26. chapter ♦ Don't

12.7K 720 38
                                    

DOUBLE UPDATE 2/2

Oba jsme byli potichu, jak jsme se dívali z okýnka. Tramvaj nás vezla ulicemi Amsterdamu. Harry měl v plánu, že vystoupí na hlavní ulici, kde jsou všechny obchody a podobně.

Po chvíli jsme dojeli. Pořád jsem se ujišťovala, že jsme blízko u Harryho, jelikož jinak by mě semlel dav lidí na ulici. Muž, který volal a nezajímal se o okolní svět, do mě vrazil, kvůli čemu se pak trochu zapotácela. Harry mě objal kolem pasu, načež se podíval nepřívětivě na toho muže. Šli jsme dál, během čeho jeho ruka nepouštěla můj pas.

Vzhlédla jsem na pár vteřin k Harrymu, naše pohledy se střetly. Trochu se ušklíbl. „Ten jazyk je tak divný.“ postěžovala jsem si mu a on se uchechtl. Jeho prsty se zaryly do mého boku, ovšem pak se povolil.

„Pravda.“

„Rozumíš jim?“ zeptala jsem se ho. „Přeci jen jsi tu byl párkrát, že jo?“

„Jo, ale těžký jazyk. Vím třeba Ahoj.“ řekl, a potom polkl. „Hoe gaat het.“ pronesl, přičemž g znělo jinak než obvykle. „Potom třeba ještě vím Jak se máš? ovšem moje oblíbené Neuken in de keuken.

„Co to znamená?“ zeptala jsem se a naklonila hlavu na stranu. Dala jsem si ruce do kapes u Harryho kabátu, jenž jsem měla na sobě. Vítr mi ovíval tváře.

„Šukání v kuchyni.“ přikrčila jsem se a protočila oči, načež jsem odvrátila pohled. Ovšem Harry mě chytil pod bradou a donutil mě, abych se mu podívala do očí. Zamračil se a pevně semkl rty.

„Nikdy,“ pronesl přísně.“neprotáčej oči mým směrem.“ potom pustil mou bradu i můj pas. Zírala jsem na něho s nevírou, přičemž šok projížděl mým tělem. Nakonec jsem se podívala před sebe. Cítila jsem, jak se můj žaludek napnul. Proč najednou takhle reagoval?

Bez jakéhokoliv slova jsme šli dál. Viděla jsem tolik stánku se suvenýry, ovšem neodvážila jsem se zeptat, jestli je můžu navštívit. Atmosféra mezi námi byla napjatá a nepříjemná, ovšem rozhodla jsem se to ignorovat. Chtěla jsem si užít čas v Amsterdamu.

Konečně jsme někam došli. Harry zabočil doprava a vešel do jedné z mnoha kaváren. Následovala jsem ho, načež jsem uslyšela hlasitou holandskou hudbu. Promítal se fotbal, který sledovala skupina mužů s pivem na stole vedle nich.

Posadili jsme se ke stolu. Harry položil svojí krabičku Marlboro na stůl, načež zvedl ruku. Mladá žena s modrýma očima a blond vlasy k nám přišla. Byla vysoká, a když jsem se koukla na Harryho, všimla jsem si, že se jeho oči zableskly. Nemohla jsem ho vinit. Byla opravdu hezká. Koukla jsem se do rtu a začala se dívat do nabídky.

„Hallo, wat Allen jullie-„

„Oh dat is onze speciale gast!Jestli to náhodou není náš Harry!“ pronesl muž, který se najednou objevil za tou ženou. Položil jí ruce na ramena, ovšem předtím než si potřásl s Harrym. „Rád tě zase vidím.“

„Všechno v pohodě Daan?“

Daan se zasmál a poklepal Harryho na rameno. „Vždycky. Velké pivo? Je to na mě.“ řekl, a pak ukázal na servírku. Zapsala si to.

„Nemůže být nic lepšího.“ zasmála Harry a vzal si cigaretu. Daan si k nám přisedl.

„A pro tebe krásko?“

„Ledový čaj, prosím.“ zdvořile jsem se usmála.Daan se ušklíbl, načež se opřel a koukl na servírku. Ukázal směrem k jejímu notesu.

„Dej jí Baileys.“ koukl zpátky na mě a mrkl. Neměla jsem ponětí, co mi objednal. Holandský ledový čaj?

„Jsem Daan. Vedoucí téhle kavárny a dobrý kamarád Harryho.“ Harrry se zasmál, a pak mu podel jednu cigaretu. Daan si jí zapálil.

Take My Body Downtown (Mature Punk Harry) - CZECH *Překlad ukončen/nedokončeno*Where stories live. Discover now