Prijateljstvo ipak???

6.4K 370 34
                                    

Eva

Emir te tako visoko podigne u nebo, pa te spusti na dno. Sve u jednom trenu. Kad sam ga ugledala da je došao za nama u tržni centar kao da me neko polio vrelom vodom. Nisam mogla smislenu rečenicu sastavit. Zbunio me jer sad čim ga pogledam gledam mu u usne , analiziram profil. Vraćam film na poljubac i pitam se da li se sjeća uopšte? Ja nisam nikad oka sklopila.  Išao je na Kovače po somun i kafu i sad bubne pitanje o mom momku. Kakva harmonija.

"Roberto!"

"Roberto mu je ime? "

Glavom klimajući potvrdim dok mi se kafa lagano sliva niz grlo. Tako mi prija ova pažnja njegova iako znam da od nas vjerovatno neće biti ništa.

"Poštujel te?"

Sjedne na suprotnu stranu od mene ,ali nam se dodiruju koljena. Ovaj čovjek je prelijep, tako mi blizu,a srcem kilometrima udaljen. Gleda u mene i kao da se nešto promijenilo između nas , a da ne mogu dokučiti šta. 

"Naravno, više nego ja njega! "

"Bella! Izvini ljepotice, sinoć sam pretjerao."

"Zbog čega se izvinjavaš?"

"Zato što sam bio nepristojan prema tebi, za sve ostalo se ne izvinjavam!"

"Sve ok!! Nemoj da se više ponovi!! Oboje smo pretjerali !"

Srce mi se slama, razbija na stotine komadića. Pokajao se i alkohol je i seksualna privlačnost ipak između nas. Njegovo srce nikad neće biti moje. Prihvati to glupačo. Nije ti nikad ni davao nadu.

"Jesmol ok?"

Progutam knedlu i slažem tako jednostavno.

"Naravno!"

Zagrli me i poljubi u kosu. Moram se maknuti od njega,malo mi fali da zaplačem. Želim kući i želim Roberta . Udahnem njegov miris koliko je moguće da stane u pluća, da osvježi moje disajne puteve. Trebat će mi...

"Trebala bi kući, želim da se spremim ,vidjet ćemo se večeras!"

"Pa imaš vremena još!"

"Emir pa pogledaj, moram biti top!!!"

Nasmije se i pokaže svoj zarazni osmijeh koji pređe odmah i na mene. Bože toliko muškaraca ima na svijetu, ali ja želim njega kojeg ne mogu imati. Jebeno prokleto srce. .. Hvata kese i podiže ih između nas.

"Ovo je za vas!"

"Nas?"

"Tebe i Almu!"

Otvaram kese i jebote on nije normalan. Haljina koju smo gledali je bila prelijepa, ali mi nismo željele da je probamo jer smo bile preumorne.
Haljina je top, i kupio nam je iste boje... Realno haljina je preskupa za standarde ove zemlje.

"Ti nisi pametan, ali hvala hvala hvala!"

Zagrlim ga i poljubim u obraz . On zatvori oči i nešto opsuje čini mi se. Iako ne pričam dosta razumijem bosanski jezik. Želim da se maknem od njega , jer ću ja sad njega poljubiti. Brzo stižemo do Almine kuće sve vrijeme pričajući o Robertu. Želio je sliku , ali ja nisam imala hrabrosti da mu je pokažem jer Roberto zaista liči na njega. Stiskajući volan više nego što treba čak bi pomislila da je ljubomoran. Nevoljko smo se rastali, ali večeras idemo nas četvero da se provedemo.
Naumpadne mi  Roberto da sam mu se samo javila kad sam došla jučer.
Roberto je direktor marketinga jedne firme i naše firme također. Jako je pametan i zgodan, ali nije Emir.

Brzo prolazi vrijeme dok se spremao ja i Alma.

"Hej kakva je ovo kesa, nismo to kupile?"

"To smo dobile poklon od Emir, pogledaj!"

Put do tvog srca ###4 .DIO SERIJALA "MOĆ KLOŠARA"Where stories live. Discover now