2.

2.6K 93 30
                                    

Toliko puta sam bila tu. U njegovom stanu. Svaki put iznova osjećam se poraženo, svaki put se osjećam sve gore i gore zbog pomisli da me on nikad neće voljeti kako voli djevojke koje dovodi, a najviše od svih Lidiju.

Zgodna djevojka duže crne kose je ukrala Darkovo srce. Darko je bio visok i lijep muškarac izraženih crta lica i smećkaste kose za razliku od mene koja sam imala smeđu kosu i bila sam niska osoba.

"Uđi, popit ćemo nešto presvući ćeš se i onda idemo."

"Neću ništa popiti idem se presvući čekaj me", rekla sam i dodala: "Ali moram se i istuširati. Problem ti sačekati ili?"

"Nije", ušao je za mnom u moj stan.

Otrčala sam i našla odjeću za presvući se, okupala sam se razmišljajući o tome da je on u mom dnevnom boravku, čovjek od kojeg se moram odviknuti jer je kao droga.


Ušla sam u ogrtaču u sobu. Bilo je mračno i išla sam do svjetla dok nisam udarila u čvrsto tijelo. Htjela sam da vrisnem, ali sam se sjetila da je Darko u mom stanu tako i u mojoj sobi.

Upalila sam svjetlo. "Šta radiš ovdje? Izađi vani."


"Zašto?"

"Zato možda što se trebam presvući i što treba da krenemo", prevrnula sam očima i ignorišući njega sjela na krevet. "Izađi da se obučem", ponovila sam.


"Šta ti zapravo želiš od mene Kristina?"


"Ne želim ništa izađi iz sobe."


"Nije li očigledno da si u onakvom stanju bila zbog mene?"


Prevrnula sam očima i ustala dolazeći do njega. "Moj život ne zavisi od tebe debilu jedan", bocnula sam ga prstom u prsa.


"Da li sam te s nečim povrijedio ili uvrijedio?"


Kad bolje razmislim uvijek se ponašao pristojno prema meni, s nekom dozom flerta, ali više boli ono što sami sebi stvorimo u glavi.


"Ja nisam ni rekla da jesi."


"Ivana mi je rekla da ćeš naći nekog drugog i da odjebem od tebe i prestanem te povrijeđivati."


"Ne zanima me Darko šta je rekla Ivana shvataš? Hvala joj na pomoći, ali ti nemaš veze sa mnom slažeš se? Imam pravo da nađem nekoga ovdje, započnem život vrijedan borbe ne misliš li i ti tako?"


"Valjda."

"Pravo pitanje je šta ti želiš od mene? Šta želiš ti Darko zapravo od mene? Preispitaj se večeras kad legneš molim te u redu? I imaš fore dva dana jer nakon dva dana idem na dejt."


"S kim?"

Slegnula sam ramenima. "A sad izađi", otvorila sam mu vrata i pustila ga vani.


Nisam imala dejt, ne mogu ga imati i ne mogu dalje dok ne zaboravim na Darka. Valjda nam nije suđeno, pravim ljudima nikad nije suđeno.

Obukla sam se i osušila kosu izlazeći vani. "Oprosti što si čekao, možemo krenuti?"


Šutljivo je krenuo naprijed ne govoreći mi ništa. I vožnju smo proveli u istoj atmosferi, ja sam nervozno okretala prsten na ruci, on je mijenjao brzine i jednom rukom pisao poruku.


Kad smo se parkirali ispred Bojanine kuće samo sam izašla bez riječi očekivajući da i on dođe tu, ali naravno da nije došao.


Svi su se veselili zbog Nikolinog rođenja i ja sam zaista. Uskoro nam se rađa i Anđelija djevojčica od Ivane saznali su da je žensko i bili su oduševljeni. Iskreno smatram kako će Aleksej toj djevojčici kupiti svijet i ostvariti sve snove.


Pjevali su i pili. Djevojke su pričale sa mnom, ispitivale smo Zlatu kako joj je na novom poslu da li se našao neki tip za nju, ali joj nijedan nije bio dobar. Pričala sam im o Darku, Ivani i Bojani je bilo lako bile su u braku, imali su prelijep život sa svojim ljudima. Ivana je samo trebala da povjeruje Alekseju i sve bi bilo u redu odmah, a Bojana da popusti Borisu.


Ali ja nisam imala nikog i zbog toga sam padala u ponore. Sama na ovom svijetu bez porodice i osobe koja bi me razumjela.




A/N

Šta mislite dalje da će se desiti ili bolje pitanje šta biste voljele da se desi?

Volim vas mnogo puno so mač. ✨🍀

Smiri me 🔚Where stories live. Discover now