Cehennem Kuyusu

12.6K 490 27
                                    

Bu bölümü güzel yorumu için @Konnciik e ithaf ediyorum

1989 yılında Rus bilim adamları Sibirya'da bir sondaj kuyusu açmaya başlarlar. 14.5 km derinliğe inildiğinde matkap kırılır ve açılan kuyunun içine düşer. Bilim adamları kuyunun içinde ne olduğunu anlamak için aşağı bazı ekipmanlar indirirler. Kuyunun dibindeki cehennem sıcaklığı binlerce santigrat derecedir.

Ancak şok edici olan, kayıt cihazlarının kuyunun dibinden gelen bazı sesleri de kaydetmiş olmasıdır. Yüksek sıcaklık nedeniyle cihazlar eriyene kadar geçen 17 saniye kayıt altına alınmıştır ve bu kayıtta iddia edilene göre çok sayıda insanın çığlık sesleri vardır. Bu ürpertici sesleri duyan bilim adamları neredeyse yer altının cehennem olduğunu düşünmeye başlar ve çoğu aynı gün istifa ederler. Büyük sürpriz ise ortaya çıkmak için o günün gecesini beklemektedir. Gece olunca kuyuda bir patlama meydana gelir. Toz bulutunun ardından kuyunun ağzından parlak alevler çıkmaya başlar. Alevler devasa bir hal alır ve söylenene göre kanatlı bir şeytan figürü oluşturur. Alevlerin üzerinde (Kiril alfabesiyle,Rusça) "fethettim" yazmaktadır.

Her efsane gibi alay konusu olsa da Cehennem Kuyusu, günümüzde halen varlığını koruyan büyük efsanelerden biri olarak anlatılmaya devam etmektedir.

Arkadaşlar 10K olmuşsunuz teşekkürler bende 2-3 gün önce yayımlayım dedim bu arada bir sonraki bölümün konusunu siz seçin bir önceki bölüm gibi mi olsun ? Şehir efsanesi gibi mi olsun ? Korku hikayesi mi? Siz yorumlar Ile bana bildirin bende ona göre yayımlıyım ... Birde bana hâlâ kapak konusunda yardımcı olan çıkmadı. :( Ben hâlâ bekliyorum. Son olarak bölüm ithafları yapıcam isteyenler yine yorumda belirtebiliriz. Eklemenin istediğiniz ya da kendinizin yazdığı korku hikayesi olursa seve seve yayımlarım :) sonraki bölümde görüşürüz.
KORKMUŞ KALİN *-*

Şehir EfsaneleriHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin