7.BÖLÜM: INANIYORDUM...

829 42 5
                                    

Saat 7' e geliyordu. Üzerimdeki elbiseyi çıkarmış, siyah parlak tayt ve beyaz salaş bir tişört giymiştim. öylece kadir gittiğinden belli cenin pozisyonu alarak uzaniyordum. Yatağımdan kalkıp banyoya doğru ilerledim. Dolabın kapağını açıp,diş fırçamı ve diş macununu aldım. ve dişlerimi fırçaladım.banyodaki diğer işlerimi halledikten sonra içerideki aynaya doğru ilerleyip önünde durdum.aynadaki görüntüm içler acısıydı. Saçlarım tel tel havaya kalkmış gözlerim ağlamaktan şişmişti. şimdi boyleysem bu lanet eve geldigim ilk yıl nasıldım dusunemiyordum bile, düşüncelerimden sıyrılıp 2 gündür açmadığım televizyonun kumandasını alıp,koltuğa oturdum ve televizyon'u açtım

Yamaç'ın Ağzından

Saat öğlen 3'e geliyordu. Sabah 9'dan belli şu koca villa'nın önünde bir hizmetçi çıksın diye, bekliyordum. ama ne yazikki korumalar ve kadir iti disinda kimse çıkmamıştı. Illa çıkardı, ne de olsa bugün o şerefsiz adamın evine önemli misafir geliyordu. hiç alışverişe cikmiyormuydu bunlar? pantolonum'un cebinden çıkardığım bir dal sigarayı yaktım, dudağıma doğru götürüp derin bir nefes çektim. cidden beklemekten artık sıkılmıştım. ama o güzel kadın için bunlar değerdi. Daha ilk gördüğümde zaten büyülenmistim kadir'in karısı olduğuna ne yalan soyliyim üzülmüştüm, çünkü o kadar güzel bir kadın'ı o it herif haketmiyordu.
Kafamdaki düşüncelerden kapıdan orta yaşlarda bir kadin çıkınca sıyrıldım. Işte beklediğim an gelmişti.
Kadın aşağı yola doğru ilerlerken bende çaktırmadan arkasından ilerledim, onu burada tutamazdım. Bu evin yaninda bir sürü kamera vardı.o yüzden siyah kapsonlu Bir swett giymis kapsonu ile başımı kapatmıştım. Kadir'ın arkasından hızlı adımlarla ilerliyordum.
Market'in önüne yaklaştığında kadın'ın kolundan tutup durdurdum. Kadın korkak surat ifadesiyle "ne oluyor" dedi kadın'a gülümseyip konuşmaya başladım. "Korkuttuysam özür dilerim hanımefendi ama benim sizin yardımınıza ihtiyacım var" kadın biraz rahatlayarak "buyrun nasıl bir konuda yardımcı olabilirim" dedi ve bende uzatmadan direk söze girdim.
"Hanımefendi sizin evinizde bir kız zorla tutuluyor,o kız nerede tutuluyor bana söylemeniz lazım," dedim kadın tedirgin olmuş bir şekilde gözlerini kaçırarak, "hayır öyle bir şey yok sadece kadir bey ve karısı "esila hanım yaşıyor başka kimse yok,o evde kimsenin zorla tutulduguda yok. kusura bakmayın ben bu konuda size yardım edemem,"dedi ve arkasını dönüp yürümeye başladı,hemen arkasından koşup kolundan tekrar yakaladım. "lütfen bakın istediğiniz miktar da para veririm" dedim. birden kadın'ın gözleri açıldı. "Peki ama ya duyulursa o zaman kadir bey beni yaşat-"hemen araya girerek "hayır hiç şüpheniz olmasın aramızda" elimle parkı işaret ederek "söyle geçelim isterseniz" dedim kadın gösterdiğim yere bakıp kafasını aşağı,yukarı doğru salladı.

💙

"Işte böyle esila hanım 5yıldır, o odada ilk defa dün dışarı çıktılar,bir davetmi ne vardı oraya gittiler. esila hanım bir adam'â bakmış heralde kadir bey dun akşam ona her zamanki iskencelerinden yaptı." kadın üzgün ifadesiyle anlattığı şeyle kalakalmistim. Hemen sinirle konuşmaya başladım "ne yaptı bir daha soylermisiniz?" "Işkence yaptı, hep yapar.ilk zorla tecavüz etmek istemiş, kadincagizda izin vermemiş o zaman başlamış yani Buda 1.yılında olmuş kaç defa kaçmaya çalıştı,kaç defa intihar etmeye çalıştı,kadir bey bırakmıyor sürekli engel oluyordu. dün de tüp ile kalın bir demir istedi. bizde bir şey diyemiyoruz, verdik tabi,sonra oda' dan yine esila hanım'ın çığlıkları yukseldi. O demir ile ne yaptı kim bilir"dedi .hayır,hayır! düşündüğüm şeyi yapamazdı dimi?bu bir kadin' â yapılmazdı. "Bugün de kadir bey'in misafirleri gelecekmiş, oda da kadir bey bağırırken duydum,esila hanım elbise giymiş çok yakışmış.ama sen bugün cikmiyacaksin" dedi, şimdi ne yapacaktım? aklıma gelen plan ile dudagimin iki kenarı sinsice kıvrıldı. pantolonumun içindeki cüzdanı çıkarıp içinden 1.000tl çıkararak uzattım. "simdilik bunu alın ve sizden bir şey daha istiyorum eğer bugün bana yardım ederseniz bu paranın 3 katını alırsınız"dedim kadın bundan mutlu olmuş bir şekilde "sırf o kadin için yapıyorum bunu" dedi ve benim ne soyleyecegimi merakla beklemeye başladı. içimden kesin öyledir diyerek anlatmaya başladım."o odanin başka anahtarı varmi?" Dedim "esila hanim'ın odasının sadece kadir bey'de anahtarı oluyor"düşündü ve tekrar konuşmaya başladı "çok güvendiği sağ kolu var.birde onda var, merak etmeyin ben o anahtarı bir şekilde alacağım" saat'e bakıp kadın'â döndüm saat 4'e geliyordu. Telefonumu çıkarıp kadın' dan numarasını istedim, anlamsızca suratıma bakıp telefon numarasını soyledi. "1 saat sonra burada buluşalım" dedim kadın onaylarcasina başını sallayıp markete doğru ilerlemeye başladı.bende yine sigaramdan bir dal alıp içmeye başladım.o güzel kızı kurtaracaktim, bir insan 5 yıl nasıl bir odada kalabilirdiki? içimden dusunuyorumda, o güzel kadın gerçek bir savasciydi.

TUTSAK KADIN Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin