Hoofdstuk 13

487 9 16
                                    

Een hoofdstukje vandaag, omdat ik vandaag officieel te horen heb gekregen dat ik geslaagd en afgestudeerd ben 🥳 Enjoy :)

Marijn zat vanaf een ligbedje naar het stel in het zwembad te kijken. Er was nu een week voorbij en ze merkte dat Donny met de dag afstandelijker werd. Ze zag Mikky op de schouders van Frenkie en Liv op de schouders van Matthijs zitten. Ze probeerden elkaar in het water te duwen. Marijn zuchtte en liet haar hoofd vallen. Waarom konden Liv en Matthijs niet nog samen zijn? Toen deed Donny ten minste nog normaal en gaf hij haar een kus als er andere mensen bij waren. Als Marijn hem nu al wilde aanraken door een hand op zijn been te leggen, duwde hij haar hand gelijk weg. Zelfs hand in hand lopen wilde hij niet.

Liv zat te seinen naar Davy. Davy zag haar seinen en begreep wat ze bedoelde. Lachend zwom hij naar Frenkie en Mikky toe. Wanneer Liv Mikky eraf probeerde te duwen, kietelde Davy haar in haar zij waardoor Mikky haar evenwicht verloor en in het water viel. Matthijs en Liv juichten hard en Davy zat lachend toe te kijken. Liv liet zichzelf achterover vallen in het water. Ze zwom naar Davy toe en gaf hem een highfive. "Thanks", zei ze lachend. "Dat is niet eerlijk. Je speelt vals." Liv stak lachend haar tong uit en liet zichzelf in het water vallen. Ze kon nu pas echt genieten. Na haar zoen met Donny viel er heel veel last van haar schouders af. Ondanks er verder geen vooruitgang was, had het haar toch geholpen om te genieten van de vakantie. Af en toe had ze oogcontact met Donny en lachten ze naar elkaar. Ook merkte ze dat Donny afstandelijker deed naar Marijn tot grote ergernis van Marijn. Liv vond het allemaal maar mooi om te zien, net als Mikky, Laura en Joël. Sinds hun avontuurtje was Joël er ook helemaal klaar mee. Hij kon ook niet meer aardig doen tegen haar waardoor Joël weer een stoot kreeg van Naomi.

Met zijn allen zaten ze aan de etenstafel. Joël had zijn beroemde lasagne gekookt en het was werkelijk waar heerlijk. Stil zaten ze aan tafel te genieten van het eten. De stilte werd verstoord door een beltoon die afging. Donny pakte zijn mobiel erbij en nam op. "Met Donny." "Pa, wat is er?" Donny keek Liv aan, maar wendde zijn blik gelijk af. "Pa, doe eens rustig. Wat is er aan de hand?" Donny schoof zijn stoel naar achter en stond op. Marijn wilde opstaan om hem achterna te gaan, maar ze werd tegengehouden door Matthijs. "Laat hem maar even." Met een norse blik ging Marijn weer zitten en at haar eten op. Het was stil aan tafel. Iedereen was geschrokken door het telefoontje en wist niets te zeggen. In een toetje had niemand zin en iedereen ging van tafel.

We waren een half uur verder, maar Donny was nog niet teruggekomen. Marijn was na het eten boos naar haar kamer gegaan en was ook niet meer teruggekomen. Liv stond op en liep naar buiten. Aan het zwembad zag ze Donny zitten. Ze liep naar hem toe en ging naast hem zitten. Donny keek op en zag Liv zitten. Hij zuchtte van opluchting. Hij had nu echt geen zin in Marijn.

"Gaat het?", vroeg Liv. Donny schudde zijn hoofd. Een traan gleed langzaam naar beneden. "Wat is er?" Donny haalde even adem. "Mijn vader belde. Ma heeft een hartinfarct gehad en lag in het ziekenhuis." Liv keek Donny geschrokken aan en sloeg een hand voor haar mond. Arme Gerdina. "Hoe is het nu met haar?" "Het gaat naar omstandigheden goed. Ze is alweer thuis. Ze heeft medicijnen meegekregen en pilletjes die ze in moet nemen als ze weer heel veel pijn heeft. Mijn vader had me ingelicht, maar doordat hij mij hoorde moest hij huilen. Daarom schrok ik zo." Liv legde haar hand op zijn been. "Jeetje Donny dat is niet niks. Maar je moeder is een sterke vrouw." Donny legde zijn hand op haar hand en keek haar aan lachte. "Ja, dat is ze zeker. Net als jij." Liv glimlachte en keek weg. Donny legde een vinger onder haar kin en duwde haar gezicht zijn richting op, zodat ze hem weer aankeek. Hij kwam langzaam dichtbij en wilde zijn lippen op die van haar drukken. Liv zag dit en draaide haar hoofd weg. Donny keek haar teleurgesteld aan. "Ik dacht dat jij dit ook wilde." Liv knikte. "Geloof me, dat wil ik ook. Maar ik wil niet meer die pijn voelen van twee jaar geleden. Op dit moment zit je in een relatie met Marijn en lukt het je niet eens om het uit te maken met haar. Ik wil heel graag dat wij weer samen zijn, maar dan moet het wel uit zijn met Marijn voordat je überhaupt bij me aan mag komen." Donny knikte. "Dat snap ik en ik ga mijn best doen om je vertrouwen terug te winnen." Liv knikte en keek hem aan. Donny drukte een kus op haar wang en stond op. Hij liep de villa in en liet Liv alleen achter. Liv zuchtte even en stond op. Ze liep de villa in en liep naar haar kamer. Ze deed de deur achter haar dicht en liet haar op haar bed vallen.

Er werd op de deur geklopt. "Hij is open", riep Liv. De deur ging open en Annick en Naomi kwamen de kamer binnen. "Gaat het goed?" Liv knikte en ging rechtop zitten. "Ja, eigenlijk wel." Naomi en Annick kwamen bij Liv op bed liggen. "Ik kon eindelijk eerlijk tegen hem zijn en dat doet goed." Naomi knikte. "Dat geloof ik wel ja. Wat heb je tegen hem gezegd?" "Hij probeerde me weer te zoenen, maar ik draaide dit keer mijn hoofd weg. Hij keek me teleurgesteld aan en zei dat hij dacht dat ik dit ook wilde. Ik vertelde hem dat dat ook zo was, maar dat ik niet meer die pijn wil voelen van twee jaar geleden. Dat hij op dit moment in een relatie zit met Marijn en dat het hem niet lukt om het uit te maken met haar. Dat ik wel heel graag wil dat wij weer samen zijn, maar dat het wel uit moet zijn met Marijn voordat hij überhaupt bij me aan mag komen. Hij vertelde dat hij dit begreep en zijn best ging doen om mijn vertrouwen terug te winnen. Toen drukte hij een kus op mijn wang en liep weg." "Ik vind het echt knap van je dat je het eerlijk tegen hem hebt gezegd Liv. Laat hem maar vechten voor je en het überhaupt uitmaken met Marijn. Hebben we daar ook geen last meer van", zei Annick. Naomi en ik keken elkaar lachend aan. "Ik ben trots op je Liv." Liv keek de twee meiden naast haar blij aan. "Thanks meiden."

Diezelfde avond ging Liv op tijd naar bed. De rest van de groep ging een avondje uit, maar Liv had geen zin om mee te gaan. Mikky bleef ook thuis. Van Liv hoefde het niet, maar Mikky vond het niet erg om thuis te blijven. Samen hadden ze een film gekeken en beiden lagen ze in bed. Liv kon alleen niet slapen. Ze bleef maar denken aan vanavond met Donny. Ze was benieuwd of hij het uit ging maken en wanneer hij dit ging doen. Haar gedachten werden verstoord door de groep die thuis kwam.

"Zullen we kijken of Liv nog wakker is?", hoorde Liv Laura vragen. "Laura, nee!", maar voordat ze Laura tegen konden houden, liep ze de kamer van Liv al binnen. "Livje!" Liv schoot in de lach. Het was duidelijk te zien dat Laura te veel had gedronken. "Sorry Liv", zei Davy. Liv schudde lachend haar hoofd. "Geeft niks. Ik was nog wakker." Ze keek naast haar en zag dat Laura in slaap was gevallen naast Liv. Davy zuchtte. Liv schoot nog harder in de lach. "Laat haar maar joh. Laat haar maar liggen." "Weet je het zeker?" Liv knikte. "Tuurlijk. Ga maar lekker slapen en geniet van het bed." Davy lachte en verliet haar kamer. Lachend schudde Liv haar hoofd en ging liggen.

Liv werd wakker door gestommel. Ze keek op haar mobiel en zag dat het half 3 was. Ze had net een uurtje geslapen. "Je bent een lul Donny. Ik ga er vandoor!" Vervolgens hoorde Liv gestommel en een koffer die over de gang rolde. Even later hoorde je de deur van de villa dichtslaan. Liv stond langzaam op en pakte haar mobiel. Laura had niks meegekregen en sliep rustig door. Liv deed de deur open en zag Donny staan voor haar deur. Donny keek op en zag Liv staan. Een glimlach verscheen op zijn gezicht. "Hey." Liv deed zachtjes de deur dicht. "Hey, wat is er gebeurd?" "Ze had weer zin en ik niet. Toen werd ze boos en gaf ze jou daar allemaal de schuld van. Ik had het voor jou opgenomen en toen werd ze nog bozer dat ik het voor jou opkwam. Om een lang verhaal kort te maken, het is uit." Liv keek op toen ze dat hoorde. "Het is uit?" Donny knikte en lachte. "Gelukkig wel." "Ja, zeg dat wel. Wat kan dat mens om veel aandacht vragen zeg." "Loop je even mee naar mijn kamer? Dan kunnen we op ons gemak praten zonder iemand wakker te maken." Liv keek even om haar heen en knikte toen. Samen liepen ze naar de kamer van Donny. Donny sloot de deur en samen gingen ze op het bed zitten. "Het spijt me echt van alles Liv. Ik heb me echt als een lul gedragen. Ik had nooit een relatie moeten beginnen met Marijn." Liv lachte klein. "Je bent inderdaad een lul, maar wel een hele leuke." Donny keek op bij die woorden. Hij keek naar haar lippen en voor Liv iets kon doen, zaten zijn lippen op die van haar. Dit keer liet Liv het toe en zoende ze hem terug. Donny vroeg om toestemming die Liv maar al te graag gaf.

"Blijf je hier slapen?" Liv keek naar het bed. "Geen zorgen ik heb het bed verschoond nadat we seks hebben gehad. Je slaapt in een schoon bed. Ik zal niks bij je doen, maar ik wil je gewoon naast me hebben als ik wakker word." Liv keek hem aan en kuste hem. "Oké, is goed." Liv legde haar mobiel op het nachtkastje en ging onder de dekens liggen. Donny sloeg zijn armen om haar heen en Liv legde haar hoofd op zijn borst. Ze voelde hoe Donny een kus op haar haar drukte en kon een glimlach niet onderdrukken. "Welterusten Liv." "Welterusten Donny."

Een nieuw beginWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu