Operațiunea "sistemul"

21 7 0
                                    

15 martie 2005
Bed-Stuy, Brooklyn, New York

-Jessicaaaa! Jessicaaaa!

- Parkeeerr, sunt aiiici!

Parker aleargă disparat spre depozit, sperând ca nu va vedea ceea ce-si imaginase, dar....ghinion. Jessica era legată de un gard cu sârmă ghimpată și în jurul ei nu exista nimic de care să se agațe pentru a scăpa.

- Jessica, Slava Domnului ca trăiești!

Parker izbucni în plâns și era printre putinele momente cand firea sa feroce claca. Acum nu se putea abține văzând-o pe unica fata in care își pusese sentimente, incredere si devotament, plină de sânge, abia respirând.

- James, nu mai pot! Nu-mi pot misca brațele, James!

- Rezistă, draga mea! Te voi scoate de aici chiar dacă ar trebui să dau foc la haznaua asta infectă!

James sună la salvare și în 10 minute ajunge un echipaj cu un medic si un paramedic care o pun te targă pe Jessica si o duc in ambulanță pentru a o stabiliza.

- Doctore, spune-mi, te rog, ca va fi bine! Spune-mi ca nu e grav!

- Domnule, din fericire, pacienta suferă doar răni ușoare și asta datorita dumneavoastră, ca ati sunat la timp la ambulanță. Altfel, starea s-ar fi agravat, pentru ca exista riscul sa piardă mult sânge, chiar dacă rănile sunt superficiale.

- Multumesc, doctore!

"Promit ca lucrurile nu vor rămâne asa. Cine ti-a facut asta va plăti cu vârf și îndesat. Nu voi avea liniște până nu ma voi răzbuna" - îi spunea James iubitei sale, privind-o înduioșat si cu lacrimi în ochi cu câteva minute înainte ca masina de ambulanță sa plece spre spital.

***************
Cu 1 an în urmă
10 martie, 2004
Langley, Virginia

- Buna dimineata, domnule colonel! - spuse Parker, cu mâna dusă la tâmplă, exact cum învățase încă din armată.

- Neața, James! Pe loc repaus! Chiar voiam să te văd. Avem ceva important de discutat.

- Vă ascult, domnule! - zise James, putin mai relaxat, văzând că generalul e bine dispus.

- James, am nevoie de tine! Se pun presiuni pe umerii mei sa formez o echipă pentru operațiunea "sistemul" si am nevoie de cei mai buni oameni: 5 lunetiști, 2 electroniști si 1 medic. Esti printre cei mai buni lunetiști pe care îi are Marina Americană. Vreau sa conduci această operațiune din teren.

- Domnule, permiteți să spun ca nu sunt apt pentru a conduce această operațiune! Sunt locotenent si pot conduce doar din poziția de căpitan.

- Stai linistit, se rezolvă! In seara asta voi semna în consiliu promovarea ta la rang de căpitan pentru aceasta deplasare si, cine stie, poate ai noroc si rămâi căpitan definitiv.

Vestea îl bucură enorm pe Parker, care încearcă cu greu sa se stăpânească, așteptând momentul când va iesi pe usa si va izbucni de fericire. Desi era foarte fericit, un gând îi străbate mintea dintr-un capăt intr-altul: daca nu ma voi mai întoarce niciodată? Ce se va intampla cu familia mea? Daca mor?

- Domnule, nu stiu cum sa va multumesc! Care sunt detaliile operațiunii?

- Hussain Al - Bakla, creierul grupării Alçum, căutat de Interpol, CIA, FBI și alții pentru trafic de droguri, arme de mare risc și carne vie. Sursele secrete l-au localizat in nordul Bangladesh-ului, intr-o fortăreață. Misiunea voastră este sa-l anihilați pe Hussain, după care vom arunca in aer acel loc infect!

- Domnule, cum vom pătrunde în interior?

- Veți opera dintr-o clădire aflată la 200 de metri distanță, loc numit "punctul 0". Fortăreața este împînzită de oamenii lui, de aceea am ales 5 lunetiști pentru ca aborda cu tact operațiunea. Misiunea electronistilor va fi sa asigure perimetrul unde veți sta voi. În fortăreață există un document vital pe care trebuie sa-l preluați înainte de întoarcerea voastră.

- Am inteles, sa trăiți! - spuse Parker cu o poziție rigidă.

- Mâine va sosi nava care vă va transporta către Bangladesh. Aveti la dispoziție 2 săptămâni pentru a încheia misiunea.

- Domnule, nu va voi dezamăgi. Voi pune capăt erei Alçum!

Ieșind din birou, James răsuflă ușurat, încrezător în faptul că va reuși si dornic să dea totul pentru echipa, pentru țară și pentru omenire. Zecile de mii de persoane care au murit din cauza acestei grupări își vor găsi liniștea. Însă, oare despre ce document e vorba? Ce se ascunde in spatele acestui scenariu de război?

FOR9: Răzbunarea Where stories live. Discover now