5.'Viran'

5.6K 235 7
                                    


İyi okumalar ☺

*

Suyun derinliği ve serinliğinde kayboluyordu bedenim. Kendimi taşımaktan bile böylesine acizken su beni kalbine kabul etmiş ve daha derinlere çekiyordu.

 Kendimi taşımaktan bile böylesine acizken su beni kalbine kabul etmiş ve daha derinlere çekiyordu

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Çekim öylesine kuvvetliydi ki direnmek nafileydi. Bedenim an ve an daha da inerken aşağılara, bilincim yavaş yavaş kapanıyordu. Son oksijen kırıntısı da tükendikten sonra yavaşça yukarıdan gelen sesler boğuklaştı. Gözlerim kapanmaya yeminli gibi bulanıklaşarak kapandı. Son kez elimi uğurlu kolyeme dokundurdum ve kendimi karanlık suyun insaniyetine teslim ettim.

***

Genç adam sinirle etrafında dolanırken düşünebildiği tek şey o alçağın kurduğu kumpastı.

Tüm parasını bu işe vermişti . Gelen karla sahibi olduğu eski hanın tadilatını yaptıracaktı. Büyük dedesinden kalma bu han, belkide bu şehrin en eski yapılarından biri olmakla beraber tam okyanusun karşısına dikilmiş, tüccarlar tarafından en çok tercih edilen yerdi.

"Abi şehre dönünce ne yapmayı planlıyorsun?"

Genç adam derin bir nefes alarak uçsuz bucaksız maviye baktı. "Bilmiyorum Affan, zor tutuyorum kendimi."

"Aman abi bu aralar çok göze battık, birşey yaparsan daha kötü olur. "

"Öyle." Dedi kömür karası gözlerini maviliklerden çekerek. "Ama sanmasınlar ki bu işin peşini bırakayım, elbette bir yolunu bulup o köpeğin de canını yakacağım. "

Yumruk yaptığı eliyle sertçe duvara vuran genç adam birşey demeye hazırlanıyordu ki duyduğu bağırışla bir anda Affan'a baktı.

"Ne oluyor Affan?"

"Anlamadım ki abi."

"Gidip bakalım." Diyerek hızlıca kapıdan çıktılar ve güverteye ilerleyerek bir noktada toplanan adamların yanına gittiler.

Genç adam hepsini itekleyerek ne olduğunu anlamaya çalışırken gördüğü manzarayla bir anda kalakaldı.

"Bu kızda kim?"

Adamlardan biri ortaya çıkarak Genç adama baktı ve "Ali abi, Asafla ben etrafı kontrol ederken suyun içinde birşey gördük, bakalım derken bir genç kız olduğunu anladık, sonra bende atladım, kızı çıkardım. " diyerek üzerindeki ıslak kıyafetleri işaret etti.

Ali, genç kıza yaklaşıp yere çömeldi. Yaşayıp yaşamadığını kontrol etti. Yaşıyordu hala ama nabzı çok düşüktü. Daha on yaşındayken babasının öğrettiği kalp masajını yapmaya başladı.

Etrafındaki kaba saba adamlar hayretle Aliye bakarken onun düşündüğü tek şey kızdı.

Birkaç denemeden sonra pek bir fayda sağlamadığını farketti. Her ne kadar istemesede bir insanın yaşaması için yapması gerektiğini söylüyordu aklı. Yavaşça kızın dudaklarına yaklaştı ve sunni teneffüs uygulamaya başladı.

EşkiyaHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin