DOĞRU ALGILARIN YANLIŞ AKTARIMI

1.1K 23 7
                                    

         Dünya ve Kainat birbirinin tam anlamıyla"hayat ve hayatı barındıran yer "durumu gibi tamamlayıcısıdır.
         Kainat Dünyasız dünya da kaynaksız olmaz. Ayrıntıya girecek veya daha küçük bir pencereden bakacak olursak dünyada birçok birbirileriyle ilişki ve bağlantı içerisinde olan yapı taşlarından meydana gelmektedir. Kendini bir takım elbise makam ve düşünce ile birilerinin herhangi bir görüşüne ortaklık eden Ama bu gidişin nereye olduğunu ve neyi desteklediğini ezberlediği birkaç şeyden başka bir şey ile anlatamadığı kimseler uyarı aldıkları vakit ya bazı dini inanışları ya da psikoloji ve Felsefeye başvurarak kendini haklı,haklıyı ise haksız duruma düşürmeye çalışır. Böyle davranışlardır ki tıpkı bozuk para gibidirler; bazen yazı bazen tura gelir. Sırf bazı görüşlere ve makamlara itaat etmediği bunu ise birçok gerçeklere dayanarak yapmadığı halde yine bizim şu alay ve eğlenceden Başka bir şey bilmeyip de boş düşüncelerin ve kişilerin batıl boşluğunu görmezden gelen veya görmek istemeyenlerin yaptıklarının yanlışlığını bildiren kimseleri baskı altında tutup bir takım lakaplar ile onları rencide etme ve daha sonra asosyallikle bir daha suçlayıp tekrar tekrar rencide etmektedir. Hayatta o kadar çok bu ve buna benzer toplumdan dışlanma veya rencide başka bir şekilde ise ancak kendi sapkın hareket ve giyim veya yaşam tarzına uyma şartı ile modern kabul edip onların sözünü dinleme ve toplumda yer sahibi olma şansı tanınır.
          Birçoğumuz bu ve benzeri şeylerle karşı karşıya kalmıştır ya da şahit olmuşuzdur. Bunlara örnek verecek olursak Yazmakla bitmez. Örneğin bir şu bir standarttır ki köyde yaşayanlar ile Kezban köylü ve benzeri aşağılama ve şehire gelince onlarla şehire taşınmaları konusunda alay edip onları düşler ve şehre taşınmaları ile suçlarlar. Hiç şüphesiz şehire taşın anla diye alay ettiler veya bugün Taylor şehire taşınan da Alay ediyor 3 sayıyor kendileri şehirde yaşamıyor mu öyle ise onlar da suçlu değil mi diye sormuşsun özür Kendi kendinize? Bu cabası  insanların yürüyüşü ya da dil sürçmesi ile bile alay etmekte olan kimseler var.
           Tüm bunlar ile anlatılmak istenen başka şeyler olduğunu düşünsek tuhaf olur mu ki? Ayrıca yürüyüşü alaya alması ile neyi anlatmaya çalışıyorlar ki?
         Bazı ürünlerin tüketimi konusunda psikolojik olarak kişiye hava kattığı yani cool  biri olduğunu zanneden yani toplumda popüler olduğunu zanneden algıyı ele alacak olursak akla sigara veya belki alkol gelir. Aklınızda canlanan birçok şeyi bile düşünseniz bir şeylere varırsınız. Bizler toplum olarak tüm dünya olarak bu işe dur demez isek en ufak kıvılcımı bile ele almaz isek harlayıp büyük yangınlara sebep olacaktır. Böyle deyince sadece bir örneği odaklanıp bundan bir şey olmaz demek tuhaftır.
          Bu kitabı okumaya başladığımızdan itibaren ya gereksiz ve anlamsız şeylerin bir araya geldiğini yani toplumdaki bazı olayları bilmediğimizi ya da bizzat toplamı gördüğümüzü fark etmişizdir. Belki bizzat Birtakım kişi veya kişilerin nasılda betimlenmiş olduğuna şaşırdınız ve adeta içinizden geçenler ile karşı karşıya kaldınız.
          

Bilinçaltımızdaki  PSİKOLOJİ VE FELSEFEHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin