8. BÖLÜM: AŞK

17.5K 2.3K 860
                                    

Keyifli okumalar. ❤️

Aşkı hiçbir şey durduramaz; o ne kapı ne de sürgü tanır. Ve her şeyin içinden geçer. Başlangıcı yoktur, kanatlarını sonsuza dek çırpar. Ve engel tanımaz.

Kerstin Gier

Elimdeki kabı düşürmekten korkarak sıkı sıkı tutuyordum. Hissettiğim duygusallıktan gözyaşlarım yanaklarıma akıyordu. Kalbim hissettiğim acıdan ezilip büzülüyordu. Tamam, geçti diyordu. Ağlama, sen ağladıkça ölecek gibi hissediyorum diyordu.

Elimde değildi, titreyen dudaklarımı sakinleştiremiyordum, gözlerimden akan yaşları durduramıyordum. Sadece önümü göremeyecek kadar ağlıyordum.

Bu çok güzel bir şeydi. Benim için ailemden başka biri çorba yapmıştı. Bir anne yapmıştı.

Sarsak adımlarla aştığım koridorun sonunda odama girdim. Kapıyı kapadığımda, akan burnumu çekip kabı ders çalıştığımız masanın üzerine koydum. Ellerim o kadar çok titriyordu ki, kapağı açıp içindeki çorbayı içemiyordum.

Sandalyeye oturmadan komodinin çekmecesinden defterimle pembe kalemimi alıp masaya geçtim. Sandalyeye oturduğumda ilk önce defteri açtım. Ardından benim için hazırlanan çorbanın kapağını. Gözlerimi kapatıp, mis gibi tavuk çorbasının kokusunu içime çektim. Kabın yanında duran kaşığı titreyen elimin arasına alıp çorbaya batırdım. Elim alnımda kaşığı ağzıma getirirken dudaklarımın arasından hıçkırık kaçtı.

Keşke şu an yanımda olsan anne.

Çorbayı içtiğimde kaşığı kabın içine koyup kalemi elime aldım.

Sevgili Umut.

Her gün beni şaşırtmaya devam ediyorsun. Şu an siyah kabın içinde olan tavuk çorbasını içiyorum. Bu öyle sıradan bir tavuk çorbası değil. Annenin özenle yaptığı, tüm sevgisini kattığı çorba. İçinde sevgi, saygı, hoş görü, pozitiflik, mutluluk var. Boğazımdan mideme gittiğinde sanki bütün ağrım sızım yok oluyor. İçimde hissettiğim mutluluktan ağlıyorum. Gözyaşlarım beni dinlemiyor, hiç durmadan akıyor.

Sevgili Umut:

Bence kalbim seni seçerek en doğru kararı vermiş. Gönlüm temiz seven bir adamı sevmişse bu benim başıma gelen en güzel olay. Seveceğimiz insanı kendimiz seçemiyoruz biliyorsun, kalbimiz nereye giderse oraya gidiyoruz. Kalbim seni seçtiği için çok mutluyum. Belki bu yolda sen ben olmayacağız ama yüreğim seni sevdiği için hiçbir zaman pişman olmayacağım.

Defteri kapattığımda benim için yapılan çorbayı içtim. Bir lokma bile bırakmadım. Annesi emek vermişti, bu emeğe haksızlık edemezdim.

Kabın kapağını kapattığımda yatmadan önce içtiğim ilacı tekrar içtim. Hasta olmayı sevmiyordum, bir an önce iyileşip dinç halime dönmek istiyordum.

Dışarıda tekrar yağmur yağmaya başlamıştı. Tülü sonuna kadar açıp yatağa uzandım. Parmaklarım telefonun üzerinde gezerken Umut'un isminin üstüne tıkladım.

-Teşekkür ederim çorba için. Annenin ellerine sağlık, yazıp gönderdim.

İki dakika geçmeden cevap geldi.

-Afiyet olsun. Şimdi nasılsın?

Bu soruyu bugün ne kadar çok sormuştu. Gülümseyip, Çorba iyi geldi, iyiyim, yazdım.

SESİM OLUR MUSUN & RAFLARDA Where stories live. Discover now