A kritikus angyal

263 60 4
                                    

Hy-y! Engem VNUS42NA személyében találtok meg wattpadon. Most azért vagyok itt, hogy a javában zajló versennyel kapcsolatos élményeimet osszam meg veletek.

Őszintén... Amikor csak szóba került az, hogy az egyik zsűritag lehetek, úgy voltam vele, hogy egy nagyon izgalmas feladat elé fogok nézni, sőt megtiszteltetésnek éreztem ezt a lehetőséget.

Most, hogy már egy kicsit belecsöppentünk a mókába, ilyenkor derül ki az, hogy nem is olyan egyszerű feladat ez, mint ahogy gondoltam. Ugye tudtam arról, hogy zsűritagként a főcélom az olvasás, a véleményezés és a pontozás lesz. Azt hittem, hogy a történeteken majd hamar átesem, és egy-kettőre meg lesz az egész. Aha... Aha... Persze naiv kis Vinike... Így történt, ugye? Na ná, hogy nem. Egy kicsit elszámoltam az olvasásra szánt időmet, és sokkal lassabban mentek a dolgok, mint ahogy én azt elterveztem. Szóval... Az utolsó pillanatig is vért izzadva küzdök azért, hogy minden történet kiértékelésre kerüljön. Ez egy jó kis tanulság volt számomra.

Na de ha már a kiértékelésnél tartunk... Immár megoszthatom veletek azt, hogy én a pontozások során mikre szoktam figyelni.

Tartalom: Én mindig is a történet egészére figyeltem leginkább, hogy mennyire valós, mennyire lehet közhelyes, a szereplők élete, viselkedése, tette mennyire állnak közel egy átlag emberéhez. Nagyon szeretem azt, amikor egy történetnek van valami üzenete, vagy körülfonja az egészet valami olyan varázs, ami arra veszi rá az olvasót, hogy folytassa tovább és még tovább a történetet.

14-12 pont: nagyon jó;

11-8 pont: jó;

7 pont: elégtelen;

6-0 pont: nem elfogadott számomra.

Helyeírás: Remélem mindenki tisztában van a helyesírás szabályaival. Na most én abból a kerek 8 pontból vonok le úgy pontokat, hogy mondjuk egy pont levonást ér a szövegben megjelenő összes elírás, még egy pont levonás az összes elhagyott vesszőért, és így tovább.

Megadott szavak: Egy 1-4-es skálán figyelem meg azt, hogy a történetbe mennyire sikerült beleépíteni azokat a bizonyos szavakat.

Stílus: Itt azt szoktam figyelni, hogy mennyire szép a történet, mennyire jók a leírások benne, nem-e erőltetettek vagy vannak-e benne egyáltalán.

Komolyságom ellenére, hogy lásd nem vagyok teljesen kőszívű, nem fogok úgy pontozni, hogy kevesebb pontot adok, mint a pontszámok fele, ami azt jelenti, hogy tőlem nem fogsz kevesebbet kapni, mint 15 pont. Ha ez mégis megtörténne, akkor tudd, hogy nagyon nem jó helyre jelentkeztél.

Annyit még elárulok, hogy nálam azok a legjobb írók, aki 30 és 28 között kaptak pontot, azok nem nyerték el a tetszésem, akik 17 és 15 között kaptak pontot, és nyilván akik 27 és 18 között kaptak pontot, azok csak simán jól írnak.

Remélem, hogy majd az értékeléseimmel senkit nem fogok megsérteni, hiszen aki ismer, az tudja a jelmondatom: "Amilyen a te történeted, olyan az én kritikám."

𝙅✰𝙁𝘼𝙆𝙏𝙊𝙍 - Mi a zsűri!✓(END) Where stories live. Discover now