Cazul Elvirei - DedeMary29

80 3 0
                                    


Ne bucurăm să vă prezentăm o altă povestire, Cazul Elvirei, scrisă de .

Primul lucru pe care l-am remarcat este promovarea online și graficele povestirii. Stilul graficelor, inclusiv trailerul și coperta se potrivesc și oferă un aspect unic povestirii. Se remarc[ și munca pe care autoarea a depus-o în crearea esteticului.

Cazul Elvirei este o lucrare plină de mister, introdus încă din titlul povestirii. Cine este Elvira și de ce este atât de importantă? Întrebări care apar încă din primele secunde în care ochii noștri s-au așezat asupra povestirii. Descrierea reușește să te introducă în lumea povestirii fără să piardă suspansul și misterul prezent încă din titlu. De asemenea, este ușor de remarcat și mai ales de admirat munca scriitoarei în a crea această stare și a o păstra pe parcursul lecturii. De la începutul descrierii, personajele sunt prezentate într-un mod atrăgător reușind să inducă o stare pe care o simți doar în sălile de cinema. Poți vedea cu ușurință, sau citi în cazul acesta, mișcările personajelor, uneori chiar și micile gesturi precum oftatul și întrebările sarcastice, "Oare cât de greu va fi să găsim vinovatul?". Intenția este de a crea un cadru vizual presărat cu mister, nu neapărat emoțional, lucru care reiese din prezentarea personajelor, acțiunii și dialogului. Gramatica și claritatea exprimării sunt alte două puncte pozitive pe care le-am remarcat, iar entuziasmul față de propria poveste este ușor de simțit.

Dacă ar trebui să considerăm ceva pentru îmbunătățire, am sesiza probabil stilul autoarei de a scrie. Acesta se formează pe parcurs și autoarea va reuși, cu siguranță, să își creeze un stil propriu. Odată cu experiența scrisului și înaintarea în vârstă, vocabularul și vocea interioară a autoarei se vor extinde și o voce unică va fi creată.

În unele părți ale lucrării, autoarea preferă stilul jurnalistic, uneori chiar senzațional, dar acest lucru se potrivește perfect cu acțiunea povestirii. Fiecare personaj pare a fi celebritatea reprezentată, deși un cititor ar putea încurca realitatea cu ficțiunea. James Bond-ul povestirii nu este descris ca "cel mai frumos bărbat din lume după care toate femeile suspină", ci este construit într-un fel care te cucerește cu fiecare minut petrecut în lumea ficțională.

Alt aspect observat la lucrare, care pentru unii cititori ar putea fi problematic, este atenția la detalii. Uneori, unele elemente importante din poveste sunt descrise într-un mod fugitiv și nu prezintă toate detaliile necesare pentru a crea o imagine vizuală completă pentru cititori. Povestea este plină de suspans și intensitate. Totuși, nu ar fi ceva neplăcut să fie creată o descriere mai detaliată pentru a oferi cititorilor destul timp să își pună imaginația la încercare. Acest lucru readuce în prim plan stilul literar aparent neconturat al autoarei. În unele locuri, dialogul ar putea fi explicat, nu doar scris, pentru a ajuta cititorii să-și imagineze personajele în situația respectivă. De asemenea, acest lucru ajută cititorii să cunoască personajele mai bine. Spre deosebire de filme, cărțile nu dispun de scene vizuale directe, acestea trebuie să fie conturate cu ajutorul portretizării personajelor și decorul scenei.

Un alt punct care ar merita mai mult atenție este diversificarea artificiilor literare. Restrângerea și lipsa metaforelor vagi este apreciată. Cu toate acestea, unii cititori ar prefera, probabil, câteva cuvinte care să le rămână întipărite în minte. Autoarea a demonstrat în multe pasaje din Cazul Elvirei că are tot ceea ce este necesar pentru a crea imagini și scene bine scrise. Așadar, are toate instrumentele la îndemână pentru a-și fructifica talentul.

Felicitari scriitoarei și sperăm că aceasta își va continua călătoria în lumea ficțională. Sperăm că și voi, cititorii, o să îndrăgiți lucrarea la fel de mult precum am făcut-o noi.  

Cutia comorilor - Recenzii și recomandăriUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum