GELDİİİK !

6.6K 139 31
                                    

Uzun bir aradan sonra tekrardan yepyeni bir hikâyeyle döndüm. Belki görenleriniz, takip edenleriniz vardır. Bazı göremeyen arkadaşlar olmuş, takipte olamadıkları için. O yüzden buradan duyuru yapayım istedim. :")

Ben Senin Bildiğin Kızlardan Değilim! hikayesine gelince;
Hikayeye devam edeceğim lakin hem yeni hikâyeyle uzun bir aranın pasını biraz üzerimden atayım hem de ufak tefek ayrıntıları tekrar hatırlamak için seriye bende bir göz atayım istedim. Çoğunluktan gelen sorulara göre, bunu burada son kez belirtmek istedim. Başlayabileceğim net bir tarih yok çünkü hikaye mizah tadında gittiği için o atmosferi bozmadan devam ettirmem lazım. Belki kaç kere yazar silerim bilemem. Hazır olduğunda devam ederiz zaten. :)

Ekstra sormak istediğiniz soru olursa tam buracığa sorularınızı bırakabilirsiniz. Gördüğüm an cevaplamaya çalışacağım.

Yeni hikayemiz ise az biraz mizah az biraz dram az biraz melankoli ve yalnız bir turnanın hikayesi olacak.

Komşu Turnam sizlerle!
Öneri ve fikirlerinizi hikayede yorum olarak görmekten memnuniyet duyarım. ;)

ÖN TANITIM

"Sen ise Turna gibisin. Benim komşu turnam. Çin kültüründe turnaların hikayesini bilir misin?" diyerek sakin ve alçak bir sesle sordu. Başımı olumsuz anlamda salladığımda nefesimi tutmuş heyecandan bayılmak üzereydim. Perçemlerim dudaklarına değdi ve dudaklarının hafifçe kıvrıldığını göz ucuyla görebildim.

Aynı ses tonuyla anlatmaya başladı.

"Halk arasında bilinen bir hikayeye göre adamın biri, yaralı bir turnanın yarasına merhem olur. Onu korur kollar ve tedavi ettikten sonra özgür kalmasına müsaade eder. Turnanın gidişini takip eden süreçte adamın evine çok güzel, zarif, görenin bir daha hayran kalacağı alımlı bir kadın gelir ve adam bu kadına ölesiye sevdalanır. Birbirlerine kavuşurlar, mutlu bir yuvanın başlangıcıdır bu. Kadın adamın maddi sıkıntı çekmemesi için zarif elleriyle ona her görenin sahip olmak isteyeceği çok güzel el işlerinden sanatlar ortaya çıkarır. Hikaye bu ya, adam bu sayede maddi olarak epey yükselir, gücüne güç katar ve zengin olur. Fakat bir sorun vardır, kadın o kadar vefalı ve fedakardır ki çok çalışmaktan dolayı zaman geçtikçe zayıflamaya ve halden düşmeye başlar. Sevdiği kadının bu haline üzülen adam bir gün gizlice onu seyrederken eşinin bir turna olduğunu ve el işi yaparken kullandığı muhteşem tüyleri kanatlarından aldığına şahit olur. Kadın, adamın onu izlediğini fark edince bir anda turna oluverir ve gökyüzünde süzülür. Bu sebepten dolayı Çinliler için Turna kuşu vefayı ve iyiliği sembolize etmektedir."


KıroMan (3)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin