4. KAPITOLA

821 45 5
                                    

Venku na ulici jim tváře ovanul studený vzduch a Albus si přitáhnul límec kabátu až pod bradu. „Kam teď? Nějaký nápad?" zeptal se.

Scorpius vytáhnul mobil a chvíli na něm něco zadumaně klikal. „Svezeme se Uberem, asi patnáct minut odsud je nějaký klub, má dobrý recenze," usmál se na Albuse a ruce zkřehlé chladem zastrčil hluboko do kapes.

V Albusovi stoupala vlna nervozity. Hlučná místa plná cizích lidí neměl vůbec v oblibě. Jak tak stáli mlčky v mrazu na chodníku, Albus začal litovat svého rozhodnutí odejít se Scorpiusem z party. Nejen, že tím dozajista namíchl Rose, ale ještě porušil své předsevzetí netrávit se Scorpiusem více času, než je nezbytně nutné. Z nějakého důvodu se všechno kolem Scorpiuse vymykalo Albusově kontrole.

Cestou Uberem prohodili sotva pár slov, řidič je vysypal přímo před vchodem do klubu, který byl přesně takový, jak Albus očekával – velký, hlučný a narvaný lidmi. Kabáty si odložili do šatny a Scorpius si tentokrát ponechal boty.

„Nepokazí ti to výsledný dojem?" popíchl ho Albus a hlavou pokynul k jeho chodidlům.

„Lepší než zaražený střep v patě," zasmál se Scorpius.

Probojovat se k baru vyžadovalo nejen ostré lokty, ale také notnou dávku drzosti. Scorpiusova výška byla každopádně v tlačenici výhodou, díky čemuž se během přijatelné doby objevily ve Scorpiusových rukách dva oranžové koktejly s plátkem pomeranče a kandovanou třešní na vrcholku.

Scorpius podal jeden z nich vítězoslavně Albusovi.

„Proboha, co jsi to objednal?" zděsil se Albus.

„Sex na pláži," ušklíbl se pobaveně Scorpius, „ale neboj, příště už vezmu normální panáky."

Albus ostýchavě usrkl ze svého pití: „Hmm, to vůbec není špatné. Rozhodně lepší než, když jsi to míchal ty."

Scorpius zaviklal obočím: „Pffm, náhodou už jsem docela vychytal recepturu. Příště mě můžeš vyzkoušet u reparátu. Půjdeme si zatancovat?"

Albus se s hrůzou v očích podíval směrem k parketu. Z nějakého důvodu byl po celém jeho obvodu a nad taneční plochou veden vysoko nad hlavou systém trubek. V Albusovi to vzbuzovala značné podezření.

Scorpius zaregistroval jeho zdráhání a proto navrhnul: „Možná později?"

Albus vděčně přikývnul a znovu se napil. Po několika kolech panáků, které následovaly, se přistihl, jak se sám pohupuje do rytmu hudby a Scorpius s ním. Odložil prázdnou skleničku, Scorpiusovi vytrhl z ruky jeho, na ex dopil zbývající drink, vzal Scorpiuse za ruku a dovedl ho na taneční plochu.

Scorpius skákal entusiasticky po parketu a vyhazoval ruce do vzduchu, Albus se umírněně pohupoval na patách a pohyb rukou se snažil omezit na minimum. Avšak Scorpiusova energie byla nakažlivá, a tak to netrvalo dlouho, než se naplno připojil ke Scorpiusovým bláznivým tanečním kreacím. Najednou se jim nad hlavami ozvalo zlověstné dunění a všichni tanečníci nadšeně zavřískali. Z trubek začala stříkat hustá pěna přímo na jejich hlavy.

„Co to k sakru..." zaklel Albus a setřel si z obličeje kopec bílé pěny.

„Bojíš se, že si poničíš účes?" zakřičel mu Scorpius do ucha a začal vyhazovat dopadající pěnu zpět do výšky.

„Vypadám snad jako někdo, kdo se stará o účes?" podivil se Albus.

Scorpius se smíchem pokrčil rameny a hodil plnou dlaň pěny po Albusovi. V ten okamžik se všude kolem nich rozpoutala obrovská pěnová bitva, lidé po sobě vrhali bílé nadýchané chomáče a snažili se své přátele strčit pod proud čerstvých bublin. Scorpius se zalykal smíchem, místo očí měl jen tenké škvírky, kolem kterých se rozevíral vějířek vrásek. Albus, který veškeré své obavy dávno hodil za hlavu, si naplno užíval pohled na šťastného a rozjařeného Scorpiuse. Pěna na parketu už dosahovala téměř do půli těla a podlaha pod nohama značně klouzala. Albus se ponořil do bublin a ukrytý pod bílou přikrývkou se rozeběhl proti Scorpiusovi, chytil ho ze zálohy kolem pasu, nohou se zapřel o zem a ramenem se snažil Scorpiuse přetlačit pod jednu z trysek. Bohužel mu po mokré podlaze noha proklouzla a sletěl přímo na kolena, ruce stále omotané kolem Scorpiuse jako kolem záchranné bójky. Scorpius nejprve překvapeně vyjekl, hned ale zareagoval, chytil Albuse v podpaží a vytáhl ho na nohy.

SCORBUS a Recept na Sex na plážiWhere stories live. Discover now