Derin Uzayın Açıklanmayan 6Gizemi

21 11 6
                                    

Uzayda hava ve canlılara dair hiçbir şey yok. Uzayda sürekli batma hissi yaşanıyor. Ucu bucağı olmayan karanlık boşluğun açıklanamayan fenomenleri de var. İşte derin uzayın hala açıklanamamış sırlarından bazıları...

1. 1991 VG

ABD'li gök bilimci James Scotti 1991 yılında gökyüzünde ilginç bir şey fark etti. İlk gözlemlerini kontrol eden Scotti, gördüğü ilginç cismin tekrar nerede ortaya çıkacağını tespit etti ve teleskobunu o yöne doğru çevirdi. Standart varsayımlarla yaptığı hesaplamaların sonucu yanlış gibi görünüyordu. Scotti'nin keşfettiği şey her neyse, hız ve yön olarak bilinen hiçbir gök cismine benzemiyordu.

Scotti daha sonra tesadüfen cismi tekrar gördü. Tuhaf cismin Güneş'in etrafında daireler çizdiğini fark etti. Dünya'nın ve Güneş'in yer çekim sebebiyle sürekli yörüngesinden sapıyordu.

Scotti'nin gördüğü cismin mantıklı tek açıklaması, Soğuk Savaş Dönemi sırasında uzaya gönderilmesi muhtemel bir uydu olması. Fakat tuhaf cismin Dünya'ya bir önceki yakınlaşma tarihinin 1973 yılı olduğu saptandı. Bu saptamaya göre cismin, Soğuk Savaş Dönemi'nden kalma ihtimali olan bir uydu ya da uzay aracı olma olasılığı yoktu.

Scotti'nin ne bulduğu bugün bile bilinmiyor.

Scotti'nin ne bulduğu bugün bile bilinmiyor

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

2.Turist Kara Delik
Kara delikler, uzayda karşılaşmak isteyeceğiniz son şeylerdir. Etrafındaki her şeyi içine çeken kara deliklerin en tuhafı ise, uzayda uçuyor gibi gezinen turist bir kara delik ve bu kara deliğin hareket halinde olma sebebi ise büyük bir sır.

2012 yılında NASA, kendi galaksisinden çıkan dev bir kara deliği tespit etti. Saatte birkaç milyon kilometre hızla hareket eden kara delik, Güneş'ten milyonlarca kat daha büyük kütleye sahipti.

Kara deliğin hareket halinde olmasını açıklayan birkaç teori var. Bunlardan biri şu: Merkezlerinde kara delik olan iki galaksinin birleşmesi sonucu kara delikler arasında dev bir savaş başladı. Bu savaşın sonucunda kara deliklerden biri ağırlık dalgası etkisiyle kaçmaya mahkum kaldı.

Turist kara deliği açıklayan bir başka teori ise, üç farklı kara deliğin çarpışması sonucu en parlak olanının uzaklaşmaya başlaması...

Mevcut veriler ağırlık dalgası teorisini desteklese de, henüz kanıtlanmış bir şey yok.

Mevcut veriler ağırlık dalgası teorisini desteklese de, henüz kanıtlanmış bir şey yok

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Uz 🌙 'da Tek BaşınaWhere stories live. Discover now