[4] Selene

797 40 4
                                    


Er gingen twee maanden voorbij. Langzaam begon ik mijn plekje te vinden tussen al deze nieuwe mensen. Groepjes waren in grote gedeeltes al gevormd, maar ik kon me als een kameleon overal bij aanpassen.

Het werd een gewoonte om minstens één avond per week met Sirius af te spreken. Verder werd ik ook erg close met de rest van de Marauders. Zo noemen Sirius en zijn vrienden hunzelf. En Lily werd al snel mijn beste vriendin. Ook werd ik zonder enige moeite in het Quidditch team gezet. Samen met Sirius op de beaters plekken.

Uit de andere huizen maakte ik ook snel vrienden. Zo helpen de Regulus en Amy, uit slytherin, mij met mijn potions huiswerk. Waar ik echt vreselijk in ben. En wissel ik goeie muggle boeken uit met Audrey, uit Ravenclaw. En als k gewoon even gezellig wil chillen ga ik naar de Hufflepuff common room. Waar echt iedereen aardig voor me is.

"Hey Reem." Ik plof neer naast Remus in de bibliotheek. "Hey Seleen. Had jij niet met James afgesproken?" Ik grinnik zachtjes, die guys weten alles van elkaar. "Ja zo, ik wou eerst even iets aan je vragen." Hij trekt gelijk wit weg. Ik leg mijn hand op de zijne om hem te laten kalmeren. "Rustig je hoeft geen antwoord te geven. En ik ga je om het antwoord niet anders oordelen, maar heel eerlijk, ben je een weerwolf?"

Hij gaat met zijn vingers over zijn littekens, "Hoe-hoe weet je dat? En waarom wil je me nog aanraken? Wil je nog met me vrienden zijn?" Hij stottert, zijn masker is gevallen. Ik weet hoe het voelt, "Rustig. Je word er voor me niet minder door. Echt niet. Je bent nog precies dezelfde zorgzame 'onschuldige' jongen als je gisteren was. En voordat je gebeten gewas. T heeft alleen degene veranderd die je bent als het volle maan is. Verder niet."

Hij glimlacht, "Zolang je dan maar uit mijn buurt blijft dan is het goed." Ik geef hem een knuffel, "Ik kan niks beloven." Maar ik glimlach toch bemoedigend. "Als je het maar laat Dawson!" Zegt hij streng terwijl hij zijn boek dicht doet. Ik lach, "Rustig maar, ik zal nog niks doen. Nu moet ik echt naar James."

Ik sta op en schuif mijn stoel aan. Remus kijkt geschrokken, "Nog niks?!?! Selene Dawson terug komen jij!" Snel ren ik weg.

-||-

Vrolijk kijk ik mijn kledingkast door. Ik haal er een zwart met groen geblokt jurkje uit. "Deze dan Lils?" Zeg ik, terwijl ik het aan haar geef. Ze houd het voor haar, "Is het niet... Te strak?" Ik glimlach zachtjes, "Je hebt het lichaam van een godin schat. Probeer het aan, het matcht met je ogen." Ze pakt het aarzelend aan en knikt zachtjes. Ik weet zeker dat het haar goed zal staan.

Na wat moeite met de sluiting, heeft ze de jurk aan. Voorzichtig haal ik de staart uit haar haar. Ze ziet er geweldig uit. Ik draai haar om naar de spiegel, "Wat vind je ervan." Haar mond valt open van verbazing, "Wow Hey. Dit is een geweldige jurk." Ik glimlach zachtjes, "Dan hebben we hem gevonden, Marcus' mond gaat open vallen. We moeten wel echt zo gaan, dus ik doe ook even mijn jurk aan en we zijn hier weg." Ik pak een zwarte jurk uit mijn kast. Snel trek ik hem aan. Nog even smeer ik wat make-up op mijn gezicht en doe ik mijn en Lily's haar.

"Hey Seleen, weet jij eigenlijk wie dit heeft georganiseerd?" Lily en ik zijn onderweg naar een feest, bij de kamer van hoge nood. Ik giggle zachtjes, "Ja, ik." Ze stopt gelijk met lopen, "Serieus? Wow, knap van je. Iedereen praat er al weken over." Ik voel het bloed naar mijn wangen stijgen, "Dankjewel. Sirius heeft me wel geholpen hoor. Maar iedereen lijkt zo gestresst over examens enzo, terwijl dat nog zo ver weg is. En zo als we gepakt worden kan niemand de vinger naar mij wijzen. Want niemand weet het. Het is een waterdicht plan."

Lily kijkt me beduusd aan, "Hoe heb je hier tijd voor?! Je hebt Quidditch, huiswerk, essays, je helpt iedereen op school en zo veel meer. Hoe dan?" Ik open de deur naar de kamer, "Denk er maar niet aan. Feesten jij. En naar Marcus." Ze lacht naar me. Ik weet dat ze plezier gaat hebben. Ik lach zachtjes terug. "Oké Sleen deze krijg je van me. Ik zie je morgenochtend weer!" Schreeuwt Lily en ze rent de dansvloer op.

Ik loop naar de tafel met drankjes. Ik weet precies wat wat is. Van de zijkant haal ik een grote rode beker. Voorzichtig schep ik het vol met sap. Het is amper sap te noemen, de helft is namelijk fire-wiskey. Eerst neem ik een klein slokje. Het brandt in mijn keel. Het is een fijn gevoel. Snel sla ik de hele beker achterover.

"Wow Angel rustig aan." Naast me staat James. Hij heeft de gewoonte gekregen me Angel te noemen. Ik heb eigenlijk geen idee waarom. "Hey Jamie, wil je ook een glaasje?" Zeg ik vrolijk. "Daar zeg ik geen nee tegen." Zegt hij, terwijl hij van naast me een beker pakt. Ik vul hem voorzichtig met de 'sap'. Hij slaat het net als ik in een keer achterover. "Wow, dat was sterker dan verwacht. Dansen?" Vraagt hij, terwijl hij zijn beker met een boog in de prullenbak gooit. Ik grinnik, "Altijd."

Ps, I Miss you. ~A Marauders Fanfiction~Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt