6. Babalar Günü

8.7K 1K 462
                                    

 Redd - Her Neyse💜


Lütfen daha önceden paylaşılmış bölümlerle ilgili ipucu vermeyin. Yeni okurlara haksızlık olmasın. Herkes spoi sevmiyor haklı olarak. 


Asya, mutfakta büyük bir merakla Selma Hanım'ın yaptıklarını izlerken aklına gelen fikirle bağırdı.

"Semma teyse, babamın pastasını ben yapim mi?"

Elindeki ölçü kabını tezgahın üzerine bırakan Selma Hanım, arkasını döndü. Asya ile göz göze geldi. Umut dolu gözlerle kendine bakan kızın hevesini kırmak istemeyen kadın kocaman gülümsedi. Küçük kıza doğru yürürken kollarını açtı.

"Kucağıma gel bakalım. Baban pastayı senin yaptığını öğrenince çok mutlu olacak."

"Oluy tabii."

"Çok bilmiş seni," diyen Selma Hanım Asya'yı öptükten sonra pastayı nasıl yapacaklarını anlatmaya başladı...

Akşam olduğunda Fatihoğlu ailesine ait evin kütüphanesinde Halil çocuklar gibi şendi, bir o kadar da şaşkın.

"Bu nasıl oldu Ahmet baba?"

"Hak ettiğini almana gerektiği zaman yardım edemeyeceksem baba olmamın ne anlamı var oğlum?"

Halil'in itiraz edeceğini anlayan adam elini havaya kaldırdı.

"Emel'i zorla evlendirecek olmasalardı sen şu anda Ankara Üniversitesinde akademisyen olacaktın değil mi?"

Karşısında oturan adamın sözü nereye getireceğini merak eden Halil "Evet," dedikten sonra sustu.

"O zaman beni iyi dinle oğlum. Hakları olmadığı halde beceriksizler sürüsü arsızca hak etmedikleri makamları ele geçirirken, senin gibi donanımlı insanların bir köşede sessizce beklemesi bu ülkeye ve de senin gibi başarılı insanlara yapılabilecek en büyük kötülüklerden biri. Tam da bu yüzden elimdeki gücü sonuna kadar kullandım. Tarih alanında Halil İnalcık gibi senin de orijinal katkılar sağlayacağına eminim. Ayrıca senin ne kadar iyi bir eğitmen olduğunu İskender ve Asya'ya bakan herkes rahatça anlayabilir. İçin rahat etsin diye ne yaptığımı da anlatayım. Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesine kurulduğu zamandan bu yana her sene düzenli bağış yaptım. Şimdiye kadar akademik işlerle hiç alakam olmadı. Ancak son bir senedir gözüm kulağım tarih bölümündeydi. Araştırma görevlisi kadrosu açacaklarını öğrenince hocalarınla konuştum ve referans vermelerini istedim. Bu süreçte rektöre seninle ilgili birkaç ufak bilgi de vermiş olabilirim. Olay bundan ibaret."

"Ne diyeceğimi nasıl teşekkür edeceğimi bilmiyorum Ahmet baba."

"Eski düzenimiz bozulmasın yeter bana. Ayrıca müsait olduğun anlarda İskender'e ders vermeye devam etmeni istiyorum. Buradan ayrılmayı da aklına dahi getirme. Emel'in okulu var, ayrı eve çıkmaya kalkarsanız Asya'yı kime emanet edeceksin? En azından burada güven içinde büyür. Torunumu apartman dairesinde çok sevdiği çiçeklerinden uzakta büyütmene gönlüm razı değil. Üstelik çocuklar birbirine ne kadar düşkün sen daha iyi biliyorsun."

Ayağa kalkan Halil ağlamakla gülmek arasında gidip gelirken kendisi gibi ayağa kalkan Ahmet Fatihoğlu'na sarıldı.

"Benim için yaptıklarının onda birini bile babam yapmadı."

"Senin bana verdiklerin karşısında benim yaptıklarımın sözü dahi edilmez. İyi ki yolumuz karşılaşmış oğlum. Bizlere neşe ve iyilik getirdin. Sayende İskender'in yüzü gülüyor. Canıma can kattın. Üstelik bir torunum daha oldu. Hep hayal ettiğim gibi evimiz çocuk sesleriyle doldu. Bu dünyada benden mutlusu yok. Şimdi salona geçip iyi haberi herkese verelim mi?"

İskender'in Asya'sıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin