Tüy - Kıl

3.4K 68 15
                                    

       Hayvan veya insan olsun her türlü canlıda doğuştan ya da doğduktan sonra çıksa da genler vasıtasıyla aktarılmış olan kod gereği belirrli yerlerde tüy  ve kıl çıkar. Söz konusu olan her iki  varlıkta da bunların önemi gereği vazgeçilmezdirler. Yüzde çıkan kıllar sakal baştaki saç, bacaktakiler ve koldakiler vb. kıl olarak adlandırılır. Bunun dışında mikro tüycüklerin de insan,bitki ya da hayvan  bedeninde olmasının ne kadar önemli olduğu ile alakalı onlarca makaleyi size anlatarak sizi  sıkmamak ve asıl anlatmak istediğimden uzaklaşmamak için doğal görünümü tıpkı kozmetik ürünlerinin pohpohlanıp bizlerin onlara muhtaç hale getirilmesi daha sonra istemesek bile psikolojik olarak ya da sosyal hayatta sırf bunları kullananlar bakımlıdır ,güzeldir algısının kullanılması yolu ile ideal , normal bir birey olduğumuz konusunda rahat ve olağan hissetmemize olanak sağlar. Kılsız erkeklerin özellikle erotizm ve aşk sahneleri barındıran filmlerde insanlar tarafından çekici kabul edilebilmesi için karşı cinsin sırf kılsız olduğu için erkeği beğenmiş olması vurgusu ile vücudunda bir tutam tüy olanlar bile bakımsız kabul edilmeye başlar. Eğer bir yakışıklı adam veya sinema tarafından insanlara çekici gösterilen biri göğsünde tüyleri olan ve kız tarafından film sahnelerinde oldukça beğenilen durumlara insanların garkedilmesi artık herkesin kıllı erkeklere sempati beslemesini meydana getirir.  Bizler erkeklerin bacaklarında, kollarında vb. olan tüylerle alay ederiz.Halbuki ki bu doğal birşeydir.Bu yolla doğru olan şeyleri yanlışmış gibi gösterip toplum düzeni ve psikolojisini bozarız. bu tür gereksiz davranışları özellikle kaslı erkekler ya da topluma bir şekilde yakışıklı, dürüst , ideal erkek olarak tanıtılan ünlüler, kaslı erkekler öne sürülerek yapılır. Ayn şey çekici bir kadın için de geçerlidir. Bir film ya da reklamda oynayan çekici biri kadının bir parfümü beğeniyor olması her erkeği o tür parfümleri kadınlar beğenir dolayısı ile kadınlar etkilenecekse o parfüm ,ya da giyen kişi kadınlara çekici görünür diyerek pazarlanan , filmlerdeki kadınların o elbiseyi giyinip , gösterilen karaktere bürünenleri tercih ederler imajı verilir. İster istemez her insan bunu yutar ve bu doğrultuda alışveriş çılgınlığı ve bunu kabul etmeyenleri anormal , görüp çağa ayak uyduramadıkları bahanesi ile toplum dışı ederler. 

                 İçinde bulunduğumuz dünya toplumunda hiçbir zaman bir şeyi kalıba sokmada sonuca ulaşamazsınız. Öncelikle siz kendi benliğinizi kalıplaşmışlıktan uzak tutmalısınız. Kendinize has bir giyim, kendinizi kendiniz yapan bir karakter, tutum ve sizi yansıttığını düşündüğünüz bir parfüm kullanmak her ne kadar az bir kesim tarafından reddedileceğiniz manasını taşısa da bunun yapın çünkü her şeyiniz  herkesin popüler kabul ettiği birisi gibi olduğunda da bu sefer sıradan ve alışılagelmiş birisi , bir kopyacı olduğunuz için hep dışlanır ve reddedilirsiniz. Şöyle bir hayatın içine karışınca, insanları ve davranışlarını iyi gözlemlediğinizde, insan psikolojisi ve davranışları hakkında filozofların psikolokların söz ve kitaplarını okuduğunuzda göreceksiniz ki medya ve sosyal medyada hatta sinema sektöründe aktarılanların tam tersi şeyler vardır. Örneğin her  kız mülayim, anlayışlı , kendine hakim, kravatı gömleği ütülü, dürüst ve normal bir hayatı ,karakteri olanı ister derler ancak görürsünüz ki;nerede dinsiz , ahlaksız, kıro, mandaval , kötü söz ve davranışları olan serkeş varsa kızlar hep bunları düzeltme ve yola getirme adına veya onlarda gördükleri erkeksilikleri çekici bulurlar. Diğer erkekler ise onlara itici gelir. Bir erkek karşısında kadın gibi davranan erkek istediği gibi kadınlar da erkek gibi bir erkek isterler. Eğer tüm bu yazılanların doğru olmadığını düşünüyorsanız şunu da eklemete  fayda var ki; yine normal birey başlığı altında insanların bir yerlerden yönetilen duygularından, algılarından kaynaklı olarak biraz kız gibi davranan erkek veya erkek gibi davranan kızı da tercih ettiklerini görürüsünüz. 

                    İnsan vücudu ve psikolojisini kadın ve erkek olarak iki ayrı kalıpta incelediğimizde her iki tarafın hormonal yapısı, psikolojik yapısı içinde bulunduğu, yetiştiği toplumunkiyle benzer yönler taşır. Tüm algı ve inançları bu şekilde gelişen bireyler karşılaştıkları şeylere de ona göre tepki verirler. Bir toplumun geneline erkekler kıllı ve esmer ise bu onları sıradan ve alışılmışlığı olup aksi birisi onlar için çok farklı bir birey gibi görülebilir. Toplumun onlara biçtiği rol, görünmeleri istenen şekil, bürünmeleri istenen karakter  değişkendir.Bireyin bu tür etkenlerden dolayı insana bakış açısı, hayata bakış açısı değişebildiği gibi bir de işin içine hormonlar dahil olunca olay iyice büyür ve çok farklı bir renk alır. Kadınsı veya erkeksi denen davranışlar da işte tam olarak burada belirlenir. İnsan dediğinizde ister kadın olsun ister erkek olsun hepsini kastetmiş olursunuz ancak her insanın cinsiyet ve ten, dil, din, ırk, yetenek ve anlayış, eğitim, kültür örf ve adetler işe dahil edilince tek kelimede birleşen bunca şey bir anda birbirlerinden ayrılırlar. Bunu doğal göremeyenler veya farklılıkların aslında ayrılık ve aykırılıkla ilgisi olmadığını bilip ,doğal ve normal olarak kabul ederek belli bir seviyeye gelen kişiler de dahi insanı hor görme davranışı eksik olmaz. O, farklı olan her şeyi  hor görenler doğal olan bir giyimi doğal olarak kabul ederler ancak bunun bir gericilik olduğunu ancak kendisinin modern ve normal bir birey olduğu üzere karşısındaki kişiye ve farklılıklarına laf söylemedğini dile getirirken içinde gizlediği ''İdeal olarak normal olan benim'' düşüncesini karşısındakine bakış, söz ve tutumlarıyla, jest ve mimikleriyle konuşmasındaki vurgu ve tonlamalarıyla karşısındaki kişide  eziklik  psikolojisini meydana getirmekten de kaçınmazlar. 

Bilinçaltımızdaki  PSİKOLOJİ VE FELSEFEHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin