. 'Ze zijn geen tijdreizigers!' Vlug haalde Harry een stuk perkament uit zijn zak en hield het even in zijn hand.

'Wat heb je daar?' vroeg Ron nieuwsgierig en ging een stukje dichterbij zitten.

Harry keek even of er niemand mee luisterde en antwoordde toen: 'The Marauders map, Fred en George hebben me dit gegeven zodat ik stiekem naar Zweinsveld kan.'

'Wat kan het?' vroeg Hermelien en tikkeltje ongerust aangezien het van Fred en George kwam. Harry pakte zijn toverstok en legde de punt in het midden van het perkament.

'I somenly swear that i'm up to no good.' zei hij en er verscheen een kaart van Zweinstein met allemaal bewegende voeten.

'Wow,' zei Ron met open mond. 'waarom hebben ze dit niet aan mij gegeven?! Ik ben tenslotte hun broer!'

'Kijk,' zei Harry en wees naar 2 voetjes met het opschrift "Harry Potter". 'dit ben ik en dat zijn jullie.' Hermelien ging ook dichterbij zitten en keek fronsend naar de kaart.

'Ik vertrouw het niet, waar hebben Fred en George het gevonden?'

'In vilders kantoor,' antwoordde Harry. 'zij hebben het ook zonder problemen gebruikt.' Hij vouwde de kaart verder open. 'Het laat iedereen zien die zich op dit moment in Zweinstein bevind,' ging hij verder. 'zelfs- Hé! Wie is dat?' Hij wees naar de voetjes met het opschrift Peter Pippeling.

'Zal vast wel een fout zijn.' zei Ron. 'Ik zie hier niemand.' Hij keek even om zich heen.

'Je hebt gelijk.' zei Harry en bekeek de kaart verder.

Hermelien stond op met knikkebeen. 'Ik ga naar de slaapzaal.' zei ze een liep weg.

'Eindelijk is die vlooienbaal weg,' zei Ron opgelucht. 'ik was nog bang dat hij Schurfies kop eraf zou bijten. Dus het enige wat we moeten doen is hun namen hierop zoeken?' Harry knikte. 'Ik wil wedden dat als ze tijdreizigers zijn dat ze een andere naam hebben.' Zo zochten ze een tijdje naar de namen Lynn Emery en Jake Wattson, maar ze konden het niet vinden.

'Harry!' riep Ron opeens. 'Moet je die namen eens zien!' Hij wees naar vier voetjes en Harry werd bleek.

Op het opschrift van de ene stond "James Potter" en bij de ander stond "Lily Evans".

'Zijn- zijn het mijn ouders?'

Light in the darkness ~ Jily~ (gestopt)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu