Halka

15.7K 793 85
                                    

Hemen hemen herkesin bildiği bir film ama paylaşmak istedim...

Japonya'da tek başına yaşayan bekar bir adam, unutkanlık problemi yaşamaya başladığı için doktora başvurur. Çünkü evdeyken yaptığı şeyleri hatırlamakta güçlük çekmektedir. Hazırladığı yemeyi ne zaman yediğini unutur, akşam eve geldiğinde televizyonu açık bulur ve kapatmayı unuttuğunu düşünür, bunun gibi bir çok problemle karşılaşır. Aklını bile kaçırmak üzeredir ve doktoru psikoloğa görünmesini söyler. Psikologla da uzun süren seanslar yapılır ancak adam hala bazı şeyleri hatırlayamamaktan şikayetçidir. En sonunda doktoru evindeki odalara kamera yerleştirmesini, tekrar böyle bir sıkıntı yaşayıp şüpheye düştüğünde oturup kamera kayıtlarını izlemesini söyler. Bu fikir adamın aklına da yatar ve eve kameraları yerleştirir.

Bir gün yine eve gelir ve televizyon açıktır. Sabah evden çıkarken kapatıp kapatmadığını hatırlayamaz ve direk aklına kamera kayıtlarını izlemek gelir. Laptop'unu kucağına alır ve izlemeye başlar. Herşey normal görünmektedir. Ancak video ilerledikçe garipleşmeye başlar. Uzun saçlı, bakımsız bir kadın, adamın odasındaki sandıktan emekleyerek, sürünerek çıkar ve televizyonu açıp izlemeye başlar. Adam gördüklerine inanamaz ve önceki günlerin videolarını da açar. Gece çekilmiş görüntülerde adam uyurken, aynı odadaki o sandıktan kadının çıkıp mutfağa gidip yemek yediğini, hatta duş bile aldığını görür. Aslında sorunun kendi unutkanlığı veya dalgınlığı olmadığını fark eder. İşin garibi adam bu görüntüleri odasındaki sandığın üstüne oturarak izlemektedir ve kadının o an bile o sandığın içinde olduğunu düşünür. Sandığın üstünden hiç kalkmadan polis çağırır, polis sandığın içini açar ve kadını karakola götürür. Kadın tam bir senedir adamın evinde gizlice yaşadığını itiraf eder.

Halka filminde televizyonun içinden sürünerek çıkan ve hareket eden kadın fikrinde de, bu yaşanmış gerçek olaydan esinlenildiği söylenir.

Bir sonraki bölüm biraz gecikebilir ama paylaşacağım hikaye benim en sevdiğim hikaye +10 votede bir sonraki bölüm gelecek sizileri seviyorum korkmuş kalın...

Şehir EfsaneleriHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin