-46-

7.3K 259 8
                                    

Dnes večer je zimní ples. Ve škole se od rána nemluví o ničem jiném. Zároveň to je také poslední den školy před Vánoci, takže všude panuje uvolněná atmosféra a nikdo se nemusí bát nadcházejících písemek. O hodinách od rána nic neděláme. Učitelé většinou ani nejsou ve třídě, takže máme volno.

„Vyzvednu tě v sedm, dobře?" zeptal se mě Mike o volné hodině matiky.

„Vlastně pojedeš asi s kluky, protože se holky připravují u mě." Odpověděla jsem mu. S holkami jsme se domluvili, že v pět přijedou ke mně a společně se připravíme.

„Fajn, tak já se s nimi domluvím." Zamumlal Mike a odešel za nimi.

„Jste s Mikem v pohodě?" zeptala se mě Madison, která seděla vedle mě.

„Všechno je v pořádku." Zalhala jsem a falešně se na ní usmála.

Madi nakrčila čelo. „To si tedy nemyslím. Co se děje?"

Hlasitě jsem si povzdychla. „Prostě si teď moc nerozumíme."

„Hele jestli ten vztah nemá cenu, tak se s ním prostě rozejdi. On to pochopí." Radila mi.

Zarazila jsem se, protože to, že bych se s Mikem rozešla, mě vůbec nenapadlo. Tak nějak jsem si říkala, že se nakonec všechno vyřeší. „Uvidím." Zamumlala jsem.

„Pojďte si dát dárky." Navrhla Emily, která k nám přiběhla s taškou plnou dárků. Všechny jsme vytáhly ty svoje a daly si je navzájem.

Na dávání dárků jsme se domluvily jen my holky, protože kluci řekli, že by stejně nevěděli co nám dát, tak nás pouze objali. Od Emily jsem dostala parfém, který úžasně voněl. Hned jsem se do té vůně zamilovala. Madison mi zase dala poukázku do jednoho obchodu s oblečením a dva balíčky mých oblíbených bonbónů. (Ty bonbóny mě možná potěšily víc než ten parfém.)

---

S holkami jsme se na večer sešly u mě. A začaly velké přípravy. Malování, česání a samozřejmě neustálé povídání o plesu a o tom kdo tam s kým půjde. Madi nám vymyslela skvělé účesy, které se přesně hodily k šatům, které jsme si vybraly.

Po dvou hodinách příprav jsme byly konečně všechny s výsledkem spokojené. Když jsem se podívala do zrcadla, skoro jsem se nepoznala. Tmavě modré šaty se skvěle hodily k mým očím. Vršek šatů zdobily malé perličky a dlouhá sukně splývala až na zem. Vlasy jsem měla navlněné a pár pramínků vzadu sepnutých, aby mi nepadaly do očí, požádala jsem Ell jen o lehké líčení a s výsledkem jsem byla opravdu spokojená.

„Holky, už tady máte kluky!" zavolala na nás máma z přízemí a my jsme se naposledy upravily a pomalu se vydaly za ní.

Ve škole jsme se nakonec domluvili, že nás kluci vyzvednou u mě, abychom se potom nemuseli hledat někde před školou.

Kluci si spolu v obýváku povídali. Když si nás všimli, okamžitě se jim rozzářily oči a běželi k nám.

„Vypadáš úžasně." Usmál se Mika a políbil mě na tvář. S úsměvem jsem mu poděkovala.

Zdálo se, že se Madi s Connorem usmířili, protože jí Connor zrovna něco vyprávěl a ona se smála. Nick s Em se na sebe zamilovaně usmívali v rohu místnosti. Jen Ell a Lucas stáli každý na druhé straně a tvářili se jako hromádka neštěstí. Ani jeden už si nesehnal jiný doprovod na ples, takže každý šel sám.

„Tak, společnou fotku a můžete jít." Zasmál se táta a postavil si nás tak, abychom se mu vešli na fotku. Párkrát nás vyfotil jako skupinu, potom jen holky a kluky a poté páry. „Tak se bavte." Popřál nám ještě předtím, než jsme opustili dům a šli k autům.

Na ples jsme přijeli těsně, před oficiálním začátkem. Když jsme vešli dovnitř, otevřela jsem pusu úžasem. Tělocvična vypadala opravdu úžasně. Ředitel nám všem popřál krásné vánoce a oficiálně ples zahájil. Poté se na parket začaly hrnout páry a kroutit se do rytmu hudby.

„Čau lidi." Pozdravil nás Cole, který k nám přišel společně s Amber, která na sobě měla dlouhé černé šaty s tylovou sukní.

„Čau" pozdravili všichni.

„Chloe, jdeš tančit?" zeptal se mě Mike a já přikývla. Cítila jsem na sobě Colův pohled, ale nevěnovala jsem mu pozornost. S Mikem jsem tančila asi tři písně a potom jsme šli zase k ostatním.

„Chceš přinést něco k pití?" zeptal se mě Mike.

„Jo, děkuju." Usmála jsem se na něj a on odešel směrem k místu, kde byl punč a kde náhodou stála Amber, s kterou se dal hned do řeči. Nejhorší na tom bylo, že jsem ani nežárlila. Bylo mi to prostě jedno. Možná měla Madi pravdu a já bych to měla vážně ukončit. Všimla jsem si, jak se na druhé straně tělocvičny Lucas a Ell o něčem dohadují. Chtěla jsem jít k nim, ale někdo mi zastoupil cestu.

„Smím prosit?" zeptal se mě Cole, který se najednou objevil přede mnou.

„Ne." Prskla jsem a pokusila se ho obejít.

Znovu mi ale zastoupil cestu. „Jenom jeden tanec. Prosím." Usmál se na mě tím úsměvem, který jsem snad nikdy nedokázala odmítnout.

„Fajn, ale opravdu jen jeden tanec." Chytla jsem se ho za nabízenou ruku a nechala se jím táhnout směrem na parket. K mému štěstí to byl zrovna ploužák, takže si mě Cole natiskl až k sobě, z čehož jsem byla trochu nervózní.

„Vypadáš nádherně." Zašeptal mi do vlasů a já se začervenala. „Chloe, já ti musím něco důležitého říct."

„Ne, prosím nic neříkej." Skočila jsem mu do řeči.

Slyšela jsem, jak se zasmál. „Ani nevíš, o čem to bude."

„Dokážu si to domyslet." Zamumlala jsem.

„Ne, prosím buď teď chvíli ticho a poslouchej mě." Jeho hlas trochu zhrubl a já poraženě přikývla. Odtáhl se, aby mi viděl do tváře a já na něj také pohlédla. „Chci ti říct, že už od prvního momentu, co jsem tě viděl na té chodbě, jsem na tebe nemohl přestat myslet. Musel jsem si o tobě něco zjistit, a tak jsem se začal bavit s Lucasem. A když jsem tě potom uviděl u sebe v domě, byl jsem tak nadšený, že jsi kamarádka mé sestry. Už od začátku jsi mě denně překvapovala a já si vždy říkal, že už mě na tobě nemůže nic překvapit a stejně jsi mě další den opět dostala. Děsilo mě, že na tebe mám potřebu pořád myslet a vyhledávat tvojí společnost, protože to se mi nikdy u žádné holky nestalo. Když jsme spolu začali chodit, byl jsem ten nejšťastnější kluk na světě a to, že jsem se s tebou rozešel, byla obrovská chyba. Vím, že jsi za ten polibek nemohla, ale došlo mi to bohužel až moc pozdě. Věř mi, že ten měsíc potom, byl můj nejhorší měsíc v životě. Ale to co se ti snažím říct je, že jsem si uvědomil, že tě miluju. Miluju tě Chloe, tak jako nikoho."

Zírala jsem na něj s otevřenou pusou. Tak strašně jsem mu toužila říct to samé. V očích se mi objevily slzy. „Cole, co to děláš? Já chodím s Mikem a ty s Amber." Zašeptala jsem.

„Já vím, ale já ti to už prostě musel říct. Dusím to v sobě už tak dlouho. A když jsem tě před týdnem políbil, došlo mi, že na tebe jen tak nedokážu zapomenout."

Chtěla jsem mu to také říct. „Cole, já..."

„Cole, já si jí na chvíli půjčím." Zasmál se někdo za mnou a najednou mě už dotyčný táhl pryč od Cola, směrem do školy.

Nový začátek ✔️Kde žijí příběhy. Začni objevovat