Σχολική ΒΊΑ | Μέρος 1ο

93 17 19
                                    

Η βία που λαμβάνει χώρα στο σχολικό περιβάλλον, λέγεται κατά κόρο, σχολική. Αυτό το είδος βίας μπορεί να ασκηθεί από τους μαθητές προς τους μαθητές, αλλά και από μαθητές προς εκπαιδευτικούς και το αντίθετο.

Θα σας μιλήσω όμως για την βία, που ασκούν οι μαθητές στους μαθητές! Πάρτε 'φαγητό', χαλαρώστε και απολαύστε το!
__________________

Δεν νοείται ο χώρoς που ονομάζεται σχολείο να γίνεται φυλακή __τιμωρώντας__ κάποιον που έχει σκοπό να μάθει! Θα σας εξηγήσω τι εννοώ!

Δεν μπορεί να έρχεται ο κάθε "ιδιοφυής πανέξυπνος μάγκας" και να παραβιάζει την σωματική ακεραιότητα, κάποιου! Με βάση το σύνταγμα δεν έχει το δικαίωμα, όπως και εσύ αντίστοιχα!

Το σχολείο πρέπει να είναι ένα "ευχάριστο περιβάλλον" στο οποίο να πηγαίνει ο καθένας μας, με όρεξη, για να μάθει και για να επεκτείνει τις γνώσεις του. 'ΟΧΙ' για να φοβάται τον κάθε "ιδιοφυή πανέξυπνο μάγκα" που θα του πει ή θα του κάνει κάτι!

Ποια είναι τα σημάδια ότι κάποιος μαθητής είναι ""θύμα"" σχολικού εκφοβισμού;;

• Βλέπεις να φοβάται όταν βγαίνει από την τάξη, και γενικά όταν μπαίνει από την πόρτα του σχολείου προς την αυλή/κτήριο.

• Βλέπεις να φοβάται όταν τον κοιτούν, ιδιαίτερα οι δημοφιλής "πανέξυπνοι ιδιοφυοείς μάγκες" του σχολείου.
• Βλέπεις να φοβάται να σηκώσει το χέρι του για να πει κάποια απάντηση, έχοντας τον φόβο και τις σκέψεις να του κατακλύζουν το μυαλό.

• Αυτό το παιδι δεν έχει είτε φίλους είτε καποιον να του σταθεί...οπότε _καθεται_ μόνο του, ιδιαίτερα στο διάλειμμα.

• Αυτό το παιδί δε μιλάει σε κανένα παιδί του σχολείου, και όταν μιλάει προς τους εκπαιδευτικούς μιλάει υπερβολικά ντροπαλά.

• Το παιδί δεν βγαίνει σχεδόν-ποτέ από το σπίτι του!

....και άλλες πολλές ενδείξεις!

Ίσως διαφωνείτε ότι αυτά, ίσως είναι ένα ψέμα και να τα έβγαλα από το μυαλό μου. ΔΕΝ είναι όμως έτσι! ΔΕΣ λίγο καλύτερα και θα τα ανακαλύψεις και μόνος/μόνη σου! Αυτά τα βλέπω και τα έχω βιώσει επίσης!

Σχολική ΒίαWhere stories live. Discover now