Σχολική ΒΊΑ | Μέρος 2ο

63 17 22
                                    

[-] Ήσουν/Είσαι θύμα σχολικής βίας;;
Αν ήσουν ή και αν είσαι θύμα σχολικής βίας, θα σου πω αυτό! ΜΟΝΟ εσύ μπορείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου! ΑΝ μιλήσεις και πεις αυτό που σου συμβαίνει σε έστω ένα άτομο!! ΤΟΤΕ, θα νιώσεις καλύτερα και κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθεί μια λύση που θα σε ανακουφίσει, αρκετά!

<<ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ που δεν το αξίζει να σου μιλάει ή να σου συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο!>>

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΉΣΕΙΣ!
Δεν χρειάζεται να είναι εκπαιδευτικός ή γονιός, αλλά ένας φίλος, συμμαθητής, ξ-αδερφος!
ΟΤΑΝ ΑΡΧΊΖΕΙΣ και μιλάς γίνεται όλο και λιγότερο επώδυνο!!

[-] Είσαι παιδί που άσκησε/ασκεί σχολική βία;
Εσύ πρέπει να είσαι ο "ιδιοφυής πανέξυπνος μάγκας", έτσι; Άκου δύο λογάκια που έχω να σου πω. Ξέρω ότι είχες δεχθεί και μπει στην θέση του θύματος στο παρελθόν! Για να δείξεις και να βγάλεις το κόμπλεξ του παρελθόντος, ξέσπασες σε άλλους, πιο αδύναμους από εσένα;

Θα πρέπει να ντρέπεσαι! Να ντρέπεσαι και να σκέφτεσαι εκείνους που σε αγάπησαν και έζησαν μαζί σου βοηθώντας και στηρίζοντάς σε. Δεν τους αξίζεις!!! Αν .. μετάνιωσες, ποτέ δεν είναι αργά!

Μίλα στο παιδί εκείνο, ακόμα και αν σε μισεί! Ακόμα και αν έχει περάσει ένας χρόνος..δύο χρόνια! Αν έχεις αλλάξει "κάνε το καλό και ρίξε το στο γιαλό"! ΜΠΟΡΕΊΣ!

[-] Έχεις δει να δέχεται κάποιο παιδί στο σχολείο βία;
Αν το έχεις δει αυτό..... πώς έκατσες ακίνητος και το έβλεπες; Δεν έχεις λίγο αναισθησία μέσα σου, να πεις!! ΚΑΛΑ ΤΙ ΒΛΈΠΩ;; Γιατί δεν βοηθάω;

ΕΊΝΑΙ διασκεδαστικό να βλέπεις κάποιον να τον κοροϊδεύουν και να τον χτυπάνε;; ΠΟΛΥ, ΈΤΣΙ;

ΕΣΎ .... πήγαινε βρες το παιδί και υπερασπίσου το!! Βοήθησέ με το να μιλήσει δείχνοντάς του, τον τρόπο! Γίνε φίλος του!! "Αγκαλιασέ τον"!

[-] Αν είσαι εκπαιδευτικός βρες τρύπα να κρυφτείς, διότι θα σε απολύσουν! 😊👍

| + |   Μήνυμα προς όλους εσάς:
Αν δείτε ένα τέτοιο περιστατικό, ανάφερετέ το, σε εκπαιδευτικούς, στην διεύθυνση του σχολείου ή και σε έναν σχολική σύμβουλο! ΜΗΝ κρατήσεις το στόμα σου κλειστό, δεν θα αλλάξει κάτι. Δεν θα γίνει τίποτα καλύτερο!

Βοηθά, πριν είναι πολύ αργά! Έχεις την δύναμη, μπορείς! -- [   ΜΙΛΑ   ]--
___________________

Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή/χρόνο σας. Μπορούμε να φτιάξουμε αυτόν τον κόσμο, μόνο αν δουλέψουμε μαζί! Σας ευχαριστώ πολύ!

Σχολική ΒίαWhere stories live. Discover now