2.časť

5 3 0
                                    

Piatok , deň pred oslavou Alexeja.

Ally roztvorila oči . Tentoraz ju nezobudil divoký dážď , ani vietor , ale mačky , ktoré sa vonku klbčili na ich záhrade. Niekedy tam chodí malý šedý kocúrik , ktorého nazvali Murko . Občas mu tam nasypú granulky . Pozrela na hodiny . Pol siedmej . Poriadne sa natiahla na posteli a zišla dolu po schodoch .
Jej otec už zase išiel preč. No tentokrát iba na jeden deň. Má sa vrátiť v sobotu ráno , alebo na obed . Povolali ho na krátku službu , keďže je členom lesnej služby FOREST , a potrebovali s niečím pomôcť . Nasypala si cereálie a zaliala ich mliekom . Vonku bolo teplo , tak sa hneď po najedení vybrala na záhradku . Ako očakávala , bol tam Murko , ktorého ráno počula . V jeho prítomnosti teraz ale žiadna ďalšia mačka nebola . Dala mu mlieko , ktoré sa zvýšilo z jej raňajok , a kúsok slaniny , ktorú včera priniesol jej tato z úlovku.
Rozhodla sa , že pôjde nakúpiť , a na obed si ukuchtí praženicu , aby nemusela zaťažovať tetu Lessie.
Keď sa naobedovala , tak si povedala , že sa pôjde opaľovať na slniečko , kde si rozloží matrac .
Nerátala ale s tým , že jej bude až tak pohodlne , že zaspí . Zobudila sa až , keď už cítila mierny chlad a začal fúkať mierny vánok. Práve bol ten najlepší západ slnka . Hodila na seba tenkú mikinu , zobrala bicykel , a došla k miestu , kde vždy sedávala , keď zachádzalo slnko . Už posledné 2 mesiace to bol jej každodenný rituál . Tentokrát si so sebou zobrala aj skicár , že si to zakreslí . Obloha bola červeno - fialová , a Ally sa nemohla vynadívať . Keď kreslila kopce , ktoré boli v diaľke zahalené hmlou , za ňou sa ozval hlas : ,,Ahoj ."
Ally sa vyľakala , a práve keď kreslila najväčší a najtmavší vrch , potiahla tuškou cez celý papier .
,,A...ahoj ."
,,Sorry , ak som ťa vyrušil ..ehm , môžem ?"myslel tým , či si môže prisadnúť. Ally prikývla .
,,Čo ty tu ??"začudovala sa .
,,Noo...povedzme...že som ťa tu videl aj včera , aj predvčerom ...teda , vidím ťa tu každý večer , tak som si tipol..."
,,Ahaaa...a...potrebuješ niečo ??"
,,Noo...popravde ....som sa nudil ."uznal .
,,Hmm..."
,,Prišla by si nachvíľku k nám?? Práve pripravujeme zajtrajšiu oslavu ."
Ally súhlasila . Veď aj tak už nič nemala na pláne , a slnko už celkom zapadlo . Vybrali sa teda ku Alexejovi . Len čo vstúpili do ich domu , Ally si všimla rozdiel . Bolo to trochu modernejšie ako v ich dome , a bol asi o polovicu väčší .
,,Dáš si niečo ??"spýtal sa , a už držal nejaké misy v ruke . V jednej bolo ovocie na špajdli a druhá bola obložená misa v ktorej bola zelenina , mäso a rôzne syry .
Ally si zobrala jednu ovocnú paličku a poďakovala.
,,Jeeej , ahoj , ty musíš byť Ally ?"privítala ju , pravdepodobne , Alexejova mama .
,,Dobrý večer . Áno , som . Máte to tu naozaj pekné . Teším sa na zajtrajšok."
,,Aj ja , veď tu prídu aj nejakí Alexejovi kamoši, tak sa všetci skamarátite."uškrnula sa .
V tom Ally doplo , že okrem Kathryn a Alexeja sa s nikým nevie dať do reči . Už predsa po niekoľkých incidentoch v škole úplne stratila reč , a vždy len sedí v poslednej lavici , desiatuje a je ticho . Trošku ju premohli obavy .
Alexej si to všimol a povedal : ,,Neboj ...oni ...sú vážne milí , inak by som sa s nimi predsa nebavil . Príde aj jedno dievča , moja sesternica , pochádza asi 300 km odtiaľto , takže ju veľmi nevídam. Sadnete si."
,,Nie ...to je , v pohode...vieš , ja nie som veľmi obľúbená v...vlastne , nikde ...ale , to je jedno , hlavne že tu budeš ty ."
Alexejovi prišlo divné , prečo taká super baba nie je obľúbená . Síce je svojská , ale ..to by sa malo predsa oceňovať ...nie ??
Kecali až do deviatej , a potom Ally prišla domov , a pripravila si večeru . Prišla ju pozrieť teta Lessie , či je všetko v poriadku . Potom jej povedala , že jej otec príde zajtra , čo už vedela , a že plánuje zostať doma AŽ 4 DNI ...Ally nemala dôvod tešiť sa ...čo sú to 4 dni , keď potom na 4 zase odíde ... A stále dokola .....

Sobota , deň D.
Ally tentokrát spala až do desiatej . Zobudila sa ale aj tak akási pomletá . Zišla dole po schodoch , a tentokrát si spravila palacinky , a povedala si , že rovno bude obedovať . Bolo jedenásť hodín , a ona už nakladala hotové jedlo na vyzdobený tanier , zo sady ešte po prababke. V tom vošiel jej otec  .
,,Ahoj. Dáš si ??"ponúkla ho ešte vo dverách tanierom plným palaciniek .
,,Ahoj , Ally. Vďaka , len sa prezlečiem. Prišla ťa pozrieť teta Lessie??"
,,Áno ...včera večer ..."
,,Super , chcel som mať istotu ."
,,Hmm...vieš , že dneska idem ku Alexejovi na tú oslavu ??"spomenula len tak .
,,Čože ?? A ja som si s tebou dneska chcel konečne niekde zájsť ."
,,Prepáč , ale mohol si si na mňa nájsť čas už oveľa skôr ."odvrkla , mysliac to , že si ju celý život nevšíma . Otec iba zavesil bundu , a jej poznámku ignoroval . Ally dojedla , a išla zabaliť darček pre Alexeja . Vedela , že rád lezie po horách , a tak vybavila u známeho lacnú výstroj , ktorá obsahovala nejaké to lano , chrániče , helmu, atď ........
Keď bolo päť hodín , tak Ally už stála pred domov Alexeja . Privítal ju na ich veľkej záhrade vyzdobenej rôznymi kvetinami .
Pozval ju dnu . Už tam sedelo zopár ľudí zhruba v jej veku . Sedelo tam aj to jedno dievča , čo Alexej spomínal . Malo čierne vlasy  a ofinu cez ľavé oko , takže jej polovičku tváre nebolo vidno .
Takže on ma chce skamošiť s nejakou emo osobou . Toto si o mne myslí ? Povedala si Ally v hlave , a na všetkých sa chabo usmiala . Sedeli tam potom traja chalani , jeden mal vyčesaného chochola , ďalší mal dlhé vlasy asi po plecia a mal náušnicu na ľavom uchu , a tretí , mal také mastné vlasy a toľko lupín , že sa musela premáhať , aby ju nenatiahlo . Sadla si teda vedľa toho dievčaťa , ktoré sa jej neskôr predstavilo ako Laura , chalan s chocholom ako Patrik , ten s náušnicou ako Daniel, a ten posledný ako Silvester . Ally sa pri tom v duchu trošku zasmiala . To je ale partička .
Oslava prebiehala v poriadku , všetci sa smiali na Patrikových vtipoch na Silvestrovu osobu , a Daniel bol nejaký tichý . Alexej sa darčekom potešil , ale ešte viac bol rád , že mohli všetci prísť . Až na jedného , jeho vraj najlepšieho kamoša Henryho . Vraj je v tomto čase niekde v Rakúsku . Po oslave , keď už sa všetci rozišli , a Ally kráčala domov , za ňou Alexej pribehol .,, Ally ??"
,,Áno ??"
,,Hmm... ďakujem , že si prišla ."
,,Ja ďakujem . Bolo to tam super ."kývla hlavou k ich domu .
,,Tak to som rád ...počuj ...chcel by som ti niečo povedať ."
,,Som samé ucho ."
,,Chcem , aby si doma našla najnovšie noviny."
,,Noviny ??Hmm....ale ...veď tie ešte neprišli ...v takúto dobu zviknú chodievať , ale zatiaľ máme len tie spred mesiaca ."
Alexej zakrútil hlavou . ,,Takže ti to nepovedal??"šomral .
,,Kto ?? Čo ??"nechápala Ally .
,,Tvoj otec ."
,,Môj otec ?? Stalo sa niečo ??"
Alexej pokýval hlavou , že áno .
,,Prosím ťa , povedz mi , že nič vážne !"vyľakala sa.
,,Musíme nájsť tie noviny ."
,,Načo noviny ?? Dofrasa , čo sa deje ?!"
,,To pochopíš až keď uvidíš ..."
Ally na neho iba pozerala .
,,Videl som tvojho otca .Zobral vaše noviny , skrútil ich a pravdepodobne kdesi skryl, ako keby tam boli niečo zakázané . A to aj je . Nechcel ti o tom povedať . No je lepšie , keď sa presvedčíš sama ."
,,Takže mi chceš povedať , že môj otec predomnou skryl noviny ??"usmiala sa ironicky .
,, Áno ."
Ally na neho pozerala ako keby práve prišiel z nejakého ústavu.
,,Proste mi ver , hej ?? Je tvoj otec doma ??"
,,Áno ."
,,Okej . Zavolám ho von , a budem sa s ním rozprávať , zatiaľ čo ty pohľadaj noviny ."
,,Kde ich mám akože nájsť ??"
,,,Neviem ...no keď som ho videl , zamieril s nimi do plevne ."
Ally neverila,že robí takú hlúposť , ale keď je to , čo hovorí , pravda , tak sa naozaj bojí , čo v tých novinách môže byť .
,,Dobrý deň."pozdravil Alexej jej otca , ktorý obdivoval kvety v záhradke.
,,Jeee , ahojte , tak , bola oslava super ??"
,,Áno , ujo . Chcel by som sa vás niečo spýtať ."
,,Kľudne ."
,,Viete , kde kúpiť koňské sedlo na mieru??"spýtal sa prvé , čo ho napadlo , a Ally sa už chcela začať histericky smiať , ale udržala to .
Pomaly sa vytratila , a zamierila do plevne. Hrabala sa v sene , hrabala sa v náradí , a keď počula , že jej otec spomenul jej meno, začalo to byť naozaj tesné. Alexej zdržiaval , ako to išlo , aj keď mu jej otec hovoril už asi po desiaty krát , že netuší , kde kúpiť to sedlo . Zrazu uvidela pod uvoľnenou latou zrolovaný papier . Vytiahla ho . Trafila do čierneho . Najnovšie noviny. Trochu sa obávala tam nazrieť , ale nakoniec v ňom začala listovať. Zastavila sa na dvojstrane , kde ponúkali prácu právnika . Pozerala si aj ďalšie pracovné ponuky na ďalších stránkach , keď počula kričať jej otca z domu : ,,Ally , kde si??"
Ally sa zľakla , a tak rýchlo skryla noviny pod dosku , a poza dom prebehla až ku záhradke a preskočila plot . Rýchlo si sadla na svoju obľúbenú mäkkú farebnú stoličku , na ktorej sedáva , keď je chladnejšie ,pozerá na záhradu a číta knihu .
,,Áno ??"spýtala sa , keď tam nazrel jej otec aj s Alexejom s dosť vystrašeným výrazom . Zdá sa , že mu odľahlo , keď ju videl sedieť na stoličke , akokeby sa nič nestalo .
,,Chcel som sa ťa spýtať , či by sme zajtra niekde neskočili , aj s Alexejom . A možno sa skúsili spýtať , kde zohnať koňské sedlo pre tvojho kamaráta ."táto veta Ally dosť prekvapila a pobavila , ale súhlasila . Keď jej otec zamieril naspäť do domu , tak Alexej povedal : ,,Podarilo sa ??"
,,Neviem , dostala som sa ku stránke s profesiami , Alexej , nemôžeš mi povedať , o čo ide ??"bola už naozaj nervózna .
Alexej iba zavrtel hlavou .
,,Tak ty tu počkaj ."chytila ho za plecia a posadila na stoličku .
Ally sa vrátila. Opäť uvoľnila noviny spod dosky a začala listovať . Prelistovala článok o novom veľkoobchode vo vedľajšej dedine.
Nakoniec sa dostala až ku úplne poslednej stránke .
Písalo tam....
Temný les .
Veľa ľudí sa odtiaľ už nevrátilo . PREČO ?? Vyše 10 ľudí nezvestných , polícia vyšetruje prípad . Na vyšetrovaní sa bude podieľať aj miestna lesná služba FOREST . Vyšetrovanie je na dobu neurčitú .
Ally už viac nečítala . Hoci toho bolo na 2 strany , toto jej bohato stačilo . Aj s novinami omráčene vyšla z plevne a zamierila do domu . Alexej vyľakane pozeral , čo chce robiť , ale nakoniec sa radšej vyparil .
,,Ally , tak tu si , chcel by som ti ..."zasekol sa otec , keď uvidel noviny Ally v rukách ,,kde si ich našla ?? Ally , čo sa ti stalo , prečo si taká vystrašená ??"
Ally tresla novinami o zem .
,,Kedy ?? Kedy si mi chcel povedať , že odídeš ani neviem na koľko , kdesi do nejakého lesa , kde  je nezvestných vyše 10 ľudí ?!"
,,Chcel som ti to povedať teraz . Ally , ukľudni sa.  Nie je to až také hrozné ako sa to javí . No ako lesná hliadka to musíme ísť prešetriť ."
,,Prečo si mi o tom nechcel povedať skôr ?? Prečo musíš ísť niekde , kde nie je isté , že sa ti nič nestane ?! Čo bude so mnou , ak ....."
,,Toto nie je tvoja starosť . Ally , mám ťa naozaj rád , ale je to moja práca , a ty to proste musíš rešpektovať."
,,Tak rešpektovať ....keby si ma mal naozaj rád , zohnal by si si inú prácu !"zakončila to, vyšla po schodoch , zabuchla dvere od izby , a následne sa zamkla.
Ally nechcela spraviť až takúto scénu , ale naozaj ju už trápi , že jej otec si už ani neuvedomuje , že nejakú dcéru má . Ally chápe , že jej otec nepracuje ľahko , aj tak za biedne peniaze , a naozaj sa snaží....pri tej myšlienke Ally stiekla slza . Celý večer iba kreslila , na západ slnka sa neodvážila výjsť von , lebo by po ceste isto stretla otca . Tak si aspoň predstavila , ako sa na oblohe miešajú desiatky farieb a vytvárajú nádherný obraz . Predstavovala si , že niekde ďaleko za tými tmavými kopcami svieti svetlo .

🖤🐺 Where stories live. Discover now