•29•

1.2K 56 7
                                    

Nasıl Korsan Olursun:

1.)Denizde Kılıç Dövüşü (Yanlızca Acemilere):
Tanrı Thor'un öfkesi FENA HALDE burnundaydı yine.
Her tür rüzgara alışık Berk Adası'nı çevreleyen denizleri kabartacak güçlü bir yaz fırtınası patlatmıştı. Kudurmuş yırtıcı okyanusun üstünde kulak tırmalayıcı, kapkara bir yel esiyordu.Gökyüzü öfkeli gök gürültüleriyle gümbürdüyor, şimşekler mızrak gibi suya saplanıyordu.
Bu havada keyifle yelken açmayı düşünmek için deli olmak gerekirdi.
Ama işin tuhaf tarafı, denizin ortasında dalgadan dalgaya şiddetle savrulan bir gemi vardı.Açgözlü okyanus, alaşağı ettiği gibi, içindekileri midesine indirip, kemiklerini un ufak etmek umuduyla gövdesini kemirip duruyordu.
Geminin başındaki deli, Geğiren Kabadayı'ydı. Kabadayı, Berk Adası'nın Korsanlık Eğitim Programı'nın yürütücüsüydü ve bu çılgın yolculuk da onun derslerinden biriydi aslında : Denizde Kılıç Dövüşü (Yanlızca Acemilere)
Patlatılmış havai fişek gibi sakalları ve kafa kadar pazıları olan, iki metre boyundaki bu kıllı manyak, "KIMILDAYIN ISLAK FARELER!" diye kükredi." DAHA GÜÇLÜ ASILIN, THOR AŞKINA, DENİZANALARI GİBİ PELTELEŞMEYİN ÖYLE...
HIÇKIDIK, SEKİZ YAŞINDA BİR BEBE GİBİ KÜREK ÇEKİYORSUN... KÜREĞİN GENİŞ UCUNU SOKACAKSIN SUYA... ORAYA VARMAK İÇİN BÜTÜN BİR YIL YOK ÖNÜMÜZDE..." falan filan.
Korkunç Gıcık Üçüncü Hıçkıdık, büyük bir uğultuyla güverteyi aşan koca bir dalga suratında patlayınca dişlerini gıcırdatmakla yetindi.
Görünüşe bakarak asla tahmin edemiyecek olsanız da, Hıçkıdık bu öykünün kahramanıydı aslında. Suratının hiçbir akılda kalıcı özelliği olmayan, ufak tefek biriydi o.
Aynı gemide küreklerle cevelleşen on iki oğlan daha vardı ve hemen hepsi de - Hıçkıdık'tan çok daha fazla- Viking Kahramanları'na benziyorlardı.
Örneğin, Siğillidomuz henüz on bir yaşında olmasına karşın, suratı tam kıvamında olgunlaşmış ergenlik sivilceleri tarlası gibiydi ve ter kokusu sorunu yaşıyordu. İtkokan Otkafa, tek eli ile herkes kadar sıkı kürek çekip, ötekiyle rahatlıkça burnunu karıştırabilirdi. Südüklü doğuştan liderdi. Bihaber'in ise kulak kılları vardı.
Hıçkıdık kesinlikle sıradan biriydi; kalabalık içinde gözden kaybolacak türden, özelliksiz, sıska, çilli oğlanın tekiydi.
Kürekçilerin oturduğu sıraların altında, her biri bir oğlana ait on üç ejderha birbirine sokulmuş, yatıyordu.
Hıçkıdık'ın ejderhası diğerlerinkinden çok ama çok daha küçüktü. Dişsiz adlı bu ejderha, kocaman gözlü, asık suratlı, zümrüt yeşili bir Sıradan'dı.
Hıçkıdık'a ejderhaca* (*kitabı eski dilden çevirenin notu: Ejderhaca, ejderhaların konuştuğu dildi. Ejderhacaları paslanmaya yüz tutmuş okuyucular için onu da çevirdim. Bu büyüleyici dili anlayan tek kişi Hıçkıdık'tı.)sızlanıp duruyordu.
"Bu Vikingler ç-ç-çıldırmış ya.Dişsiz'in kanatları t-t-tuza bulandı. Dişsiz buz gibi soğuk birikintinin içinde oturuyor. Dişsiz'in karnı a-a-acıktı. B-B-BESLE BENİ." Hıçkıdık'ın paçalarına asıldı. "Dişsiz HEMEN y-y-yemek istiyor."
Gemi yine de dev bir dalganın sırtından baş döndürücü bir hızla aşağı savrulurken Hıçkıdık iyice büzüldü. "Kusura bakma Dişsiz, ama şimdi hiç sırası değil..."
"Sizin gibi BECERİKSİZLER SÜRÜSÜNÜN," diye haykırdı Kabadayı, "Kıllı Holiganlar Kabilesi'ne nasıl kabul edildiğini ANCAK THOR BİLİR... Yine de kendinizi gerçek bir VİKİNG sayabilmek için daha önünüzde dört yıllık zorlu bir Korsanlık Eğitim Programı var."
Aman ne şahane, diye düşündü Hıçkıdık içi daralarak.
" Vikinglerin en usta olduğu şeyle başlayacağız... DENİZDE KILIÇ DÖVÜŞÜ." Kabadayı sırıttı.
" Korsan Usulu Kılıç Dövüşü Kurallarına gelince... HİÇBİR KURAL YOKTUR. Bu derste; ısırmak, çizik atmak, tırmalamak ve aklınıza gelebilecek her türlü kötü hareket size fazladan puan kazandırır. İlk 'pes ediyorum' diyen oğlan, dövüşü kaybetmiş demektir."
"Ya da hep birlikte boğuluruz," diye homurdandı Hıçkıdık, "hangisi daha çabuk olursa artık."
"ŞİMDİ," diye bağırdı Kabadayı, "İLK GÖREVİ İTKOKAN OTKAFA'YA VERİYORUM. ONUNLA HANGİNİZ DÖVÜŞECEK?"
İtkokan kan dökme umuduyla keyiflenerek homurdandı. İtkokan Otkafa; yürürken parmak boğumları neredeyse yerlere sürtünen, hain hain bakan küçük gözlü, katil ruhlu, akılaız oğlanın tekiydi. İri burun deliklerine takılı koca halkayla kötü hulu bir yabandomuzunu andırıyordu.
"İtkokan Otkafayla kim dövüşecek?" diyee yineledi Kabadayı.
Oğlanların, İtkokan Otkafa tarafından pestil gibi yere serilme düşüncesi ile kendinden geçen onu birden " Efendim beni seçin " çığlıklarıyla ellerini havaya kaldırdı. Bunu tahmin etmek güç değildi. Holiganların çoğu böyledir.
Ancak asıl şaşılacak olan şuydu ki, HIÇKIDIK da, " Ben, Korkunç Gıcık Üçüncü Hıçkıdık, adayım!" diye bağırarak yerinden fırlamıştı.
Bu beklenmedik bir durumdu; çünkü Hıçkıdık, Kayıtsız Zebella'nın tek oğlu olsa da, onda "sporcu ruhu" denen şeyden eser yoktu. Kırantop'ta Eşkiyalık'ta ve bütün diğer vahşi Viking oyunlarında , o da, en iyi arkadaşı Balıkayak kadar yeteneksizdi neredeyse.
Hem şaşı, hem topal olak Balıkayak'ınsa bir sürü alerjisi olduğu gibi koordinasyon yeteneği de sıfırdı.
"Aklını mı kaçırdın?" diye fısıldadı Balıkayak. "Otur yerine, deli misin nesin... Seni gebertir o..."
" Merak etme Balıkayak'" dedi Hıçkıdık. " ne yaptığımı biliyorum ben."
"Pekala HIÇKIDIK," diye kükredi Kabadayı hayretler içinde. "Gel bakalım, oğlum, göster kendini bize"
Hıçkıdık, ceketini çıkarıp kılıcını kuşanırken, " GÜNÜN BİRİNDE bu Kabile'nin reisi olacaksam" diye fısıldadı Balıkayak'a, "bir alanda kahraman olmam gerek..."
"İnan bana," dedi Balıkayak, "BU SENİN ALANIN DEĞİL... Cin fikirler, tamam. Ejderhalarla konuşmak, tamam. Ama İtkokan gibi vahşi biri ile teke tek dövüşmek, HAYIR,HAYIR, HAYIR."
Hıçkıdık ona aldırmadı. "Korkunç Gıcıklar kılıç kullanma yeteneği ile tanınır. Kanlarında var sanırım... Büyük-büyük-dedem Karasakallı Karabasan'a bak mesela. GELMİŞ GEÇMİŞ en iyi kılıç ustasıydı..."
"İyi de, SEN şimdiye kadar hiç kılıç dövüşü yaptın mı?" Diye sordu Balıkayak.
"Yoo, yapmadım," diye itiraf etti Hıçkıdık. " ama bu konuda çok fazla kitap okudum. Bütün hamleleri biliyorum... Delici hamle... Destroyer savunması... Karasakal saldırısı... Hem bu müthiş kılıcım var, yepyeni..."
Gerçekten de mükemmel olan kılıç, etki arttıran yarıkları ve çekiçbalığı biçimindeki kabzasıyla bir Dehşetengiz Delici'ydi.
"Zaten," dedi Hıçkıdık. " gerçek bir tehlike söz konusu değil..."
Eğitim Alanındaki Korsanlar tahta kılıflı kılıçlarla dövüşürlerdi. " Hanım evlatlarına göre bunlar. BENİM ZAMANIMDA asla böyle yapmazdık," diyordu Geğiren Kabadayı. Ancak BU UYGULAMA, kılıç dövüşü eğitiminin sonunda Holigan Kabilesi'nde sağ kalan Korsanlar'ın sayısının daha fazlası olması demekti.
Balıkayak iç geçirdi. " Pekâlâ, çılgın. Bunu yapmak zorundaysan... Hep gözlerinin içine bak... Kılıcını sürekli havada tut ve Şimşek Yağdıran Thor'a dua et, çünkü umduğundan fazla yardıma ihtiyacın olacak..."
--
Sizin için Nasıl Korsan Olursun'un ilk bölümünü yazdım djsndk kıymetinizi bilin ☆〜(ゝ。

Ehem herneyse djdndk

HTTYD BilgileriWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu