Deel 24

1.3K 134 18
                                    

''Stop de auto aan de rechte kant we zijn er'' zegt hij dan.

_______________________________________

Perspectief Adnane Mazroui: Als we de bruidszaak inkomen pak ik me telefoon erbij en bel ik gerri

A: Adam heeft de laptop in de zee gegooid.

M: Zeker?!

A: Yassin heeft alle camera beelden gekeken.

M: Wat als hij dat niet heeft gedaan?

A: tuurlijk wel, denk je dat hij het aan iemand heeft gegeven aan wie moet hij het geven met zoveel haast hij heeft het sowieso in de zee gegooid. Yassin blijft door gaan met het onderzoeken.

M: Isgoed mijn zoon als jij het zegt is het zo maar we moeten uitvinden wie die laptop heeft gestolen.

A: Ik regel dat wel geen zorgen heb al paar namen.

M: Isgoed, wat is er met jou stem aan de hand? er is goed nieuws toch wat is er aan de hand?

A: ik kom zo dan praten we zeg ik waarna ik ophang.

Perspectief Fikria Benaisia: Als hij klaar is met bellen loopt hij naar me toe waarna hij naar me toe buigt ''als je hier als een steen zit gebeurd er niks'' zegt hij, als ik zijn stinkende adem in mijn nek voel kijk ik hem dodelijk aan ''we halen het niet de bruiloft is om 8uur'' zegt hij dan ''jou moeder is het aan regelen'' zeg ik terwijl ik wegkijk.

Perspectief Yassin: Als ik Ilias zie lopen duw ik hem onopvallend tegen een boompje aan ''Adam heeft mij gestuurd'' zeg ik snel als ik zijn bange gezicht zie ''ik denk dat je iets hebt dat van ons is'' zeg ik ''ik heb niks'' zegt hij terwijl hij bang stappen naar achter zet. ''wees niet bang, wees niet bang'' zeg ik terwijl ik hem een schouderklopje geef ''ik ben hier niet om je bang te maken ik ben hier om het gene waar je op hebt gelet, ik ben hier voor de laptop'' ''de laptop.. mijn broer heeft hem gepakt hij was bang dat ik het zal verkopen'' woedend doe ik mijn zonnebril af ''waar heeft hij het naartoe gebracht'' ''ik weet het niet, hij was gister weggegaan en is sinds gister niet terug naar huis gekomen, kan ik nu gaan broer?" 

Perspectief Fikria Benaisia: ''wauw, wauw,  ik vind deze prachtig! het is geweldig!" zegt die moeder de psychopaat wonderend, zuchtend kijk ik haar aan waarna ik oogrollend wegkijk ''het is een van onze mooiste modellen het is van een ontwerpster uit Frankrijk'' zegt de medewerkster ''laten we deze tussen de ene die je gaat passen neerleggen'' lacht die psychopaat van een schoonmoeder ''isgoed'' zegt de medewerkster waarna ze haar werk doet ''yallah mijn mooie dochter ga het even passen we hebben niet zoveel tijd meer'' zegt ze waarna ze naar me toe loopt ''begin jij met het passen dan kijk ik ernaar'' zegt ze glimlachend, met grote ogen kijk ik haar aan wollah deze vrouw is gekker dan haar zoon! nooit gedacht dat ik dit zal zeggen maar volgens mij is haar zoon zelfs menselijker...

''ik ga ze allemaal niet dragen'' zeg ik terwijl ik haar van top tot teen aankijk ''het is allemaal goedkoop, smaakloos en vies'' zeg ik emotieloos ''heb je een model in je hoofd Fikria'' zegt de medewerkster ''heb je een zwarte want dat is het geschikte voor deze situatie'' ''er is geen bruid die geen ruzie maakt met haar schoonmoeder'' zegt die psychopaat terwijl hij me haren zehma streelt, flikker! ''Fikria houd van simpele dingen kies jij er maar 2 en geef het aan haar'' zegt hij tegen de medewerkster ''tuurlijk'' zegt ze waarna ze algauw 1 tevoorschijn haalt ''hoe is deze Fikria?" zegt ze zuchtend sta ik op ''geef maar'' zeg ik waarna ik de jurk ruw pak en naar de kleedkamer loop ''kom hier dochter is dat een bruidsjurk?" zegt die psychopaat de moeder, woedend kijk ik haar aan waarna ik ruw de gordijnen van de paskamer dicht doe ''bemoei er niet mee'' hoor ik die psychopaat nog tegen zijn moeder zeggen zuchtend kijk ik in de spiegel woedend pak ik de bruidsjurk. Als ik de bruidsjurk aan heb kijk ik woedend voor me uit met me handen in me zij kijk ik rond me heen deze paskamer is wel enorm! misschien is er wel een uitweg! vol hoop doe ik de gordijnen open als ik een deurtje  zie doe ik die snel open als het een beetje frisjes voelt doe ik me blazer aan als ik het deurtje inloop kom ik op een terras terecht voorzichtig loop ik het terrasje af als ik de bruidszaak uit ben begin ik de straat uit te rennen als ik Damir en Hassan om de hoek zie ren ik de andere kant op terwijl ik een stukje van de bruidsjurk ophijs ren ik voor me leven, zie je het als voor je, jij die dacht te trouwen met je liefde van je leven, jij die droomde van een prachtige bruiloft met een prachtige bruidsjurk die jij hebt uitgekozen zit nu in haar bruidsjurk aan het rennen voor haar vrijheid.

Als ik aan het einde van de straat kom zie ik een taxi ''Taxi! Taxi!'' schreeuw ik waarna ik erop afloop ''ga, ga'' zeg ik angstig als ik ben ingestapt.

Perscpectief Adnane Mazroui: ''Fikria benthi en hoe staat ie'' zegt mijn moeder ''Fikria zeg iets'' ''Fikra heb je hulp nodig? gaat het?" zegt de medewerkster. Met gespande kaken kijk ik voor me uit, ik heb haar namelijk al door.. ''ik ga even kijk, Fikria mijn dochter'' zegt mij moeder terwijl ze de gordijn een beetje open doet. Als ze merkt dat er niemand is doet ze de gordijn helemaal open ''ze is weg!" zegt ze terwijl ze me aankijkt, met gespande kaken loop ik de paskamer in als ik het deurtje open  zie loop ik weg ''ga jij maar naar huis, neem de bruidsjurk mee die jij mooi vind'' zeg ik nog ''weldi ze is weg wat moeten we met een bruidsjurk'' ''ze zal komen!" schreeuw ik nog voordat ik de winkel uitloop.

''Fikria is ontsnapt'' zeg ik met me handen op me rug tegen de boys 

Perspectief Souhaila: Als ik een slokje van mij drank neem hoor ik Yassin, mijn man ''Mijn dochter'' zegt hij terwijl hij onze dochter optilt en kusjes  geeft ''benthi je zweet helemaal yallah ga naar binnen laat hun je omkleden'' ''isgoed papa'' huppelend huppelt ze naar binnen. Boos komt hij op me aflopen ''jij bent vroeg begonnen'' zegt hij doelend op de drank zuchtend kijk ik hem aan.

1095 woorden, eerlijk wat vinden jullie van dit boek tot nu toe?

Black and white loveOnde histórias criam vida. Descubra agora