ep. 2

58 12 27
                                    

"Sevgi nedir bilmiyor."

Kraliçe, atıyla arkasına bile bakmadan giden kralı izlerken omzunda hissettiği bir el ile o elin sahibine döndü. Artık Taehyung'u çevresinde görmeye şaşırmamıştı çünkü artık her boş vaktinde onu çevresinde buluyordu.

"Tek derdi sen ona çocuk veremezsen diye geride başka kadınlardan varis bırakmak."

Kraliçe Taehyung'u umursamadan taht odasına doğru ilerlemeye başlamıştı. Taehyung'un dediği şeyleri algılamıyor aklında sadece kocasının nasıl döneceği vardı. Kocası, eski en yakın arkadaşı ve ortadaki tek masum bir çocuk. Irene başka bir kadın istemiyordu ama o masum çocuğa kıyamazdı da. Ne yapacağı ile düşünürken işin içinden çıkamayacağını anlayınca birden 'of'layarak duvara yaslandı. Dünyaya o zaman dönmüş, yanındaki Taehyung'un farkına tekrar o zaman varmıştı.

"Kendini çok yoruyorsun Irene."

Irene tekrar 'of'layıp Taehyung'a baktı. Ne hadsiz bir 'piç'ti ama. Her ne kadar kralın kardeşi olsa da kraliçeye saygılı olmak zorundaydı.

"Sende fazla haddini aşan bir piçsin ama." Yaslandığı yerin ilerisine birkaç adım atmış Taehyung'un dibine gelmişti. "Kocamın kardeşi olman kraliçeye saygılı olmayacağın anlamına gelmiyor." Irene bir parmağı ile Taehyung'u göğsünden ittikten sonra tüm halkın toplandığı taht odasına gitti. Çıkan veba ile ilgili halka uyarılar yapmak zorundaydı ve ülkesini vebadan en az hasarla kurtarmalıydı. Bunu da saray hekimi ile konuşarak yapabilirdi.

"Ilk öncelikle bu konuşmayı tek yapmak zorunda olduğum için sizlerden Kral Suho adına affınıza sığınırım."

Diye söze başlarken Kraliçe, tahtların olduğu en yüksek basamağa çıkmıştı. Konuşma yaparken halkını inceliyordu tepkilerini ölçmek için ona göre kullanacağı kelimeleri seçiyordu, halkı incelerken dikkatini en köşede saray hekimi ile konuşan ana kraliçe çekmişti. Normalde çocuğunun olmadığı zamanlarda kraliçenin yanında o olurdu ama bu sefer değildi.

"Bu sabah itibarı ile ülkemizde bir veba salgını başladı. Bu salgının başladığı andan itibaren sarayı karantinaya alıp sizin sağlığınızı güven altına almaya çalışıyoruz ama bunun yanında sizden istenilen şeyler de var. Bunları bize saray hekimimizin açıklaması daha uygun olur." Diyerek dolaylı yoldan Saray hekimi Kyungsoo'yu yanına çağırdı. Kyungsoo ise işareti anlayınca Ana Kraliçenin yanından ayrılıp tahtın basamaklarına kadar gelmiş ama basamaklara çıkmamıştı.

"Ilk öncelikle veba belirtilerinden bahsetmek daha mantıklı olacaktır. Veba belirtileri; yüksek ateş ve kaşıntı. Peki ya veba nasıl bulaşır? Temas ile bulaşır bu yüzden kimseyle temas halinde bulunmamanız en önemli tedbirdir."

Saray hekimi konuşmasını yaptıktan sonra taht odası temizlik için boşaltılmıştı, bu yüzden Kraliçe kendi odasına geçti ve yatağına oturdu. Tacını çıkarmış bir an sadece kendisi olmayı dilemişti. Küçüklüğüne ait hayaller kurmaya başladı Irene. 5 yaşında iken bir odada sadece oturup arada eğitime gittiğini değilde köpeği ile bahçede oyunlar oynadığını koşabildiğini hayal etti. 15 yaşında bir odada karşısında birini hayal ederek dans ettiğini değilde kocaman bir balo salonunda hayatının aşkı ile dans ettiğini düşündü. Sadece kokusunu çektiği o ziyafet yemekleri yediğini düşündü Irene sadece. Gelecekle ilgili hayali yoktu olamazdı da ama geçmişi başka türlü hayal ederek kendini mutlu edebilirdi.
-
Irene bir süre sonra yorgunluktan uykuya dalmıştı. O sırada Taehyung ise SeokJin, Jimin, Jungkook, Namjoon, Hoseok, Yoongi gibi bir grup lordla toplantı yapıyordu."Kral sarayda yokken isyan başlatmak en mantıklı davranış olacaktır."
Diyerek konuşmaya başladı Taehyung. Ardından Jungkook onu onaylamış nasıl isyan başlatacaklarını sormuştu. O sırada genellikle sessiz kalmayı tercih eden SeokJin lafa girişmişti. "Kraliçeyi rehin alacağız." Ilk başta bu fikri kimse desteklemese de mantıklı düşününce uygulamaya karar vermişlerdi. Taehyung anında kafasında bir plan kurmuştu. "Planı anlatıyorum." Diyerek planı anlatmaya başlamıştı ve 15 dakikalık bir çabanın ardından hepsi planda hemfikir olmuştu. "O zaman bu gece uygulamaya geçiyoruz." Diyerek ayağa kalkıp toplantıyı bitirmişti Jimin. Kim Taehyung ve sarayın en güçlü 6 lordu bir haindi.

 Kim Taehyung ve sarayın en güçlü 6 lordu bir haindi

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Bölüm kısa oldu ama olaylara giriş yapabilmek için bu bölüme ihtiyacım vardı

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.


Bölüm kısa oldu ama olaylara giriş yapabilmek için bu bölüme ihtiyacım vardı. Sonraki bölüm bol kaoslu ♡

Queen.Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin