♡Bilinmeyen Dostlar ♡

469 338 72
                                    

Berin, "Aleyna yarın çok önemli randevumuz var itiraz etmeden benimle geliyorsun."
Aleyna kaşlarını çatarak, " Berin ! Bak eğer düşündüğümse seni Ayvaz'dan beter ederim! Yüzümü bile göremezsin. Berin kahkaha atarak, "Senin yüzünü gören cennetlik zaten kız. Hiç birbirimize ayırdığımız vakit yokki. Seni yarın çok sevdiğim ve değer verdiğim dostlarımla tanıştıracağım. Eminim benim gibi görmeden artık duramıyacaksın." Aleyna,"Kimmiş bakalım benden daha değerli ve sevdiğin bu dostlar? Berin, "Kıskandin mi yoksa? Sen benim en deger verdigim ve sevdiğim arkadaşım aynı zamanda ailemsin. Onlarla tanışınca eminim bana bu konuda hak vereceksin. Aleyna, "Gerçekten çok merak ettim." Dedi ve gülümsedi. "Hadi yemeğe Eflun Hanım çok güzel yemekler yapmıştır şimdi, bugünde hava çok güzel ardından çocukları ve babannemi alıp bugünün tadını çıkaralım. İki gün izinliyim ve bu iki günü birlikte çok güzel birgün olarak geçirmek istiyorum." Eflun Hanım'ın çocukları gezeceklerini duyunca koşarak Aleyna' ya ve Berin'e sarılıp teşekkür etti. Çocukların gözlerinin içi gülüyordu.

Aleyna, "Hadi bakalım herkes hazırlansın gidiyoruz." Babannesi, " Canım kızım senin güzel yüreğin sayesinde herkesin yüzü gülüyor Allah senin karşına hayırlı bir koca çıkarsın "dedi ve güldü. Berin,"Teyzecim, Aleyna kimseyi beğenmiyor sen umudu kes." dedikten sonra gülerek çıktılar. Değerli okurlar hayatımızdan çok sevdigimiz kişiler ne yazikki hayatımızda her daim olmayabiliyor. Ölümlü bir dünyadan geçiyoruz ve malesefki kimse kalıcı değil bu hayatta. Bizler sevgiyi ve iyiliği her daim içimizde tuttuğumuz sürece aslında bu dünyada yalnız değiliz. Yaptığımız iyilikler hayatımıza yeniden renk katıyor. İyimser olduğumuz için iyi olan insanları hayatımıza âdeta bir mıknatıs gibi çekiyoruz. Hani söylerler hep everene pozitif enerji gönderin pozitif düşünün ki evrenden size pozitif enerji ile gelsin. Iyimser olun ki sevgi ve iyiligi her zaman kazanın. Aslında çokda doğru söylerler. Tabiki hayatımızda herşey iyi gitmez. Hayatın zorlukları olucakki iyilikleri anlayasın diye. Ayrıca "Bu hayatta yalnızım." Diye hiç söylenmeyin. Yalnızlık diye birsey yoktur. Aleyna'nın ailesinin yerini kimse dolduramaz belki ama sevgi ve iyilikle kazandığı insanlar onun iyi gününde kötü gününde her zaman yanında oldular. Tıpkı bir aile gibi... Sizin duygularınızı sömüren kıskanan bazi insanlar vardır. Gereksiz kalabalıktansa hayatınızda kimse olmasın daha iyi. Siz size yetersiniz ama yinede yalnız degilsiniz unutmayın. Bunu Berin'in Aleyna'ya bahsettiği o dostlarından birazdan anlayacaksınız. Yaptığımız iyilikler ise belki siz farkında bile değilsinizdir ama size mutlaka iyilikle dönüyordur. Belki yaptığınız iyilik o an sizin görmediğiniz bir kötülükten koruyordur. Baran'ın oğlu Aleyna'ın karşısına, kader bambaşka biri olarak çıkarsada Aleyna, Ayvaz sayesinde o adamdan kurtulmuş oldu. Her kötü gibi görünen bazı şeylerin altında hic bilmediğimiz bir iyilik yatıyor olabilir. Evet Aleyna tam da istediği gibi birgün geçirdi. Daha doğrusu istedikleri gibi😊

Eflun Hanım, çocuklar, Berin, Aleyna ve babaannesi yoğun gecen günlerden sonra nihayet birlikte eğlenceli güzel vakitler geçirdiler. Stres atmak için harika bir gündü. Aleyna sabırsızlıkla Berin'in sürekli bahsettiği dostlarıyla tanışacağı günü bekliyordu. Kim olabilirdi ki bu kadar sevdiği dostlar?

Berin sabah heyecanla odaya gelerek, "Aleyna hadi cabuk ol hazırlan randevuya gec kalacaz. Daha dostlarımız için alışveriş yapmadık." Dedi.
Aceleyle birlikte hazırlanıp alışverişe çıktılar. Berin'in aldığı hediyeler dikkatini cekti ve Aleyna ," Berin senin dostların toka oyuncak bebek meraklısı heralde? Yoksa bana bahsetmedigin akrabanmı var? Berin," Dostumla illa aynı yaşta mı olmam gerek? Akrabam olsaydı söylerdim zaten. Hadi gel daha kitap alıcaz."
Nihayet hazırlıklar tamamlandı. Bir çok hediye vardı balonlar tokalar çocuk elbiseleri ve birçok kitap. Aleyna, "Hadi gerçekten cok merak ettim adresi söylede gidelim dostlarına."
Berin, "Peki söylüyorum, Kimsesiz çocuklar yurduna gidiyoruz. Arabayı sür de gidelim. Bizi bekliyorlar onlara daha önce senden bahsetmiştim. Onlarda merakla seni bekliyor." Aleyna çok şaşırdı öylece bir kac dakika sessizce kaldı. Berin,"Noldu Aleyna ? Geç kalacaz iyimisin?" Aleyna, "Şaşırdım hic beklemiyordum. Berin, sen iyiki benim arkadaşımsın. Nasıl duygulandım anlatamam senin sayende bende tanışmış olacağım. Bu kadar dostum varken bu saatten sonra hiç yalnız olmam hadi bir an önce gidelim tanışalım." dedikten sonra yola koyuldular.

Değerli okurlarım beğendiğinize dair oylama yaparsanız sevinirim

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Değerli okurlarım beğendiğinize dair oylama yaparsanız sevinirim.😊 Bir sonraki bölümde görüşmek dileğiyle kendinize çok ama çok iyi bakın ❤

Hayale Kırgın♡Where stories live. Discover now