~9~ KİBAR KIZ

8.3K 662 144
                                    

"Peki neden sahilde değildiniz?"

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

"Peki neden sahilde değildiniz?"

"Güneş oradaydık sonra yemek yemeye gittik, sen o sıra gelmişsin."

"Tamam inandım."

Dün gece Mete beni Masal'lara bırakmıştı, gece burada kalmıştım. Şuan üzerimizi giyiniyoruz birazdan kahvaltıya ineceğiz.

Kahvaltıya indikten sonra okulun yolunu tuttuk, biraz sonra okulun önüne geldik. Sınıfa çıkacağım sırada bahçedeki bankların birinde Mete ve Çağrı'nın tost yediklerini gördüm.

"Masal Mete'ler şurada, onların yanına gidelim sınıfa beraber çıkarız."

"Tamam kanka."

Yanlarına gittiğimizde Mete bana tostunu uzatarak "Yer misin bukalemun?" diye sordu. Hay ben o bukalemunların diline tüküreyim.

"Yemiyorum."

"İyi, teklif var ısrar yok." diyerek tostundan kocaman bir ısırık aldı. Onlar iştahla tostlarını yerken anormal bir şekilde susadığımı fark ettim. Çantamdan suyu alıp kapağını açma uğraşlarına başladım. Zaten her zaman şu pet şişelerin kapağını açarken zorlanmışımdır.

Şişeyi sıkıca tutup kapağını birden çevirdim. Sanırım biraz fazla sıkmışım ki sular Mete'nin üzerine fışkırdı. Şuan suratıma 'Ne yaptın lan salak!' der gibi bakıyor.

"Lan yavaş olsana!"

"Bağırmasana yaa öküz başlı antilop."

"Özür dileyeceğine bağırmama mı laf söylüyorsun?"

"Ne özür dileyeceğim yaa sanki suçluyum."

"Çattık ya."

Çağrı ve Masal'ın kahkahalarına biraz bozulduğum için Mete'nin omzuna yavaş bir yumruk atıp sınıfa gitmeye başladım. Çok adaletli bir insanım.

Üst kata çıktığımda sınıfa girdim ve sırama oturdum. Peşimden bizimkiler de gelmişti. Biraz sonra zil çaldı. Ders din kültürüydü. Sınıf dolmaya başlamıştı ki kısa süre sonra din hocası da girdi içeri. Yoklama alıp ayağa kalktı.

"Evet gençler, bu haftaki konumuz insanlar arası ilişkiler. Var mı arkadaş edinmekte zorlanan veya insanlarla anlaşamayan?"

Sınıftan bir kız "Ben insanlarla çoğu zaman fikir ayrılığı yaşıyorum." diye cevap verdikten sonra hoca tekrar söze girdi.

"Herkes kendini değerlendirsin lütfen. Ne kadar kibarsınız?"

Şişeyi sıkıca tutup kapağını birden çevirdim. Sanırım biraz fazla sıkmışım ki sular Mete'nin üzerine fışkırdı.

"Kimseye lakap takmayın"

"Bağırmasana yaa öküz başlı antilop."

"Hatalıyken özür dileyin ve suçunuzu inkar etmeyin."

OH MY KOLEJWhere stories live. Discover now