4.

2.3K 84 11
                                    

Šta je to ljubav? Da li je to samo osjećanje od kojeg se naša koža ježi ili je to mnogo dublji osjećaj. Osjećaj od kog te prouzme bijes pri pomisli druge s vašim ljubljenim, ljutnja i previše tolerancije.

Ležala sam i dopisivala se sa Zlatom koja je danas radila smjenu. Za božije čudo u bolnici nije imala nekih važnijih intervencija pa je sjedila i tipkala meni.


Iščekivale smo Ivanin porođaj i rođenje male Anđelije kojoj je termin već danas.


Nakon što je neko pokucao par puta ustala sam i otvorila vrata.

"Darko?", nagela sam se na štok posmatrajući ga.


"Pitao sam se da li ti je dosadno mislim ako jest idem Bojani i Borisu da vidim Nikolu mislio sam da bi i ti htjela sa mnom", šmekerski me pogledao.

Suzila sam oči. "Uđi dok se ne obučem."


To mu je bio dovoljan odgovor. Ušla sam u sobu i presvukla se u užu trenerku i majicu.


Sišla sam dolje i vidjela njega koji sjedi na mojoj fotelji kao da je njegova. Smatram da to nema veze s vlasništvom nego sa samopouzdanjem. On se čini tako jak i dominantan kao da ga ništa na ovom svijetu ne dotiče i baš zbog toga izgleda kao da ima prevlast na svakom mjestu na kojem se nađe. Ovaj put je to moja fotelja.


"Žao mi je večeras ne mogu. Vidimo se sutra, moram ići vidjeti Nikolu."


Upitno sam ga pogledala i sjela na kauč.


"Zato što ne možeš sa mnom moja Bojana te baš i ne voli iskreno i ne to nema veze s Ivanom, nema veze ni s nekim novim", prevrnuo je očima.


"Lidija možeš ići s nama, ali ponavljam ti tebi će biti neugodno pred Bojanom. Stižem po tebe s Kristinom, da Kristina je moja susjeda", prevrnuo je očima ponovo.


Prekinuo je vezu i otpuhnuo. "Ovaj, ipak ja neću ići. Nemoj se ljutiti samo ne želim biti treći faktor meni će biti neugodno."


"Ali već sam javio Bojani znao sam da ćeš htjeti i baš se obradovala. Na danima trudničkog joj nedostaje žensko društvo, a Ivana brine o porođaju."


"Nema veze javi joj da ne mogu", slegnula sam ramenima.


"Ali zašto?", ustao je za mnom i došao u kuhinju.


"Jednostavno je Darko. Baš je prosto, ne želim da gledam Lidiju očima ako se tebi dopada u redu, ali mi ostali nismo prinuđeni da je gledamo. Ne želim prvo da me vrijeđa i poprijeko gleda."


"Obećavam da neće uraditi niti jedno od navedenog. Bojana će me ubiti ako vidi da sam joj doveo Lidiju umjesto tebe."


"Nije dostojna zamjena, a pod dva trebao si o tome prije misliti", prevrnula sam očima. "Idem samo zato što volim Bojanu."


Izašla sam hodnik i obukla svoje patike na noge. U liftu smo šutili u autu također.


Sjela sam nazad iz razloga što je Lidija njegov partner i smatram da je validno da ona sjedne naprijed. Kada je ušla jak miris parfema me zapljusnuo na šta sam zatvorila svoj nos.


"Ćao Kristina."

"Ćao Lidija."


To su bile jedine ispričane dvije riječi među nama. Ona me smatrala prijetnjom, a ja nju preprekom. Bila je sređena sa svom šminkom i obučena u haljinu do koljena.


Smiri me 🔚Där berättelser lever. Upptäck nu