12.

1.8K 74 19
                                    

Oduvijek sam se trudila ugoditi drugima umjesto sebi, uvijek sam trčala kako bih drugima pomogla međutim niko nikada se nije trudio pomoći meni. Svi su bili protiv moje sreće i čvrsto su se borili protiv toga, ali ovog puta sam odlučila sudbinu uzeti u vlastite ruke.

Sišla sam niz stepenice i pogledala u stol na kojem me čekala hrana, a na krevetu Darko. "Dođi sjedni ovdje", pokazao mi je mjesto pored sebe.

"Osjećam se tužno, čitav život živim u patrijarhalnoj porodici, dođem ovdje pronaći sebe, a zapravo pronađem tebe i ti me uništiš također."

"Uništi nas to što ti uvijek brineš šta će neko drugi reći, a ne razmišljaš o onom što ja želim što je meni važno."

"Znam previše brinem za druge ljude, ali šta ako se ispostavi da su ti drugi ljudi u pravu? Možda mi zaista nismo jedno za drugo. Šta ćemo ako se ispostavi tako?"

Darko me uhvatio za ramena i okrenuo prema sebi, a potom me prisilio da gledam u njega. "Imamo dovoljno godina da se okušamo u ovome shvataš? Milion i jedna stvar se može desiti. Šta ako se desi kraj svijeta? Postavljaš pitanja, a ne znaš da li će se to ikada dogoditi bezveze pretpostavljaš nemaš dokaza da će se to desiti. Znači sve i da se dogodi naš kraj ti i ja ćemo razriješiti to između sebe, a ne kako nam drugi to kažu shvataš? I to će biti naš problem rastat ćemo se u miru sve i da se nešto desi, a neće."

"Ne upuštam se u stvari kojima vidim kraj."

"Ni ja se ne upuštam pričati nekome životnu priču koga znam da ću brzo izgubiti iz života i ti to znaš vrlo dobro. Čak štaviše pomogla si mi naši mog brata vječito ću ti biti zahvalan za to, ali mimo toga kakav divan karakter imaš ti si najprivlačnija žena koju sam u životu sreo."

Spustila sam pogled i progutala knedlu. Svakoj ženi prija čuti ovakve komentare, ona koja kaže da joj ne prija - laže. Divno je biti nekome sve i dozvoliti da ti neko bude sve.

"Darko ja nemam porodicu nikog sem Zlate, ti imaš brata, a s roditeljima si manje više. Imamo prijatelje oko nas i samo nas dvoje to jest jedno drugo. Shvataš kako ćemo biti sjebani?"


"Neka budemo lijepo je biti i sjeban s nekim. Molim te ne razmišljaj o tome u redu? Slažeš se da pokušamo zar ne? Dugo smo se zaganjali Kristina", uhvatio je vlas moje kose i ubijao me očima.

Dovraga čak i moje ime s njegovih usana zvuči kao nešto posebno.

"U redu neka bude tako, ali slušaj sjebeš li me imam sestru koja je već zamalo kastrirala bivšeg neće joj biti problem i mog."

Darko je naškiljio oči. "Moram ja brata upozoriti, za sebe se ne brinem."

"Upozori ti brata da se odmakne od moje sestre i da ni slučajno ne približava joj se niti pokušava što", naškiljila sam i ja oči bijesno.

"Ne miješam se u tuđi odnos, a nećeš ni ti. Bazirani smo na nas jer nikog nema kad je nama potreban tu."

"Slažem se", uzela sam kinder bombon sa stola i pojela.

"Riješili smo zar ne sve?", upitno me gledao.

Klimnula sam glavom. "Mi smo tako čudan par nije bilo ni nekih zapetljanosti većih, a sad smo već zajedno."

"Da te poljubim djevojko", nagnuo se iznad mene, a mene je smjestio na stranicu i poljubio. "Lijep je okus bombona može i meni jedna?"

Dignula sam se i pružila mu bombon.

"Ukusnije mi je sa tvojih usana ovako i nije nešto", isplazio se.

"Nema više za danas gotovo."





A/N

Jao, jao, jao.

Da li ste uzbuđeni zbog sezone Zlate i Adrijana? Ako niste treba da budete 😝😋😛.

Ostavite mi poneki komentar kao i uvijek, hvala na podršci koju mi pružate. Uskoro započinjemo sa Zlatom i Adrijanom vežite se polećeeeemo🔚 and 🔜

Smiri me 🔚Where stories live. Discover now