- 4 -

5.4K 264 13
                                    


Am preferat să ignor protestele Eley și să rămân în noul meu apartament, oricum după ceea ce am văzut nu am chef să vorbesc cu nimeni, oricât de mult și-ar dori să mă susțină în aceste momente prefer singurătatea... În timp ce vorbeam cu Maria să văd ce fac fetele și să îi spun că mâine vom face mutarea permanentă mi-am dat seama ce gol sună apartamentul, oricât am încercat parcă nu îl pot numi încă acasă... poate după ce vor veni și gemenele mă voi putea acomoda. Allison ... tocmai cu ea... nu înțeleg de ce? Adică dacă știa că sunt acolo, că doar era ocupată masa lui, de ce s-a afișat fără greață cu ea în fața mea? Să mă rănească? Putea să plece și să o ducă în altă parte, nu era nevoie să îmi arate cât de intimi și tandrii pot fi și cum sunt de invizibilă pentru el ... când este cu ea. Mă întind în pat și privesc sceptică pilota...poate că ar trebui să încerc să mă acopăr, dacă fetele nu sunt, și nici Maria sau Boslly, ar trebui să încerc să văd dacă pot dormi așa, când fetele sunt cu mine nu am coșmaruri și dorm chiar liniștită, acest lucru se schimbă de câte ori sunt plecate la el... netezesc ușor marginea pilotei și îmi alung gândul din minte, nu are rost să îmi fac singură rău... de obicei când închideam ochii, până să îl cunosc pe David, în fața mea apărea mereu chipul acelui monstru, după ce l-am cunoscut a reușit să mai atenueze puterea coșmarurilor care inevitabil au reapărut după ce ne-am despărțit. Acum însă când închid ochii nu îmi apare în față decât imaginea lor în timp ce se sărutau în fața mea, privirea indiferentă și trecătoare a lui David când m-a văzut, poate mai tare decât despărțirea de el mă doare indiferența lui...iau telefonul în mână și îi scriu un mesaj scurt.

*

Abia m-am întors în panthous, Maria deja a adormit fetele, iar eu am decis să îmi verific e-mailul, și să mai mă ocup de contractul de vânzare-cumpărare pe care l-am pregătit pentru a trece pe numele Avei agenția de publicitate DOB, probabil în viitor ea va decide că dorește să schimbe numele firmei, rămâne la latitudinea ei, oricum face doar ce o taie capul în ultimul timp. Ultimul e-mail primit mă indispune și mai mult, îl recitesc încă o dată să fiu sigur că am înțeles bine, îmi masez ușor fruntea și mai beau o gură din whisky-ul pe care mi l-am pus. Ce dracu are în cap de vine aici așa pe nepusă masă, pumnii îmi strâng ochii pentru o clipă și încerc să îmi risipesc tensiunea care s-a instalat în gât...a naibii seară...lucrurile merg din rău în mai rău...cum o să îi explic Avei? Inevitabil se apropie momentul în care nu o să pot să îi mai ascund acest lucru și nu cred că o să fie ... înțelegătoare, ca să spun așa...

Nu mai stau pe gânduri și îi formez numărul:

- Când ai ajuns?Întreb direct fără a mai saluta.

- Bună și ție...îmi răspunde, din voce îmi dau seama că a băut destul ca să nu prea îi pese că am sunat. Îmi încordez toți mușchii corpului pentru a evita să nu dau cu pumnul în ceva și să sperii gemenele... doamne cum reușește să mă enerveze ...

- Te-am întrebat ceva... răspund răspicat și rar, punând accent pe fiecare cuvânt. Mă ridic de la birou și mă îndrept spre geam, apoi continui. Am spus clar că nu este prudent să vi aici o perioadă, detectivii de la NYPD încă nu au finalizat ancheta și până nu se întâmplă asta nu vreau să riscăm nimic.

În telefon îmi dau seama că scoate un râs ironic ca de fiecare dată când îi spun ce este mai bine.

- Fac ce vreau, nu am să încep să mă ascund acum când în sfârșit sunt liber.

Cu pumnul ating ușor geamul...mai mult în semn de frustrare, are tendința de a face cam ce vrea mereu, dar acum s-ar putea să îmi aducă și alte probleme de care aș putea să mă lipsesc.

SEDUCȚIE  II   (finalizat)Where stories live. Discover now