Derin Uzayın Açıklanmayan 6 Gizemi

22 7 0
                                    

1.Karanlık Enerji
Hubble Uzay Teleskobu 1998'de evrenin geçmişe nazaran daha hızlı genişlediğini keşfetti. Keşfin ardından NASA ve bilim insanları, genişlemenin sebebini anlamaya çalıştı. Genişlemenin açıklaması olarak ortaya atılan teorilerden biri de, uzayı dolduran tuhaf bir enerji akışkanıydı. Enerji akışkanı teorisi çürütülmüş ya da kanıtlanmış olmasa da bu fenomene 'Karanlık Enerji' adı verildi.

Karanlık Enerji neydi? Bu sorunun bir cevabı yok. Karanlık Enerji ile ilgili bilinen tek şey, ışıktan daha fazla olması. NASA'ya göre evrenin yaklaşık yüzde 68'i Karanlık Enerji'den oluşuyor.

Albert Einstein'in İzafiyet Teorisi'nin bir parçası olan Kozmolojik Sabit, boş uzayın kendi enerjisi ile dolmasını açıklıyordu. Teoriye göre, uzayın ürettiği bu enerji sürekli genişliyor ve daha çok boşluk oluşturuyordu. Fakat uzayın kendi enerjisini nasıl oluşturduğu sorusu hiçbir zaman yanıtlanamadı.

 Fakat uzayın kendi enerjisini nasıl oluşturduğu sorusu hiçbir zaman yanıtlanamadı

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

2.Evren nasıl yok olacak?
Dünya da Güneş de bir gün ölümü tadacaktır. Fakat iki gök cisminin de ölümüne 6 milyar yıl var. Bu sebeple çalışmaya, faturalarınızı ödemeye ve daha az endişe duymaya devam edebilirsiniz.

Peki evren nasıl yok olacak? Bazı bilim insanlarına göre evrenin sonunu sıcaklık getirecek. Bu teoriye göre evrendeki farklı nesneler arasındaki ısı sıfır olacak ve normal koşullarda ısı farkı sebebiyle işleyen tüm sistem çalışmayı durduracak. Böylece evren intihar edecek. Evrendeki ısı -273.15 C olacak.

Evrenin nasıl yok olacağına dair bir başka iddia ise Büyük Çöküş. Bu teoriye göre evren genişleyebileceği maksimum sınıra erişecek ve ardından çökmeye başlayacak.

Bir diğer teori ise Büyük Değişim. Bu teoriye göre de Karanlık Enerji, evreni tüketmeye başlayacak ve evren moleküler seviyeye dönüşecek. Küçülen evren atomların dahi var olamayacağı nokta haline gelecek.

Dev Ölüm Teorisi'ne göre de Karanlık Enerji genişleyerek daha yoğun kütleli hale gelecek ve galaksileri parçalara ayıracak.

3

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

3.Gama ışını patlaması
Gama ışını patlaması son derece nadir görülen bir gök olayı. Son derece devasa, uzun enerji patlamalarını anlatıyor. En son 2013'te tespit edilen GRB 130427A Gama ışını patlaması 20 saat sürmüştü. Nadir görülen gök olayları olduğu için Gama ışını patlaması hakkında bilinen çok şey yok.

Uz 🌙 'da Tek BaşınaHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin