_ACMPBM 02_

2.8K 48 0
                  

" Mummy, boleh tak kalau Cha tak nak sambung study? Cha bosan la. Dahlah kena stay hostel.  Cha kan penakut. kang hantu kacau Cha macam mana ?” Aku memujuk mummy ku, sambil mengusap lembut lengannya, berharap dia mahu mengubah fikirannya.

" Tak boleh sayang. Cha kena sambung study. daddy dah masukkan nama Cha kat satu U ni.  Cha tak boleh nak bantah lagi, Cha tau kan daddy macam mana. Jangan sampai daddy kecil hati. Lagipun daddy dengan mummy nak Cha berjaya, nak Cha ada masa depan yang kukuh. Cha faham kan sayang?” Ujar mummy lembut sekali memujukku.

Tadi aku yang memujuk, sekarang aku pula dipujuk. huarggggghh!
Nasib badan.

"Hmm. yela my. tapi, mummy janji datang jenguk Cha setiap hari kat sana nanti boleh?” Aku menyandarkan kepala di bahu mummy.

"Haisshhh. mana boleh sayang oi. tak kan mummy nak jenguk hari hari. kalau hujung minggu, Cha baliklah kat rumah. Bukan lama pun sayang. Pejam celik, pejam celik. Tup tup dah graduate. Ha time tu nanti Cha sendiri akan faham kenapa mummy dengan daddy beria sangat nak anak bongsu kitorang ni, sambung study."Mummy memujukku lagi sambil membelai rambutku yang panjang melepasi pinggang.

" Tapi ......" Aku mendongak wajah mummy. Wajah mummy ku pandang. Meskipun sudah berusia 49tahun, namun wajah itu masih awet muda. masih cantik dan masih menawan. Mummy seorang yang sangat tertib dalam menjaga kecantikan. tidak hairan lah setiap minggu pasti dia dan teman temannya akan keluar berkunjung ke Spa yang terletak tidak jauh dari rumah.

" Cha, sayang mummy tak? sayang daddy tak?kalau sayang, dengar cakap mummy dengan daddy. okay?boleh?” Mummy mengelus pipi ku.

Aky hanya mengangguk lesu.
Aku sebenarnya sudah tidak berminat untuk menyambung pelajaranku. Bagiku cukuplah keputusan STPM yang aku perolehi untuk cuba mengisi mana mana perkerjaan.
Sejujurnya, otak aku dah penat.
ya penat.

"Macamni lah anak mummy, malam nanti mummy belanja KFC." mummy tahu kegemaranku yang satu itu. Pandai eh mummy ambik hati anak dia ni. hihi!

"erm.. Okay lah my kalau macamtu , Cha nak naik atas dulu eh. mmuahhhhhh! "
sempat aku cium manja pipi itu.

"Ye sayang. Naiklah. rest cukup cukup. nanti nak masuk u mana boleh rest rest  sangat kan. mummy faham tu."

Aku mengorak langkah meninggalkan mummy yang duduk di sofa merah di ruang menonton. Lalu menaiki anak tangga menuju ke tingkat atas rumah ku.
Setiba di depan pintu, aku menguak pintu kamarku lalu menghampiri katilku yang bersaiz king, dihiasi cadar mickey mouse, kartun kegemaranku.

"ahhh! peningnya."
aku mula memicitkan kepalaku. aircond aku set kan pada suhu yang paling sejuk. ya aku suka sejuk. kalau tak sejuk, aku pasti gelisah.
Aku pejamkan mata untuk menikmati lelapku. jam didinding sempat dikerling.

"Baru pukul 2 petang." Bisikku.

” Hoi pompuan padanmuka kau kena tarik telinga."

" kau memang kurang ajar eh. Dah lah buat air milo pun tak reti! baik kau masuk sekolah balik la."

" Euwwww. Tolong sikit eh. aku tak reti buat air atau kau yang sakai? benda tak manis. kau kata manis. ke kau punya lidah dah tak boleh pakai. hahahhahahahha"

" Kau memang si*l. kau berambus depan aku sebelum aku bagi kau "

"hah apa kau nak bagi, bagi la!"

PANG!!!!

”wehhhhhh kau memang gila!!!!!!!!"
AUCH! cik milo, PLEASE BE MINE. Where stories live. Discover now