Hoofdstuk 5

182 18 6
                                    

Twee dagen later

Mijn voorbereiding was goed verlopen. Ik had een rugzak bij me met al mijn spullen in. Ik had ook nog enkele noodzakelijke dingen geleend uit de winkels. Ooit ging ik het wel teruggeven... Zoals onder andere, deoderant, een deken, een zaklamp, batterijen (voor in de zaklamp, logisch) en een paar nieuwe kledingsstukken (een donkerblauwe jeans, een wit topje, een zwart topje en zwarte All Stars). Ook had ik een Twitteraccount aangemaakt om op de hoogte te blijven van 1D. Dat had ik allemaal de eerste dag gedaan van mijn voorbereiding.

De tweede dag heb ik mij bezig gehouden met een paar staken te maken voor het geval dat ik mij ooit zou moeten verdedigen tegenover andere vampiers want in een wereld zoals deze wist je nooit. 'En ook om Harry te beschermen,' dacht ik. Ik schudde die gedachte uit mijn hoofd, zo mocht ik op dat moment niet denken. Ik hield er echt niet van om mensen te moeten vermoorden... En al zeker niet van die klootzak Isaac. Mocht ik sterker zijn, had ik hem al lang een kopje kleiner gemaakt... Maar natuurlijk in noodsituaties en situaties waarin ik te gulzig ben, gebeurde het wel eens dat ik de controle verloor.

Ten slotte de derde dag. Ik stond extra vroeg op om Harry te zoeken. Om acht uur om precies te zijn. Oké, zo vroeg was dat niet, maar vroeg was voor mij vroeger dan negen uur. Ik checkte mijn rugzak of dat alles erin zat en vertrok. Mijn sleutels stak ik in mijn bh. Uit ervaring met sleutels heb ik echt wel geleerd dat ik mijn sleutels nooit in een zak mocht doen of ik raakte het kwijt. Dus dat was de beste, creatiefste oplossing. 

Voor ik vertrok keek ik nog even op Twitter, die ik  om er zeker van te zijn waar de jongens van 1D exact waren. Op dat moment waren ze hier in Londen in hun huis. Harry woonde niet zo super ver van mijn appartement. Ik liep de trap af en ging naar buiten. Op mijn gemak liep ik naar het huis van Harry. Ergens voelde ik mij ongeloofelijk schuldig in welke wereld ik hem ging betrekken, want om in mijn wereld te leven als mens duurt ofwel lang ofwel niet lang. 

Ik was nog maar halverwege de straat van mijn appartement voordat er iemand mijn schouder vast greep. 'Zo, zo... Ga je weg? Je gaat toch niet vluchten? Je weet dat ik je altijd vind, nietwaar?' zei Isaac. En alweer verscheen die grijns op zijn gezicht. 'Ik heb een katapult nodig met een staak met ijzeren pinnen om die klootzak te vermoorden,' dacht ik ergerlijk. 'Neen, ik ga niet weg, ik verplaats mij gewoon. Moet ik nu ook al toestemming aan je vragen om naar ergens anders te gaan? Straks moet ik nog toestemming vragen om mijn tanden te poetsen...' zei ik met een verveelde blik. 'Ho, ho, zo kattig, dat ben ik niet van jou gewent! Ik vroeg het alleen maar,' zei hij terwijl hij zijn neus vastgreep. 'Oef, hij hangt er nog aan.' 'Nee, hij is gaan vliegen en gaan dansen met aliens...' zei ik sarcastisch. 'Kan ik nu verder?' 'Maar natuurlijk meisje! Gaat u maar,' zei Isaac met een flirtende blik in zijn ogen. Oké dan...

Na de conversatie liep ik verder en kwam ik aan bij een grote villa na een paar minuten. Het was een mooie witte villa. Ik zag geen auto staan op de oprit dus ik ging ervan uit dat er niemand thuis was. Rustig liep ik voorbij het huis en zag een schuur in de tuin van de villa staan. Op vampieren snelheid liep ik naar die schuur die gelukkig niet op slot zat. Toen ik de deur opende moest ik even hoesten van het stof. Er lagen oude, stoffige tapijten op twee hopen in de schuur. Gelukkig nam het niet de hele schuur in beslag, anders moest ik een andere schuilplaats hebben moeten zoeken. Ik legde mijn zak op de grond wat een beetje stof deed vliegen in de lucht. Die schuur was zeker en vast niets voor mensen met astma. Ik nam mijn gsm en scheen licht door de schuur. Vanachter was er een raam. Ik klom op de tapijten en ging dat raam opendoen. Ik duwde tegen het raam met een normale kracht maar kreeg er geen beweging in. Ik maakte gebruik van mijn "Superman krachten" en kreeg uiteindelijk het raam open. 'Sinds ik vampier ben geworden ben ik tegerlijkertijd ook sarcastischer geworden,' dacht ik. 

Ik keek nog eens goed rond. Naast de deur zag ik een schakelaar. Niet dat ik het van plan was om het te gebruiken, straks denkt Harry nog dat het hier spookt. Snel deed ik de deur open en liep naar buiten. Ik verstopte me in de struiken die grensden aan de schuur. Ik observeerde de achterkant van zijn huis en ontdekte dat de achterdeur open was, handig. Op mijn tempo liep ik naar binnen. Ik spitste mijn oren en hoorde een tv boven afspelen. Ik sloeg met mijn hand op mijn voorhoofd. Hij had natuurlijk een garage, zijn auto stond dus daar. Heel stil liep ik het klein gangetje door tot de volgende deur. Ik kwam terecht in zijn keuken die strak was, in het zwart en wit. Modern dus. Er was nog een deur in de keuken. Toen ik liep naar die deur en hem wou openen hoorde ik iemand van de trap gaan. In de plaats dat ik snel naar dat gangetje liep, verborg ik me onder de keukentafel. Ik hoorde voetstappen mijn kant op lopen. Snel deed ik een schietgebedje zodat hij mij niet zou opmerken. Ik zag zijn voeten. Het waren zwarte kousen. Ik hoorde dat hij de frigo opende en er iets uitnam. Waarschijnlijk drinken, hoorde ik hem slikken. Hij stak zijn drinken terug in de frigo en liep terug weg. Pas na dat ik hem de deur terug hoorde sluiten, durfde ik mij te bewegen. Zo snel als ik kon liep ik de keuken uit, het gangetje in en de schuur in. 

Nog maar de eerste dag van het observeren en maak al zo'n "avontuur" mee. Dat beloofd voor de volgende dagen...

A/N 

Hey! Ik begin donderdag met examens en eindig de 16de december. Waarschijnlijk zal ik pas na mijn examens terug updaten want ik wil goede punten halen, haha. Voor degene die ook examens hebben of al hebben, superveel succes! Het zal je lukken! Ik zal proberen om tussendoor nog een hoofdstukje te schrijven maar ik beloof niets! Stem, reactie?

Loves, LittleDreamerAxelle 

The Vampire Girl // Harry Styles [gepauzeerd]Where stories live. Discover now