2.BÖLÜM: TEVAFUK!

19.9K 2.5K 1.3K
                                    

KEYİFLİ OKUMALAR MELEKLERİM.

YORUM VE BEĞENİLERİNİZİ BEKLİYORUM. HİKAYEMİZİ ARKADAŞLARINIZA ÖNERİRSENİZ ÇOK MUTLU OLURUM.❤️

Kaderin gelmesinden rahatsız olma, onu kimse döndüremez ve kimse engel olamaz. Takdir olunan şey mutlaka gerçekleşir.

Abdülkadir Geylani

Bu kâğıdı çantama kim koymuştu bilmiyorum, bildiğim bu işte bir yanlış olduğuydu. Kimseyi tanımıyordum, böyle not alacak kadar hiçbir erkekle uzun bir süre göz göze gelmedim. Notu çantama koyan kişi için üzgün olsam da yapacak bir şey yoktu. Bu notun sahibi bu güzel kelimeleri okuyamayacaktı. Birinin temiz sevgisine şahit olamayacaktı.

Her bir satırda kalpten akan düşünceleri tekrar okuyup tebessüm ettim. Umarım bir gün kalbinin sahibine ulaştırırsın bu notu.

Notu çekmeceye koyup şalı başımdan çıkardım. Tuğba uykuya çoktan dalmıştı. Tokayı başımdan çıkarıp yatağa uzandım. Saat uyumak için erken olsa da günün yorgunluğu bedenimi bitkin düşürdüğü için yastığım beni çağırıyordu. Başımı yastığa koyduğumda gözlerimi kapatıp gün içerisinde yaşadıklarımı düşündüm. Tuğba, kızlar, adı Umut olan çocuğun yüzü gözümün önüne sırayla gelirken uykuya yenik düştüm.

Kulağıma gelen ezan sesiyle gözlerimi aralayıp yatakta oturur vaziyete geçtim. Sabah ezanı okunuyordu. Onca saat deliksiz uyuduğum için yorgun olan bedenim dinlenmişti.

Tülbendimi saçlarıma takıp pencerenin önüne geldim. Hava karanlık olduğu için direklerin ucundaki lambalar caddeyi aydınlatıyordu. Seyrek bir şekilde arabalar geziyordu güzel şehrin caddesinde. Deniz gözükmüyordu ama dalgaların sesi yurda kadar geliyordu. Ezanın huzur veren sesine eşlik ediyordu sesi. Telefonumu alıp pencerenin önüne geçtim.

Ezan okunuyor, duyuyor musun? Denizin dalgaları içine işlemek için kayalara çarpıyor. Huzur bu iki sesin içinde. Kulaklarını iyi aç beyhude sesi dinle. Kalbini iyi aç Allah'ın sevgisini hisset.

Yurdun sitesine girip profilimde paylaştım satırları. Yurtta kalan çoğu öğrenci edebiyat öğrencisi olduğu için, birçok öğrenci profilinde yazılar paylaşıyor, kimi şiir, kimi söz, kimi de hissettiklerini. Yemek yerken incelediğimde fark etmiştim.

Yazdığım yazıya yüz beğeni gelince şaşırdım. Benim gibi yüz kişi ayaktaydı şu an. Yorum bildirimi gelince hemen bildirimi açtım.

Huzur Allah'a sığındığın andır. Ona sığındığın zaman yaşadığın dünya sana cennet bahçesi olur. Umut Aslan.

Huzur Allah'a sığındığın andır, ne kadar da doğru bir söz. Yorumu beğenip banyoya doğru ilerledim. Abdestimi aldığımda odaya tekrar dönüp dolaptan seccadeyi çıkardım. Kıbleye doğru serdiğimde niyet ettim. Allah'ımla baş başa kaldığım an ruhum huzura kavuşunca seccadeden kalkıp tekrar pencerenin önüne geçtim. Uykum olmadığı için kitap okuma gözlüğümü takıp polisiye romanı açıp okumaya başladım.

İnsanlarla çok fazla vakit geçirmediğim için babam kızsa da, kitaplarda bir sürü arkadaşım olduğunu bilmiyordu. Her bir satırda hayali arkadaşlarımla kendi dünyamda maceralara karışıyorduk. Kimsenin kalbini kırmıyor, canlarını yakmıyordum. Benim arkadaşım olan kitaplar kimseye zarar vermediği için onlar bu dünyadaki en masum dostlarımdı.

Hava aydınlanıncaya kadar kitabi bitirdim. Bir romanın sonuna daha geldiğim için içim buruk olsa da bu güzel kitabı okuduğum içinde mutluydum.

SESİM OLUR MUSUN & RAFLARDA Where stories live. Discover now