1-Nový Život

65 7 0
                                    

Už zas a znova nestíham autobus domov. Toto je naozaj ako zlý sen. Nielen, že dostanem nahučané od učiteľky, ale ešte aj prídem neskoro domov. Dnes mamina nebola v práci, čo u nej nebýva zvykom. Volala mi, aby som sa zo školy ponáhľala domov a ja to nesplním. Nieže by som bola ukážková dcéra, ale v telefóne znela veľmi vážne. Ktovie, čo sa deje.

Nakoniec som dobehla autobus a v pokoji presedela cestu domov. Teda, až na moju myseľ, tá šla ako o život. Čo mi chce? Že ju vyhodili? Že sa sťahujeme?  To by bola katastrofa...

Po príchode domov som našla mamku za kuchynským stolom s nejakými papiermi a veľmi vážnou tvárou. Nechápala som ničomu. Cítila som, ako mi môj dnešný obed ide pomaly, ale isto späť. Vyzliekla som si bundu, sadla si a čakala, kým neprehovorí prvá.

"Neviem, ako by som mala začať... Prosím, neprerušuj ma, ťažko sa mi to hovorí... Už to tu nezvládam. Všetko mi ho pripomína a neviem sa takto pohnúť ďalej. V práci máme toho tak veľa a ja už nedokážem pokračovať. Uvedomujem si, že nie som najmladšia a aj to, že chcem byť na tvojich maturitách, Clarissa. Ak si spomínaš na moju kamarátku z mladosti, o ktorej som ti hovorila, Bethany  - vydala sa za Newyorčana - dnes som s ňou volala a povedala, že má pre mňa jedno veľmi výhodné miesto. Je dobre platené a nie tak náročné. Mala by som na starosti administratívu ich malého kníhkupectva. Veľmi by mi to prospelo. Zmena prostredia by vlastne pomohla nám obom. Všetko by sa zmenilo. Čo povieš?" na tvári sa jej vynorila mala nádej, že budem súhlasiť.

Nevedela som, ako na to odpovedať. Jasné, že mala pravdu. Veľa by sa tým zmenilo, ale prečo?

Ak ťa to urobí šťastnou, mami, nemám problém," šok na jej tvári som si nemohla nevšimnúť.

„Ak s tým nesúhlasíš, pokojne povedz a ja to odmietnem."

„Nie, mami, súhlasím. Kedy ideme?" Napokon, možno tá zmena nebude až tak zlá.

„Od nového mesiaca tam už budeme. Takže nášho času to bude o tri dni, ich času o dva."

Ospravedlnila som sa, a pobrala sa do mojej izby. Jednak už ju onedlho neuvidím a onak, mala by som sa začať pomaly baliť. Mamka povedala, že detaily mi vysvetlí pri večeri. Dnes máme moje najobľúbenejšie jedlo - cestoviny s tuniakom.

Do izby som dovliekla jedno veľké vrece, kde dám veci na vyhodenie, druhé budú veci na charitu a tretie bude pre veci do New Yorku. Ten Simonin manžel je vraj finančne zabezpečený. Musí to tak byť, keď budeme letieť prvou triedou. Uvidíme...

Po 3 hodinách triedenia, som zacítila tú úžasnú vôňu večere a zišla dole. Pri večeri mi mamka vysvetlila všetky detaily, videla som dokonca náš dom. Síce iba na fotkách, no je bombový.

Ďakujem, za každého jedného, kto si toto prečíta. Poteším sa kritike, aj pochvale. "Have a nice day" ❤️🌃

When I Moved To New YorkWhere stories live. Discover now