St. Mungo's en een vreselijke les

223 4 10
                                    

Pov Moon

De volgende ochtend werd ik al vroeg wakker. Toen ik om me heen keen sliepen de jongens gelukkig nog allemaal. Ik sloop naar het bed van James en schudde hem zachtjes wakker. "Wat is er?" vroeg hij slaperig "Kom je? Over een halfuur moeten we bij Minnie zijn. We gingen naar het St. mungo's weet je nog." antwoord ik. James komt uit z'n bed en kleed zich zachtjes aan. We sluipen de slaapzaal uit en lopen naar het kantoor van Minnie. Als we voor het kantoor staan klopt James op de deur. "Binnen" horen we na een tijdje "Mooi, jullie zijn er. Nou pak wat brandstof dan kunnen we gaan." zegt Minnie en James pakt een handje brandstof, gaat in het vuur staan en roept dan; "St. mungo's voor magische ziektes en zwaktes!" en hij verdwijnt. Daarna ben ik. Als ik uit de haard stap zie ik James al wachten. Na een tijdje verschijnt ook Minnie in de haard en lopen we naar de balie.

Pov Sirius

Als ik wakker wordt zie ik dat twee bedden al leeg zijn, die van James en Moon. Ik kijk op mijn wekker hoe laat het is en zie dat het pas zes uur in de ochtend is. Ik stap uit bed en loop naar de badkamer. Als ik me heb aangekleed ga ik naar de leerlingenkamer en tref daar een lezende Lily aan. Ik loop naar haar toe en plof naast haar op de bank. "Hey." zeg ik "Weet jij misschien waar James en Moon zijn?" vraag ik "Nee, sorry." zegt Lily "Het lijkt alsof ze iets voor ons verbergen." zeg ik "Ik weet het niet. Ze kennen elkaar al heel lang, het zou heel goed kunnen." zegt Lily "Weet James eigenlijk dat ze een weerwolf is?" vraagt Lily zachtjes "Nee, ze durft niks te zeggen. Ze is bang dat James het niet zal accepteren." zeg ik "En waarom houden jullie eigenlijk geheim dat jullie een tweeling zijn?" vraagt ze "Omdat onze ouders ons verbieden iets te zeggen, ze willen niet nog een 'schande' in de familie" zeg ik "Maar terug naar het feit dat Moon en James zijn verdwenen." begint Lily "Heb je al in de keuken gekeken?" "Nee, ga je mee?" vraag ik "Ja!" zegt Lily en we lopen richting de keuken. 

Pov James 

We zijn in het St. mungo's en lopen richting de juiste verdieping. Het is bijzonder stil omdat zowel Moon als ik bang zijn voor de resultaten. Als we op de juiste afdeling aankomen lopen we richting de balie. "Hallo mam." begroet ik mijn moeder die daar zit. "Hallo James." zegt ze "Hoor jij niet op school te zijn?" "Nee, ik ben hier met Moon. Het gaat niet goed met haar." antwoord ik "Hallo Mia." zegt Moon. Eigenlijk heet mijn moeder Euphemia maar Moon mag haar altijd Mia noemen. "Hallo Moon, dat is lang geleden." zegt ze en Moon knikt "Wat is er precies aan de hand?" vraagt mam "James zegt steeds dat ik eruit zie als een wrak en eerlijk gezegd voel ik me ook zo. Het is net als toen ik klein was en we wilde gewoon zeker weten dat er niks aan de hand was." zegt Moon "Oke kom maar mee, dan doen we wat testjes en kan je terug naar school." zegt mam. We volgen haar naar een van de kamers. Deze afdeling ligt helemaal vol met zieke kinderen. Veel van deze kinderen hebben verhalen over ons gehoord omdat we hier altijd pranks uithaalde als Moon een paar dagen moest blijven. Zelfs toen Moon op sterven lag waren we nog aan het pranken, Moon maakte vooral de plannen en ik voerde ze meestal uit omdat ze dat zelf niet meer kon. 

Na de testjes gingen we terug naar school en waren de lessen al begonnen. We hadden les van professor Smith dus we kregen een briefje van Minnie over onze reden dat we te laat waren.  We liepen richting het lokaal, we hadden enorme wallen onder onze ogen van het weinige slapen deze week. Het zou iedereen meteen opvallen dat er iets mis is. Vlak voor het lokaal stopten we even, we haalde diep adem en klopte op de deur. We liepen naar binnen en Smith keek ons dodelijk aan. "Tweede les van het jaar en alweer te laat." zegt ze "We hebben een goede reden." zeg ik en ik geef haar het briefje. "Ga dan maar zitten en open je boek op bladzijde 365." zegt ze.

Pov Moon

Als we gaan zitten kijken Remus, Sirius en Lily ons raar aan. "Vandaag gaan we het hebben over weerwolven." begint Smith. Ik kijk op. Weerwolven. Net wanneer ik dacht dat het niet meer erger kon worden. "Wie denkt dat weerwolven alleen eens per maand gevaarlijk zijn?" vraagt Smith en ik steek mijn hand op. Als ik naast me kijk zie ik dat ook de Maraurders en Lily hun had op steken. "Wie kan me vertellen wat het verschil is tussen een faunaat en een weerwolf?" vraagt Smith dan. "Moon?" en ze kijkt me aan. Ik had niet eens de moeite gedaan om mijn hand op te steken maar ik antwoord toch maar. Ik heb geen zin om ertegenin te gaan. "Een faunaat kiest zelf wanneer hij of zij veranderd en kan nog zelf beslissen wat hij of zij doet. Een weerwolf veranderd elke volle maan en verliest zichzelf compleet. De transformatie is ook erg pijnlijk. Weerwolven weten echter niet wat ze doen." zeg ik. De jongens kijken me verbaasd aan, behalve Sirius dan natuurlijk.

Black twins (DUTCH MARAURDERS FANFICTION)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu