Sözde Müslüman

492 15 0
                                    

        Günümüzün en moda davranışı diyecektim ama geçmişten bugüne uzanmış en yaygın ikiyüzlü insan davranışı olduğu göz önüne alınınca böyle söylemenin daha doğru olduğu kanaatine vardım.
        Günümüzde her türlü karakter ve davranışın olduğu gibi müslümancılık oynayan; sözde müslümanlar da vardır toplumda.
Öylesine sakin;öylesine mütevazi öylesine ahlaki ölçüt sahibidirler ki,sanki yalan dolan,içki,zina ve bunları ayakta alkışlayanlar kendileri değilmiş sanarsınız.
     Bu kimselere ne oldu da böyle değiştirdiler diye soruyor iseniz; günlerden cuma ya bayram ya da Ramazan ayıdır.
Bu gibi yapımı acı ve Sözde Müslümanlığın ne zararı var Ne güzel saygılı oluyorlar o güne diye düşünüyor iseniz şu örnek ile anlatayım.
Biri sizi her gün aldatıp,sevgililer günü veya evlilik yıldönümünde sözde saygıdan aldatmıyorsa o günlüğüne bu kişiye aşık denir mi?
Hayır! İşte bu yüzden belli zamanlarda Müslümancılık oynamakta âşığın asıl mâşuk olan Allah'ı aldatması olup bazen itaat, bazen de ihanet etmektir.
       Toplumun büyük bir kısmında olan  davranışları destekliyor muyuz?
Hayır dediğinizi duyar gibiyim.
Öyle ise dış görünüşümüzü sözde İslami kıyafet ile ve iç görünüşümüzü sözde müslümanlara ait söz ve benzeri şeylerle doldurarak müslümancılık oynamak niye?
          İnsanlar, birçok ahlaki davranışı sever. Bundan dolayı müslüman görünen kişileri seçer; kendisi müslümanlıkla alakasız olsa bile. Bunun sebebi kişinin asla aldatmaca ve güvensizlik ile karşılaşmak istememesidir.
          Öyle zaman gelir ki,iki müslümancılık oynayan kişi tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş misali yan yana gelir.
Aksi durumlarda vardır elbette ancak bu toplum içindeki iki ayrı davranış tarzına sahip insanları mâsum kılmaz.
Ne zaman ne yapacağı belli olmayan veya işine gelince  size yaranan insanlar ile ne bir hayat kurma ne de düzenli ve güvenilir bir yaşama sahip olabiliriz.
Tüm bunlar bize bir güvensizlik duygusu aşılayacaktır. Bu sözde Müslüman kişiler hayatın her alanını hakkındaki kötülüğü ya görmezden gelir ya da bu kötülüğü Aşağılar ama Tüm bunları kendisi de yapmaktan vazgeçmez.

Bilinçaltımızdaki  PSİKOLOJİ VE FELSEFEHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin