11.

3.2K 215 9
                                    

Danasnji dan smo svi dugo cekali. Naravno,ako se dvije sedmice mogu brojati kao dug period. Nama je bio,barem meni jeste.

London je predivan grad. U jutro,u podne,na vecer,pred zoru. Uvijek. To je moj grad. Grad iz moje maste i mojih snova. Najludja noc u mom gradu sa najboljim prijateljima,tj. sa Amandom.

Jutro je. Danas imamo cijeli dan na raspolaganju. Ams jos uvijek spava. Spavalica moja. Odlucila sam nazvati Nicol. Mogu nam se pridruziti u sobi. Bilo bi mi drago da ih bolje upoznam. Rucak cemo ionako dobiti u sobu. Do veceras ne zelim izlaziti iz sobe,niti hotela.

"Heej Nicol, Emma je. Mogle bi danas ti i tvoje prijazeljice pridruziti se meni i Amandi u sobi. Bolje cemo se upoznati."

"Heej curo(tako me ona cijelo vrijeme zove,otkad smo se upoznale),naravno. Ja i moje ludace idemo malo do centra treba nam nekoliko stvari. Kad se vratimo dolazimo vama."

"Suuper,ne mogu docekati. Vidimo se."

Odlucila sam procitati nesto. Ponijela sam si nekoliko knjiga, da mi prave drustvo. Amanda jos spava i njeno ljencarenje bi moglo potranati do podneva.

Procitala sam nekoliko stranica i sjetila sam se mame. Odlucila sam je nazvati.

"Emma, to si ti dusoo. Pa gdje si,sto radite?"

"Mama nisi me se vec zazelila. Haha ma suuper smo. Amanda jos spava tako da sam sama. Sto vi radite?"

"Pripremamo se za veceras. "

"Okej mama. Htjela sam ti cuti glas. Cujemo se veceras opet."

"Cuvaj se Emma. Ljubim te"

Proslo je podne i Amanda se napokon probudila.

"Ljencugo. Dizi se. Emma jos je dva sata do doceka."-zezala sam je,htjela sam je malo razdrmati.

"Sto? Budalo zasto me nisi probudila? Necu se stic spremit. Pa sto ti cekas zasto se ne spremas?"

"Ams,zezam se. Podne je. Imas jos vremena."

"Ubit cu te."

"Uskoro ce nam doci Nicol i ostale cure i da Jason te zvao vec deset puta. Nazovi ga."

Netko je kucao na vrata. Mislila sam da su cure,ali to je bio Jason. Dosao je vidjeti Amandu.

Cure nisu dosle. Ne znam zasto. Ocekivala sam ih i radovala im se,ali nema veze vidjet cu ih ionako na doceku.

Jos par sati je do doceka i polako cu se poceti spremati.

Zaoravo odlucila sam se za standardnu sminku. Tus i malo maskare i njezni sjaja na usnama. Kosu sam raspustila jer mi je tako najljepsa. Nekoliko kapi parfema i crna haljina koju sam kupila specijalno za docek. Odlucila sam se i za crne stikle te neku malu pismo torbu. Stikle ne volim nositi,ali za ovakvu priliku sam ih odabrala. Amanda je vec dva sata u kupaonici i sprema se. Mislim da je to nepotrebno. Njoj je dovoljan onaj njen biserni osmijeh i svi smo zacarani,a ponajvise Jason.

Zbog njene sminke smo kasnile. Svi iz razreda smo slavili u restoranu hotela. Zapravo restoran je za sve koji odsjedaju u hotelu,oa necemo biti sami. Nicki( Nicol) i cure ce biti dole takodjer. Dogovor je bio da smo svi spremni do 22h. Mi smo kasnile punih pola sata.

Pozurivala sam je svakog trenutka. Dok smo ulazile u restoran svi su pogledi bili uprti u nas. Sigurno zato jer smo kasnile. Jason je odmah dotrcao do Amande,a ja sam pogledom trazila svoju bolnu ranu. Nije ga bilo nigdje. Razocarala sam se,ali u istom trenutku i iznenadila. Stajao je iza mene i gotovo buljio u mene i Amandu. Sta bi to trebalo znaciti?

Nadam se da ce i onaj anonimni momak biti tu. Zeljela bih saznati ko je osoba koja je ukrala moj prvi poljubac. Ova ce noc biti nezaboravna i luda. Osjecam da cu se dobro provesti.

______________________________

Novi nastavak je tuu. Mozda je kratak i dosadan,ali ne zelim brzati radnju. Ovo je kao uvod u "Novogodisnju noc". Ovako mislim da je zanimljivije.

Ocekujem komentare,ali i kritike.

Hvala mojim curama koji svaki nastavak citaju i ostavljaju prelijepe komentare. Voliim vas ❤❤

Ona je njegova klinka ❤Where stories live. Discover now