⚜14⚜

82 6 0
                                    

Ayağının farklı noktalarına basınç uygulayıp, hissedip hissetmediğini sordu. Uyuştuğundan emin olunca alkolle etrafını temizleyerek başladı işe.

Gerisi hızlı gelişti. Çok dikkatli şekilde camı çıkardı. parçanın çıkması ile herhangi bir ana damarın kanama yapmaması ikiliye derin nefes aldırttı. Kerim devamında dikkatli ve özenli şekilde yarayı temizleyip dikti.

Uzun süreli açlık ve kan kaybı Züleyha'ya bilincini açık tutabilmesi için şans tanımıyordu. Bu sefer içinden küfürler ede ede bayılmıştı.

... 1 GÜN SONRA  

Güzel bir bahar günüydü. Ve nadir bulunan nisan yağmurları... Konak kadın sesleri ile yankılanıyordu. Kadınlardan biri konağın terasına yağmur kaplarını dizme telaşındaydı.Acı bu topraklarda hep içeri de yaşanır, eskiden beri kol kırılır hep yen içinde kalırdı. 

Şimdi dışarıdan gören için  tatlı bir telaş sarmıştı konağı.Bu gün evin büyük kızı Meryemhan gelecekti. Büyük halanın göz bebeği. Meryemhan'ı neredeyse büyükhala büyütmüştü . İşte bu yüzden kargalar b*klarını yemeden konağı ayağa dikmişti. 

Üç aile sadece konağa çalışırdı bu civarlarda. Kadınları kızları konağa gelir giderdi. Bir ayrıntıyı unutmamak gerek üç haneden sadece büyükhala'nın gözetiminden yani sınavından geçenler evde daimi olmuştu. Eşleri Süleyman Ağa ve Devran Ağanı hizmetindeydi. Kimisi şöför kimisi Koruma yahut getir götür işlerinde Ağaya yardımcı.

Hacer ve eşi Bilal ise neredeyse 20 yıldır konaktaydılar. Ev ahalisinden sayılırlardı.Hatta Dile bu konakta Dünyaya gelmişti.Büyükhala gencecikti, Hacer konağın hizmetine başladığında. O yüzden bir Hacer'e yaslardı sırtını ve en çok da Hacer'i haşlardı. İki kadın az çok alışmışlardı birbirlerinin diline. 

Büyükhala, üçüncü katın üstü kapalı balkonunda oturmuş güllü nargilesini sabah namazında yaktırmış, keyif çatarken seslendi:

-Hacerrrrrrrrrr

-..

-Ey Hacerrr

Hacer mutfaktan avluya çıkıp kafasını üçüncü kata çevirdi. Büyükhala'nın gel işareti yaptığını görünce içinden söylene söylenen üç kat merdiveni çıktı ve nefes nefese büyükhala'ya bakıp

-buyurasan hanımım

-Süleyman Ağa kalkmıştır  (Süleyman ağa Konağın en büyük atası Devanın babası idi.)

-he çok şükür kalkmıştır

-Evdedir?

-Görmedim hanımım, çıkmış olmasın

-Olsun Hacer niye olmasın? 

-Efendim?

-Yav Hacer kaç sene olmuş ben seni anlemamışam vellah

İki kadın gülüştüler. Büyükhala bir anda ciddileşip nargileyi masaya bıraktı ve Hacer'in gözlerinin içine bakıp konuşmaya başladı:

-Yav Ağabeyimi biliyorsunuz yaş gelmiş 80, eee kaç gündür şeker komasındaydı zordur vellah yeni kalktı. Bir ayağını verdi zıkkıma. Vellah hacer kalkar gelir tatlı ister geneee!

-Aman hanımım ben tembihledim kızları

-Gözünde Süleyman ağa'nın üstünde olsun he!

-(başını salladı) başka bir emriniz..

-yevmelesin şimdilik yoktur. Kızlardan birini yollarsın köz kater birazdan

Hacer donup kalmıştı. Ne demek başka bir şey yok. Üç kat sadece Süleyman ağayı sormak için mi çağırmıştı yani?

Sevda Ayaklarını KanatırWhere stories live. Discover now