#5: Vita magunkkal

5 0 0
                                    


- Az ember a legnagyobb parazita ezen a Földön. Kisajátít, tönkretesz mindent. Semminek sem nézi értékét, csak hasznot keresi. Élősködő, amely gyilkol saját érdekében. Gyűlölöm az embereket!

- De hiszen te is az vagy.

- Igen, és ezt sajnálom a legjobban. Olyan fajba tartozom, ami semmit nem tisztel. Csótány vagyok, aki elvesz, de semmi esetre sem ad. Nyisd ki jobban a szemed, láss a kulisszák mögé! A madár próbál szabadulni börtönéből, a medve élelmet keres. De ez mindhiába. Egyikük se találja meg a boldogságot. Egy siralomvölgyben élnek, és mi vagyunk a kivégzőosztag.

- Nem minden ember ilyen, vannak jók is. Isten megbünteti a bűnösöket.

- Minden személyt gyűlölök. Képtelen vagyok sajnálatot érezni a gyerekek iránt, mert ők is ilyenek lesznek. Megvetést érzek mindenki felé, aki emberként jött ide. A mi világunk egy papír körül forog, aminek van értéke, de tűzben elég, akár egy hajszál. Milyen Isten az, ki csak ül és néz, miközben az otthonunk haldoklik?

- Talán segítség, útmutatás kell nekik.

- Az embereknek semmiféleképpen sem tanácsra, hanem egy jókora pofonra van szükségük.

- Egyszer újrakezdenek mindent, meg fognak változni.

- Mégis miből gondolod ez? Ha eddig nem voltak képesek tanulni, akkor ezután se lesznek azok. Talán egyszer észbekapnak, ha túl késő lesz.

- De máshol is újra lehet kezdeni, nemcsak itt...

- Szóval te is azt az elvet vallod, miképpen emésszünk fel mindent, utána meg lépjünk le, és csináljuk megint ugyanazt? Azért téged máképpen ismerlek...

- Én csak...

- Csak mi? Éppenséggel azt próbálod meg elmagyarázni, hogy menjünk el egy másik bolygóra.

- Ezzel meg mi a probléma? Hiszen az univerzum nagy, lehet máshol is élet.

- Igen, éppen ez a gond. Ha találunk olyan bolygót ahol újra tudnánk kezdeni, mi lenne? Tudod, mostanában elég sok égitestet fedeznek fel. Kecsegtető, miszerint milyen lehet új életet indítani egy teljesen ismeretlen közegben. Viszont, hogyha kiderítik, hogy az adott hely alkalmas a létezésre, nagy a valószínűsége annak, miképpen ott akár élet is előfordulhat.

- Majd megtanulunk velük együtt élni. Információt cserélünk, egymást tanítjuk meg a különböző fortélyokra.

- Az embereknek van egy olyan tulajdonsága: ami kell nekik, azt egyszerűen elveszik. Tehát már az egésznek az eleje háborúval indulna, ahol az emberiség irtana ki teljesen ismeretlen fajt, vagy pont mi vesztenénk. Itt felmerül a kérdés, miképpen változtatna ez valamin? Abban az esetben, ha azt is tönkre tennénk, akkor vándorolnánk planétáról planétára?

- Ez igazán sötét jövőkép...

- Lehet. De inkább arra kéne összpontosítani, hogy mentsünk a menthetőt.

- Így is megteszünk minden tőlünk tehetőt. Ezzel se kell foglalkozni. Megoldják azok, akik értenek hozzá.

- Semmiképpen sem oldanak meg ezek semmit. Jelenleg csak egyetlen cél lobog a fejük felett, mégpedig minél több profit szerzése. Nem törődnek azzal, mi lesz a következménye. Ide összefogás, vagy drasztikus megoldások kellenek.

- Képes lennél megölni az egész fajodat, még magadat is?

- Ha ezzel megmenthetem ezt a helyet, akkor igen, és ezért örömmel halok meg, ha kell. Egy ember is a végét jelenti ennek a világnak.

- Te őrült vagy!

- Lehet. Én legalább észreveszem, amit te nem. Látom a fekete lelked. 

Hastagekजहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें