○ 7 ○

72 7 6
                                    

Všetci ticho a pozorne načúvali profesorovmu hlasu. Rozdeľoval úlohy a podával informácie, ku ktorým sa mu podarilo dostať. Pribudli ďalšie zmiznutia, ktoré sa Ministerstvo snažilo ututlať. Už viac nebolo pochýb o tom, že ON žije a chce pokračovať v zle, ktoré nedokončil v minulosti.

,,Všimol som si aj nové tváre. Catheryne, som rád, že ste spolu s vnučkami dorazili v poriadku." Dumledoreho tvár sa otočila našim smerom.

Na starkinej tvári sa objavil drobný úsmev. ,,Snažíme sa zachrániť svet, rodina Milelsovcov by nemohla chýbať."

,,Nejaké správy od Marry?" opýta sa profesor s nádejou v hlase. Pri spomienke na mamu sa Mina zahľadí na svoju sestru. Tá jej opätuje smutný pohľad.

,,Zatiaľ nie, ale určite sa s ňou ešte dnes pokúsim spojiť." Zreferuje náhlivo Catheryne. Dumledorov pohľad sa zastaví na Mine.

,,Mina, ako si pokročila s výcvikom?"

,,Ehm, kúzla som zvládla výborne. Ovládanie Ochrancu mi tiež celkom ide, ale..." Mina si nervózne prehrabne rukou čierne vlasy.

,,Ale?" Nalieha profesor a vrhne na staršiu Catheryninu vnučku skúmavý pohľad spopod okuliarov. Mina pohľadom poprosí starú mamu o pomoc. Neznáša skúmavé pohľady a najme nie pohľad najlepšieho čarodejníka v histórií a všetkých členov Fénixovho rádu.

,,Mina musí ešte popracovať na boji bez očného kontaktu. Je však šikovná verím, že pri ďalšom tréningu to už naplno zvládne." Stará mama príjme Mininu žiadosť o pomoc. Väčšina pohľadov sa prenesie na ňu.

Mina sa zhlboka nadýchne a odváži sa zdvihnúť pohľad na ľudí v miestnosti. Jej oči sa stretnú s tými Charlieho. Ten na ňu pozerá akosi zamyslene až skúmavo. Bola z neho nervózna.

,,To je skvelá správa. Veď aj ten najmocnejší čarodejník sa musí stále niečo učiť." Žmurkne na ňu profesor. Mina rozpačito prikývne. Profesor však pokračuje sledujúc jej tvár. ,,Charlie a Mina. Vy dvaja pôjdete do Bulharska. Chlarie ty to tam dobre poznáš a vyznáš sa v drakoch. A ty Mina... No, sama dobre vieš."

Mina sa prestrašne strhne a pozrie na sestru a starú mamu. ,,Sami dvaja?" ohradí sa stará mama. ,,Nemôžu ísť sami!"

,,Catheryne, dúfal som, že to pochopíš. Je to jediné rozumné riešenie. Smrťožrúti nestále pribúdajú. Rastú na sile... Draci – to môže byť ďalší ich cieľ. Vo vojne, ktorá možno nastane by boli výbornými spojencami. Musíme sa ubezpečiť, že v prípade potreby budú na našej strane." Rozhodí Dumbledore rukami.

,,Pôjdem. Ak s tým nesúhlasíte, pani Milesová, pôjdem aj sám." Odvetí pevným hlasom Charlie. Jeho zrak však stále spočíva na Mine.

Mina sťažka prehltne. Nikdy nebola nikde sama. Nikdy nebola nikde preč z domu. Nikdy nemusela. Nikdy... nemala odvahu.Pozrie do očí starkej a aj sestre. Dnes nie je čas na rozmýšľanie. Musia konať a to čo najrýchlejšie. 

Jej modrý pohľad spočinie na profesorovi. ,,Pôjdem." Vysloví to ako sľub.

Dumbledore spokojne prikývne, akoby túto odpoveď už dávno očakával. ,,Nesmiete použiť žiadne prenášadlá a ani hop-šup práškovú sieť. Bude lepšie ak tam poletíte." Opäť na Minu žmurkne.

,,Myslíte tým, že máme..." nedopovie Mina. Zataví ju profesorove prikývnutie.

,,Budeš trénovať aj po ceste."

,,Vôbec nerozumiem o čom celá táto debata bola." Rozhodí nahnevane rukami pani Weasleyová. ,,Čo čakáte, že môj syn a dievča, ktoré ani poriadne neovláda svoje schopnosti zvládnu partiu smrťožrútov, ktorí si budú robiť zálusk na drakov? Veď aj práca s drakmi je..."

,,Mama." Zastaví ju Charlieho pobavený hlas. ,,Čo ty vieš o práci s drakmi?" Dvojičky hlasno zapískajú sledujúc červeň v maminej tvári.

,,Stačí mi, že vidím tie jazvy na tvojich rukách..." odsekne a pevne zovrie pery snažiac sa udržať slzy.

,,Budú v poriadku, Molly." Snaží sa ju upokojiť manžel.

,,A naše úlohy?" ozve sa Sirius a oprie sa mierne dopredu, dychtivo čakajúc ďalšie rozkazy. Dumledorova tvár zvážnie a začne rozdávať ďalšie úlohy.

Mina však nemo sleduje stôl pred sebou. Na tvári cíti pohľad starkej a sestry a možno aj ten Charlieho.

Nesmie sklamať. Bude trénovať. Bude sa snažiť. Bude robiť všetko čo najlepšie. Dokáže, že je Ochraknyňa. Dokáže to mame, dokáže to starkej, Dumblerodovi a hlavne sebe a svojej dračici, ktorá sa hmýrila na jej tele, akoby chcela okamžite vyletieť.

,,Si v poriadku?" opýta sa jej zrazu Hermiona sledujúc jej tvár a odhalené ruky. Mina nechápavo pozrie dievčine do očí. Sleduje jej pohľad.

Minine ruky a zrejme aj krk a tvár boli posiate šupinami. Dračica sa otočila. Ešte to nikdy neurobila. Akoby sa chcela predviesť. Akoby chcela zakričať: ,,Aj ja som tu. Viem, že sa o mne bavíte!"

,,Ach, áno. To len, môj Ochranca. Zmenil polohu." Usmeje sa Mina na Hermionu.

,,Je to had?" Opýta sa Ron zaujato. Hlasy v miestnosti opäť stíchnu.

,,Je to drak," odvetí Charlie sediaci oproti. Mina k nemu zdvihne pohľad. ,,Však?"

Dievča s drakom na tele prikývne. 

OchrancoviaWhere stories live. Discover now