Rukia x Ichigo I.

157 4 0
                                    


Ichigo megint elaludt, mint mindig, Rukia pedig mérgesen keltette fel a fiút. Ichigo meglátva Rukiát ahogy a fekete tincsein játszik a reggeli nap sugara, elmosolyodott. Gyönyörű volt a lány mint mindig.
–Nyugi már! Te mindig zsörtölődsz valamin. – forgatta meg a szemeit mosolyogva Ichigo. –Mert te sosem vagy képes időben felkelni . Ha a halálisten iskolában csináltad volna ezt...  –És el kezdte mondani hogy ott mi történt volna és újra rajzolni kezdett.
Ichigo rá sem figyelve  elkezdett készülődni.  Ahogy öltözött a kockás hasa Rukia figyelmét is el terelte és el kezdte bámulni a fiút. Amikor ezt észre vette Ichigo, Rukia kicsit el pirult. Ichigo úgy gondolta jól áll a lánynak hogy zavarba jött.
–Indulhatunk már? –kérdezte még mindig piros arccal  Rukia.
Ichigo csak bólintott és elindultak végre az iskolába.

                                       ***
Be értek az osztályterembe, ott találkoztak Chaddal az erős kigyúrt fiúval, Ishidával a Quincivel*, Orihimével a mindig éhes, kedves és mosolygós diáklánnyal és persze meglepetésünkre Renjivel az egyik halálistennel* a lelkek világából. Renji arcán a félelem uralkodott. Ichigo megkérdezte  mi ez a nagy kétségbeesés?.
   –Baj van a lelkek világában*. Furcsa dolgok történnek mostanság egyre több halálisten hal meg ok nélkül. Egyikőjük túl élte, ő nem tudja hogy, nézett ki a támadója de, hihetetlen lélek energiával bír. –Motyogta Renji egyre idegesebben.
Éppen hogy, ezt el hadarta kezdődött az óra. Mindeki figyelmesen ült és hallgatta a tanárő unalmas mondanivalóját a kopott pados osztályteremben. Rukia készüléke jelezni kezdett ami azt jelentette lidércek* vannak a közelben. Ichigora nézett és azonnal ki bújtak a póttestből*  és már indultak is.
                                    ***
Karakura város szélére érve még mindig nem találtak semmit. Hirtelen 3 lidérc jelent meg előttük. Ichigoék nem haboztak azonnal elő kapták a lélekölő kardjukat* és könnyű mozdulatokkal vágták  félbe az ellenfeleiket.
– Na ezzel is meg vagyunk! –mondta boldogan Rukia.
– Menjünk vissza a suliba és tudjuk meg végre mit akar Renji. –mondta nyugtalanul Ichigo.
Óra végére vissza is értek.
–Mi lehet az vagy ki? Talán egy lidérc, vagy egy arancar? –kérdezte érdeklődően Orihime Renjitől.
–Ha tudnám szerinted most itt lennék?! – mordult rá Renji feszülten a derűs arcú lányra. Ichigo Rukiára nézett egy aranyos ám de, határozott tekintettel. Rukia egyből megértette  a fiú nézéséből hogy, újra küzdeniük kell együtt.
– Ichigo indulás, most! – parancsolt rá Rukia. Ichigo mit sem habozva bólintott és elindultak a lelkek világába.

*Quinci :, Kuinshi modern értelmezésben vett médiumok; olyan emberek, akik speciális képességekkel rendelkeznek. Képesek látni, megérezni a lidérceket, valamint különleges erőkkel és eszközökkel harcolni ellenük. Mivel a quincyk ezáltal veszélyeztetik a világok közötti egyensúlyt, a halálistenek 200 évvel ezelőtt kiirtották klánjukat.

*Lelkek világa :  Az "üdvözült" lelkek a Soul Society nevű mennyországszerű helyre kerülnek, a gonosz lelkek pedig a pokolba. A Soul Societyben a szellemek sokkal tovább élnek, mint az emberek az élő világban, akár több száz évig is. Ha egy lélek meghal a Soul Societyben, akkor újjászületik ismét a Földön, a két világ között pedig egyensúly áll fent. Valamint a halálistenek otthona.

*Lidércek : A lidércek vagy hollowok ;  egyfajta elkárhozott lelkek. Ha egy halott ember lelke nem kerül a Lelkek Világába valamilyen okból kifolyólag, akkor egy idő után eltorzul, elveszti létezésének tudatát és más lelkekre kezd éhezni. A lidércek gonosz lelkek, akik természetfeletti erővel is rendelkeznek.

* Lélekölő kard: A Zanpakutó ; magyar változatban lélekölő kard a halálistenek és arrancarok fő fegyvere. Minden halálisten visel egy egyedi zanpakutót. Minden lélekvágó kardnak saját neve és személyisége van, ami a viselője lelkének tükröződése. A zanpakutó a halálistennel együtt születik és vele együtt hal meg. Az alakja és képességei szintén a hozzá tartozó halálisten lelkén alapulnak. A zanpakutó a viselője lélekenergiájának kard formában való megszilárdulásakor keletkezik.

*Halálisten :A  halálistenek , japánul: Shinigami,  olyan szellemi lények, akik már keresztülmentek a lélekvándorlás folyamatán. Ők a két világ (Lelkek Világa és Emberek Világa) közti kiegyenlítő kapcsok. Feladatuk, hogy megvédjék az embereket a lidércektől, valamint hogy átsegítsék a szellemeket a Lelkek Világába.

*Póttest : A halálistenek használják mikor az emberek világába jönnek. Ugyan úgy néz ki mint ők.

Bleach ~Egypercesek~ Where stories live. Discover now