Arkadaş olma çabaları

4.6K 535 171
                                    

Bugün düşündüm. Hayatın sonu ölümse  o halde ölümün  sonu neydi? Yeni bir başlangıç olabilir mi? Ya da son varoluş. Bugün düşündüm. Bir gün eğer ölürsem gideceğim yer annemin yanı mı  olur , yoksa bir yokoluşa  mı düşerim diye.

Ölüm güzel midir yoksa kötü mü? Bugün çok şey düşündüm.

Yaklaşık on dakikadır karşıma bakmamak için çaba sarf ediyordum. Hayır ben o siyah gözlere her baktığımda kendimi kayıp ediyorsam, o zaman asla bakmazdım. Ona bakmadığım halde yüzümün her bir zerresinde dolaşan bakışlarının izleri beni huylandırmıştı. Bana bakıyordu. Gözünü dahi kırpmadan.

Yanında onun dikkatini çekmeye çalışan kızlara kayıtsız kalarak bütün odağını bana vermişti. Neden?

Ege ise arkasına  yaslanmış  yanlızca telefonuyla uğraşıyordu.

"İstiyorsan artık kalkalım?" Dedi Efe bıkmış bir sesle. Sanırım o da bu ortamdan bıkmıştı. Başımı sallayıp onu onayladım.

"Pekala gençler  biz Esir için okul alışverişi yapmaya gidiyoruz. Siz takılın."

Efe ayağa kalkınca bende kalktım. Ama beni asıl şaşırtan Aron'da bizimle birlikte ayağa kalkmıştı. Sonunda dayanamayıp başımı kaldırdım  ve gözlerine baktım. Kayıtsız bir tavırla siyah deri montunu geniş omuzlarına attı ve masadaki telefonunu cebine yerleştirdi.

"Sen nereye Aron? Onlar alacaklarını alır dönerler."

Aron Ayla'ya ruhsuz gözlerle baktı ve ona cevap verme lüksünde  bulunmayarak bizden önce yürüyüp kapıdan çıktı. Efe bu hareketlerini yadırgamadan yürüyünce ikisini takip ettim. Efe ile Aron'nun arkasından ilerlerken hemen yanımda yürüyen Ege ikinci şaşkınlığım oldu. Bu istemsizce içimde bir şeyleri hareket ettirmişti.

Üçü de o kızlarla oturmaktansa benimle alışveriş yapmayı tercih etmişlerdi. İçimden bir ses bunu farklı bir şeylere yorumlama diyordu.

Üçü ile birlikte bir üst kata çıktığımızda etrafıma bakmaktan başım dönmüştü. Heryer çok aydınlık ve kalabalıktı.

Aron bizden önce bir mağazaya girince bizde ardından içeriye girdik. İçeride her yerde güzel kıyafetler vardı.

"Buyrun hoşgeldiniz."

Tahminimce benim yaşlarımda olan bir görevli kız yanımıza yaklaşıp gülümsedi. Onun hemen arkasında duran iki çocuk ellerini önlerinde birleştirmiş güler güzle bize bakıyorlardı.

"Girne koleji için üniformalara bakacağız."

Kız karşında duran uzun boylu adama baktı ve gülümsemesini büyüttü. Aron'u beğenmişti.

Yutkundum ve hemen önümde duran Efe'ye baktım. Efe başını eğmiş telefonuyla uğraşıyordu. Parmak uçlarımla yükselip baktığı şeye baktım. Bu onun kendi fotoğrafıydı. Çok tatlı duruyordu.

Neden kendine bakıyordu ki? Altta bir yere bastı ve bir sürü mesaj göründü. Bir çok insan ona onun tatlı olduğunu  yazmıştı.

KAM+18 (Tamamlandı) Onde histórias criam vida. Descubra agora