12.

3.1K 205 23
                                    

Njegov pogled bio je zbunjujuc i nedefinisan. Zapravo izgledao je impresionirano. Amanda me je povukla za ruku i trgnula me iz razmisljanja.

"Emma idemo. Jason nam je rezervisao mjesto."

Bilo je fino mjesto. Zapravo izgleda kao natkrivena terasa sa predivnim pogledom na London. Snijega je falilo. Padao je prvi dan,a danas je vrijeme bilo dosta tmurno.

Ocekivala sam bijele tackice s neba. Radovala sam im se kao malo dijete. Jos je otprilike sat vremena do Nove.

Amanda i Jason izgledaju tako sretno i zaljubljeno. Volim tu curu,a volim i ovog momka koji cini sretnom najbolju osobu u mom zivotu. Njihovi pogledi i osmjesi su dovoljni da pokazu koliko su zaljubljeni. Vole se beskrajno iako se znaju vrlo kratko.

Pogledom sam prelazila preko svih gostiju u restoranu. Trazila sam ga,ali njega nema. Vjerovatno je nasao novu naivnu zrtvu za veceras. Bila sam u pravu. Neka plavokosa djevojka ga je vodila za ruku. Progutala sam ogromnu knedlu u grlu i preplavila ogroman val ljubomore. Izjedala me je iznutra i osjecala sam veliki bijes. Rekla sam Amandi da idem u WC popraviti sminku. Ostalo je jos malo vremena do 00:00 h.

Osvjezila sam maskaru i nanijela taman ruz na usne. Oci sam istaknula tamnim sjenilom koje je jako isticalo moje tamne oci. Dok sam popravljala sminku u WC je usla ona plavokosa djevojka od maloprije. Sad vise nije bila sa Jamesom,bila je s nekim drugim momkom. Kad sam je ugledala sa drugim osjetila sam gadjenje prema njoj. Pala je nisko u mojim ocima iako je uopste ne poznajem.

Pogledala sam na sat. Bilo je petnaest minuta do ponoci. Dok sam izlazila iz WC-a neko me je uhvatio za ruku. Bio je muskarac mojih godina,kojem nisam vidjela lice. Stavio je nekakvu maramu oko mojih ociju i odveo me negdje. Tiho mi je sapnuo na uho:" Klinko vrijeme je da me upoznas."

Trznula sam se na njegove rijeci. Nisam mogla docekati da mu ugledam lice.

"Zasto mislis da mene zanima tvoje lice?"

"Zato jer me volis vise od icega."

Na ovu zadnju recenicu nisam imala niakakav komentar. Prosto sam ostala bez teksta.

On me je negdje vodio,a ja se nisam bunila. Prepustila sam mu se . Vjerovala sam mu kao da ga znam cijeli zivot. Osjetila sam blagi povjetarac. Nalazimo se negdje napolju. U to sam sigurno. Prodrhtala sam od hladonce,a on me je privukao u svoj zagrljaj i rekao: "Ovo je nas prvi docek klinko. Nadam se da ce ih biti jos puno. Sretna ti Nova godina."

Nisam uspjela nista reci,a on je vec svoje usne prislonio moje. Nisam se odupirala,prepustila sam se da me emocije vode. Vjerovala sam mu i uzivala.

"Mislim da je vrijeme da saznas istiinu klinko."

Prepala sam se na ovu recenicu. Mislila sam da ce mi reci da je sve ovo samo san.

Prije nego sto je ista rekao,ja sam povukla maramu sa ociju i ostala zaprepastena.

On. Osoba kojoj sam se najmanje nadala. Najljepsi par tamnih, smedjih ociju. Covjek kojeg ja volim i imao je pravo kad je to rekao.

"Tii...otkud,kako?"

"Da,klinko to sam ja. Ja sam tvoj anonimac. Znam da me volis i da volim i ja tebe."

"Ne pricaj vise nista. Samo me poljubi."-rekla sam mu.

Poljubio me je sa puno njeznosti i ljubavi. Uzivala sam po ko zna koji put. Nisam imala vremena za razmisljanje. Samo sam mu se prepustila. Zagrlila sam ga jako i osjetila njegov prafem koji je ispunio moje nosnice.

"Sutra ces mi objasniti neke stvari,a sada mislim da je vrijeme samo za nas."

Od svega iznenadjenja i snijeg je dosao. Sad je ugodjaj bio potpun.

Uzeo me je u narucje i odnio u moju sobu. Zagrlila sam ga jako. Ljubomorno sam ga cuvala. Nisam znala kako se osjecam. Veselje,sreca,ljubav.. Sve ono najljepse. Tu noc vise nismo progovorili niti jednu rijec. Dovoljan mi je bio njegov zagrljaj. Sjedili smo zagrljeni,sa toplom cokoladom u rukama na onoj sofi na kojoj sam ja prije par veceri zamisljala nas dvoje zagrljenih. Gledali smo u prekrasni London i on je gledao nas. Osjecaj je izvanredan,a ugodjaj potpun.

Moja ocekivanja su ispinjena,a moja ljubav prema ovoj osobi jos veca. Izgubila sam pojam o mjestu i vremenu. Cula sam samo najljepse rijeci koje su izlazile iz njegovih usta: "Volim te"

______________________________

Tuu je nastavak. Evo ovaj je zanimljiv po meni. Ne znam da li ste ocekivali da je tajnoviti anonimac zaoravo James. Mozda je nastavak kratak,ali smatram da je dovoljno receno. Sljedeci ce nastavak biti nadam se duzii. Ocekujem komentare i kritikee.

Hvalaa vam sto mi pruzatee podrskuu,volim vas svee ❤❤

Ona je njegova klinka ❤Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα