18. Bölüm

561 40 5
                                    

Victoria'nın bir oyun oynama kararı alması uzun sürmemişti, üstelik senaryosu birkaç saniye içinde kendisini tamamlamış ve Victoria'nın önüne serilmişti

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.


Victoria'nın bir oyun oynama kararı alması uzun sürmemişti, üstelik senaryosu birkaç saniye içinde kendisini tamamlamış ve Victoria'nın önüne serilmişti. 

Victoria ayağa kalktı ama küpeyi avucunda saklıyordu, onu David'e göstermeye niyeti yoktu. Gülümseyerek baktı karşısındaki yaşlı çınara, adam da şaşırdı ama gülümsemekten geri kalmadı "Jane" dedi tatlı bir sesle "Bugün size geldiğini söyledi bana."

Adam sanki boğazına çivi kaçmış gibi bir ifadeyle baktı Victoria'nın yüzüne, öyle şaşkın ve korkmuş. Victoria'nın elindeki makası aldı ama elleri titriyordu "Ne- nasıl?"

"Ne nasıl?" Dedi Victoria ve David'in elinde sıkıca tuttuğu makası kendi ellerinin arasına aldı "Jane ve ben çok yakın arkadaşız, bana her şeyi anlatır."

David iskemleye oturdu, hâlâ titremesi geçmemişti. Victoria onun kalp krizi geçireceğini ve aniden bu dünyadan göçüp gideceği fikriyle güldü, ama hayır, Felix ve kendisine bir yüzük yapmadan ölemezdi.

"N'oluyor size yahu?" Sanki onun için telaşlanıyormuş gibi önünde diz çöktü, ellerini tuttu "İyi misiniz siz, betiniz benziniz attı?"

"Ah, kızım." diye feryat etti adam "Az kalsın bir hata edecektim."

"Nasıl?" dedi saf bir ifadeyle.

"Seni Jane'in bahsettiği kız zannettim." Adam biraz duraksadı "Felix için yüzük yaptırmaya geldiğini sandım ben."

Victoria kalbini pır pır ettiren bu ismi ilk kez duyuyor gibi baktı "Güzel isim... ama Felix kim?" 

"Felix." dediğinde ellerinin titremesi sesine geçti bu kez David'in. Victoria gülmemek için yanaklarını ısırdı. 

"Daha sonra anlatın isterseniz, size su getireyim mi?"

"Hayır hayır, iyiyim ben... otur da beni dinle, az kalsın kendi ellerimle kendimi öldürecektim." Adam Victoria'ya sımsıcak bir tebessüm bağışladı, az önce küstah dediği bu kızı birden sevmişti nedendir bilinmez -elbette Jane olayı ile ilgisi olmadığı ortaya çıktığı için sevmişti ve Jane'in ellerinden onu yanarak ölmekten kurtardığı için de.- "Jane bugün bana geldi ve dedi ki-"

Victoria "Buraya bir kız gelecek?"

David'in azıcık şüphesi varsa da bununla beraber kayboldu, Victoria gerçekten de Jane'in yakını olmalı ve bu olaydan haberdar da olmalıydı yoksa nereden bilebilirdi Jane'in dudaklarından dökülen bu kelimeleri? "Evet evet, kızın saçlarını kendisi istedi ve şuraya-" masayı gösterdi titreyen parmağıyla "Bir başka saç daha bıraktı, o saç ve Felix'in saç telleri ile bir yüzük yapacaktım. Anlıyorsun değil mi? Ben bile anlamakta zorlanmıştım bunu." 

Victoria bu sinsi ve hain tuzağa düşmediği için daha da kibirlendi, bakışları her an adamı yok edecekmiş gibi asileşmişti. Bir kılıç gibi bakıyordu adamın boğazında atan şah damarına, bir kılıçmış gibi... "Elbette anlıyorum, dediğim gibi Jane bana haber vermişti.. hatta beni o kızla karıştırmayın diye size de söylememi tembih etti. Eğer karışıklık olursa, sizin için iyi olmazmış."

Cadı ve Vampir · Felix Volturi ·Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin