Lov Shetlera

3 0 0
                                    

      Nad Werwandskou pustinou panovala neobvykle tichá noc. Noční monstra jako kdyby se zapomněla probudit a vítr jako by ztratil dech.
     Celým Černým lesem se neslo jen šumění potůčku. A dupot. Tmavými dřevinami putoval neutichající dupot.
     Priya seděla vysoko v koruně velikého černého dubu. Pod ní běsnilo to mohutné monstrum. Shetler.

     Měl obrovské tělo pokryté neprostupnou kůží. Na konci těla mu trčel dlouhý těžký ocas, kterým bez přestávky do stromu bušil a místo pusy měl 10 chapadel. Shetleři se totiž ve volné přírodě živí malým hmyzem. Vysávají červíky z kmenů stromů, nebo po zemi požírají malé mravence. Ve volné přírodě. Mimo ni jsou totiž mimořádně oblíbená tažná zvířata. Jsou velcí, s velkou silou a pro člověka nejsou nebezpečím. To ale pro tohohle shetlera neplatilo.

     Priya se ke stromu tiskla co jen mohla. Zvíře pod ní si zdlouhavě prohlížela. Ještě nikdy neviděla shetlera takhle běsnit. Vzpomínala, když jako malá krmila shetlery na farmě pana Wooda. Vždy se nechali pohladit. Jednou si dokonce na shetlera sedla. Ale tenhle? Ten by ji nejradši zadupal do země.
     Naštěstí byla Priya zkušená lovkyně. Věděla kam zasáhnout. Na břiše byla shetlerova kůže nejslabší.
Shetler se svou mohutností sice na strom neměl šanci vylézt, ale už byl pěkně blízko k jeho skácení. Naštěstí byly stromy v Černém lese pěkně blízko u sebe. Priya ladným pohybem přeskočila na strom vedle bez povšimnutí shetlera a ten jen dál kácel strom, na kterém se ještě před chvílí schovávala jeho oběť.
     Priya splnila svou část plánu. Zaměstnala shetlera, takže si ani nevšiml, že se k němu zezadu blíží nebezpečí. Teď přišla Tomova chvíle. Tom se s ledovým klidem blížil k mohutnému tvorovi, který bušil svou velkou hlavou do stromu. Potřeboval se dostat k shetlerovu břichu, ale jak? Obrátit ho? To by nedokázal. Mohl by zkusit zasáhnout krk, ale ani jeho obouruční sekera by nejspíš silnou kůži nepřeťala. Tom naštěstí věděl co udělat.
     Co nejtiššeji položil obouruční sekeru na zem a vzal si z opasku do rukou své dva tomahawky.
     Od shetlera odhadl vzdálenost nějakých 10 metrů. Byl k němu postavený zprava. Stačilo, aby se shetler na stranu podíval a nebezpečí by spatřil, ale byl příliš zaneprázdněn kácením stromu.
     Tommy se ke zvířeti rozeběhl. Než shetler vůbec stačil zvuk zaregistrovat, Tommy se sklouzl a zvíře ze strany po zemi podjel.
     Jeho tomahawky mu rozsekly břicho. Mohutné zvíře jen bezmocně padlo na zem.

BestieWhere stories live. Discover now